×

Vadeli Mevduat Hesaplarının Tüm İncelikleri

Vadeli Mevduat Hesaplarının Tüm İncelikleri

Vadeli Mevduat Hesaplarının Tüm İncelikleri

Yatırım denilince ilk akla gelen seçenekler arasında yer alan mevduat hesapları, hem uğraşsız hem de risksiz olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Vadeli hesap, hemen hemen her banka tarafından sunulan hesap türleri arasında yer almaktadır. Bu hesaplar, müşterilerin faiz getirisi sayesinde kâr etmesini sağlamaktadır.

Vadeli mevduat hesabı birikim yapmak isteyen bireyler, ilk olarak vadeli hesaplar ile ilgili detaylı bilgi almalıdır. Aksi halde vadeli hesaplar beklentiyi karşılayamayabilir ya da bu hesap türünün bilinmemesi sebebiyle faiz getirisi alınmayabilir.

Vadeli Mevduat Hesaplarının Tüm İncelikleri

Vadeli Hesap Nedir?

Vadeli hesap, bankaların sunduğu hesap türleri arasında yer almaktadır. Vadeli hesap, günlük kullanım için uygun olmayan ve faiz getirisiyle birikim yapmak isteyen bireyler tarafından tercih edilen bir seçenektir.

Vadeli mevduat hesabı, adından da anlaşılabileceği üzere belirli bir süre boyunca bankaya para yatırmak ile gerçekleşmektedir. Yani, müşteriler tarafından belirlenen vade dolmadan para çekilememektedir. Aşağıda yer alan listede vadeli hesap ile ilgili bilinmesi gerekenler açıklanmaktadır.

  • Vadeli hesaplar, 18 yaşını doldurmuş her birey tarafından açılabilen bir hesaptır.
  • Birikim amacıyla açılan vadeli hesaplar genellikle 1000 veya 10.000 TL asgari limit ile açılabilmektedir.
  • Vadeli hesaplarda vade başında belirlenen faiz oranı vade sonuna kadar geçerli olmaktadır. Yani düşüş ya da artış yaşanmaz.
  • Vadeli hesap sahipleri, vade dolmadan para çekme işlemi yapmak isterse faiz getirilerini kaybetmektedir. Bu nedenle vadenin dolmasını beklemek gerekir.
  • Vadeli hesaplarda faiz oranı yüzdelik olarak hesaplanmakta ve işlenmektedir. Bu nedenle müşterilerin yatırdığı anapara ve belirlediği vade süresi ne kadar fazla olursa faiz getirisi bir o kadar yüksek olacaktır.

Vadeli Hesaba Ne Zaman Para Yatırılır?

Vadeli hesap sayesinde faiz getirisi almak isteyen bireyler, vadeli hesaba ne zaman para yatırılır sorusunun cevabını merak etmektedir. Vadeli hesap açan vatandaşlar, hesap açılma gününde belirli bir vade, anapara ve faiz oranı ile bankaya para yatırmaktadır.

Vadeli hesaplara faiz işletimi vade başında başlamaktadır. Bu nedenle para yatırımı yaptıktan ve vadeyi başlattıktan sonra bu hesaba para eklemek ya da hesaptan para çekmek faizin işlenmemesine sebep olacaktır. Her banka için geçerli olmayan bu husus, mutlaka müşteriler tarafından öğrenilmelidir. Bu da demek oluyor ki, vadeli hesap üzerinde hiçbir işlem yapmadan önce mutlaka bankanızı arayıp bilgi almanız gerekir.

En İyi Birikim Hesabı

Vadeli hesaplar, daha önce de belirtildiği gibi farklı faiz oranlarına sahiptir. Bu doğrultuda yüksek faiz oranı sunan bankalardan açılan hesaplar daha kazançlı olmaktadır. En iyi birikim hesabı konusunu araştıran bireyler, her bananın kampanyalarını araştırıp hareket etmelidir. Sizlere fikir verilmesi için hazırlanan listede, yüksek faiz oranı sunan bankalar belirtilmektedir.

  • AnadoluBank Renkli Hesap (Faiz oranı: %19,75)
  • Fibabanka Kiraz Hesap (Faiz oranı: %19,50)
  • Odeabank Oksijen Hesap (Faiz oranı: %19,20)
  • TEB Bankası Vadeli Hesap (Faiz oranı: %19,00)
  • HSBC Bank E-mevduat Hesabı (Faiz oranı: %19,00)

Yukarıda belirtilen bankalara ek olarak tüm bankaların resmi internet sitesine göz atarak kampanya ve faiz oranları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Günlük Faiz Mi Aylık Faiz Mi Daha İyi?

Bankalar hem günlük hem aylık hem de yıllık faiz seçenekleri sunmaktadır. Bu nedenle günlük faiz mi aylık faiz mi daha iyi sorusunun cevabı merak edilmektedir. Bu doğrultuda en önemli nokta faiz oranının ne olduğudur. Faiz oranları arasında karşılaştırma yaparak hangi seçeneğin daha avantajlı olduğunu öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra anaparanızı ne kadar süre boyunca hesapta tutmak istediğinizi de göz önünde bulundurmanız tavsiye edilmektedir.

Yorum gönder