×

Türkiye’de Faaliyet Gösteren Bankaların EFT Kodları

Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların EFT kodları

Türkiye’de Faaliyet Gösteren Bankaların EFT Kodları

EFT işlemi, günümüzde pek çok kişinin zaman zaman tercih ettiği bir işlem olmakla birlikte çoğu maaş sistemi de bu şekilde işlemektedir. Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların EFT kodları başlığı da EFT işlemini gerçekleştirecek olan bireylerin ilk etapta bilmesi gereken detayları kapsamaktadır. Çünkü EFT kodu olarak adlandırılan detay, iki banka arasında para transferi olmasını sağlamaktadır.

EFT işleminin yapılacağı zaman bu konuya dair tüm detayların bilinmesi ve eksiksiz bir şekilde işlemin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle para transferi yapacağınız banka ve kullandığınız banka hakkında tüm EFT bilgilerine sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir. Bankaların EFT kodları ve bu kodların tam olarak ne işe yaradığı gibi detaylar aşağıda sizler için açıklanmıştır.

Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların EFT kodları

EFT Kodu Nedir?

EFT kodu nedir sorusu, bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin başlıca merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. EFT kodu olarak adlandırılan bu sayılar, her bankada farklı şekillerde bulunmaktadır. Bankalar arası transfer işleminin yapılabilmesi için oluşturulan bu kodların transferi gerçekleştirecek bireyler tarafından bilinmesi gerekmektedir.

Bahsi geçen EFT kodlarının bilinmediği durumlarda internet üzerinden yapılacak ufak bir araştırma ile birlikte her bir bankanın kendisine ait olan EFT koduna kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Böylece yapacağınız para transfer işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek ve tüm adımları doğru bir şekilde uygulamış olacaksınız.

Banka Kodları Listesi

EFT işlemi söz konusu olduğunda pek çok kişinin banka kodları listesi başlığını incelediği görülmektedir. Banka kodu olarak adlandırılan bu konu aslında EFT kodu olarak da bilinmekte ve para transfer işlemi için kullanılmaktadır. Türkiye’de bulunan bankaların EFT kodları şu şekilde sıralanabilir:

  • Alternatif Bank: 0124
  • Burgan Bank: 0125
  • Fibabanka: 0103
  • HSBC Bank: 0123
  • ICBC Turkey Bank: 0109
  • Odea Bank: 0146
  • Şekerbank: 0059
  • Türk Ekonomi Bankası: 0032
  • Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası: 0010
  • Türkiye İş Bankası: 0064
  • Türkiye Halk Bankası: 0012
  • Yapı ve Kredi Bankası: 0067

Sıralanan bu bankalar ve EFT kodları, Türkiye sınırları içerisinde geçerli olan ve Türkiye’de bulunan bankalara aittir. EFT kodlarından yararlanarak para transferi yapmak istediğiniz hesaba çok daha rahat bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Aynı zamanda bahsi geçen bu kodların işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlamaya yardımcı olduğu da bilinenler arasında yer almaktadır.

EFT Nasıl Yapılır?

Asıl adı elektronik fon transferi olan EFT hakkında EFT nasıl yapılır sorusu da sıklıkla merak edilmektedir. Günümüzde binlerce kişinin farklı hesaplara para transferi yaptığı ve bunu sürekli olarak uyguladığı bilinmektedir. Bu kadar sıklıkla kullanılan bir işlem haline gelen EFT, beraberinde pek çok sorunun da merak edilmesine neden olmaktadır. EFT işleminin nasıl yapıldığı, aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

  • Öncelikle işlem yapılacak olan banka hesaplarının vadesiz ve farklı hesaplar olması gerekmektedir.
  • Banka şubelerinden EFT yapmanız halinde karşı tarafa ait olan IBAN numarası, isim-soyisim gibi bilgilere ihtiyacınız olacaktır.
  • Mobil üzerinden veya internet bankacılığı üzerinden EFT işlemi yapacağınız zamanlarda da farklı hesaba transfer seçeneğine tıklayarak burada sizden istenen bilgileri ve göndermek istediğiniz tutarı belirtmeniz yeterli olacaktır.

Yukarıda bahsi geçen basit işlem, EFT olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde hemen hemen herkesin hayatında en az bir kere de olsa gerçekleştirdiği bu işlem, hayatın bir parçası haline gelmiştir. Bu nedenle hakkında sorulan pek çok soru ve işlem ortaya çıkmıştır. EFT kapsamında bilinmesi gerekenlere hakim olarak siz de farklı hesaplara transfer yaparken sıkıntı yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

Yorum gönder