×

Vadeli Mevduat Mı Yoksa Gayrimenkul Mü?

Vadeli mevduat mı yoksa gayrimenkul mü

Vadeli Mevduat Mı Yoksa Gayrimenkul Mü?

Günümüzde yatırım yapmak için en çok tercih edilen yöntemler arasında vadeli hesap açmak ve gayrimenkul işlemleri yapmak bulunmaktadır. Bu nedenle insanlar hangi yatırım türüne yönelmeleri gerektiği konusunda kararsız kalabilmektedir. Vadeli mevduat mı yoksa gayrimenkul mü sorusuna yanıt arayan bireyler, iki yatırım seçeneğinin de mantıklı yanlarının olduğunu bilmelidir.

Hangi yatırım türünün daha mantıklı olduğunu araştıran bireyler, öncelikle bütçelerinin ne olduğunu belirlemelidir. Zira her yatırım türü için farklı paralar gerekmektedir. Eğer bütçe belirlemesi yapılırsa, hangi yatırımın daha mantıklı olduğu kolayca anlaşılabilecektir. Aşağıdaki başlıklarda ev almak mı mevduat mı 2021 sorusunun cevabı niteliğinde bilgiler bulunmaktadır.

Vadeli mevduat mı yoksa gayrimenkul mü

Vadeli Mevduat Hesabı Mantıklı Mı?

Günümüzde pek çok insan mevduat nedir ve mevduat hesabı açmak mantıklı mı gibi sorulara yanıt aramaktadır. Vadeli mevduat hesabı açmak, diğer yatırım türlerine göre daha düşük bir getiriye sahiptir. Ancak bilinmelidir ki, bu yatırım seçeneğinde herhangi bir risk faktörü bulunmamaktadır. Bu nedenle vadeli mevduat hesabı açarak faiz getirisi kazanmanın oldukça mantıklı bir eylem olduğu söylenebilmektedir.

Vadeli mevduat hesabı ile ilgili bilinmesi gerekenler aşağıdaki listede belirtilmektedir. Bu listeye göz atarak vadeli hesap aracılığıyla yapılacak birikimlerin olumlu ve olumsuz yönlerini görebilir ve yatırımınızı bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Vadeli hesaplar yalnızca TL üzerinden açılmamaktadır. TL üzerinden açılan hesaplarda yalnızca faiz getirisi kazanılmaktadır.
  2. Dolar, Euro gibi döviz birimleri ve altın üzerinden de mevduat hesabı açılabilmektedir. Bu hesap türünde hem para ya da maden değerlenmesi üzerinden hem de faiz üzerinden kazanç elde edilebilmektedir.
  3. Vadeli hesaplarda para kaybetme gibi bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle güvenli bir birikim yöntemidir.
  4. Mevduat hesaplarında vade süresi dolmadan para çekilememektedir. Bu nedenle bu hesaba yatıracağınız paraya ihtiyacınız olmadığından emin olmanız gerekmektedir.
  5. Mevduat hesabı yatırımı yapacak olan bireyler kısa vadede kazancın düşük olduğunu bilmelidir. Bu nedenle bu hesap türünde uzun vadenin tercih edilmesi önerilmektedir.

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilerek açılan vadeli mevduat hesapları, iyi bir faiz getirisi sağlayacaktır. Herhangi bir bankadan vadeli hesap açmadan önce faiz oranlarını öğrenerek faiz hesaplama işlemi yaparak vade sonunda kazanacağınız tutarı öğrenebilirsiniz.

Gayrimenkul Yatırımı Yapmak Mantıklı Mı?

Gayrimenkul yatırımı, uzun zamandır tercih edilen bir eylemdir. Son dönemlerde ekonomik sıkıntılardan dolayı kirada oturan insanların artmasıyla birlikte gayrimenkul kiralama ile ek gelir elde eden bireylerin sayısı artmıştır.

Gayrimenkul yatırımı her ne kadar mantıklı olsa da, bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Gayrimenkul alım satım ya da kiralama işlemleri ile gelir elde etmek isteyen bireyler, aşağıda yer alan listeye göz atarak bu konu hakkında detaylı bilgi alabilmektedir.

  • Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen bireyler, uygun fiyatlı olduğu için herhangi bir arsa ya da mülk satın alma işlemi yapmamalıdır.
  • Alınacak gayrimenkul mutlaka bakımlı ve merkezi olmalıdır. Aksi halde hem talep az olacak hem de bakım masrafları nedeniyle kâr edemeyecektir.
  • Gayrimenkul yatırımı yaparken mutlaka yüksek bir bütçe gerekecektir. Bu nedenle gayrimenkule yatırım yapmak herkes için mantıklı olmamaktadır.
  • Gayrimenkul yatırımı yapabilmek için borç almak ya da kredi çekmek mantıklı bir eylem değildir.

Yatırımlarının daha mantıklı olabilmesi için vadeli mevduat mı yoksa gayrimenkul mü konusunu araştıran bireyler, herhangi bir risk yaşamadan yatırım yapmak istiyorsa mevduat hesabına yönelmelidir. Ancak düzenli bir gelir isteyen ve vade ile uğraşmak istemeyen bireyler için gayrimenkul daha kazançlı ve mantıklı olacaktır.

Yorum gönder