×

Altınla Birikim Yapılır Mı?

altınla birikim yapılır mı

Altınla Birikim Yapılır Mı?

Günümüzde pek çok insan yatırım yapmak için kolları sıvamaktadır. Ancak ne tür bir yatırım yapmanın daha kârlı olduğu merak edilmekte ve bu noktada birçok insan karasız kalmaktadır. Son zamanlarda yatırım yapmak isteyen bireyler altınla birikim yapılır mı sorusuna bir yanıt aramaktadır.

Altınla yatırım yapmak, uzun yıllardır tercih edilen bir birikim ve yatırım yöntemi olmaktadır. Ancak altın fiyatlarındaki değişim, insanların aklında bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle altına yatırım yapılır mı 2021 konusu araştırılmaktadır.

altınla birikim yapılır mı

Altına Yatırım Yapılır Mı 2021

Günümüzde iniş ve çıkışlar ile kendisinden sıkça söz ettirmeyi başaran altın, yatırım ve birikim yapmak isteyen bireyler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Altın, yatırım konusunda en az risk barındıran yatırım seçeneklerinden bir tanesidir. Zira altın düşüş yaşasa dahi, bir süre sonra yükselişe geçmeye yeniden başlamaktadır.

Altınla birikim yapmak, mantıklı bir seçenektir. Bu noktada en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de en kârlı altın yatırımı hangisi olmaktadır. Altın yatırımı yapmak isteyen bireylerin yönelmesi gereken altın türü, gram altınlardır. Çünkü gram altın, işçilik gerektirmeyen bir türdür. Bu nedenle alım satım fiyatları arasında çok fazla fark yoktur.

Gram Altın Biriktirmek Kârlı Mı?

Altınla birikim yapmak hem az risk taşıdığı hem de uzun vadede ciddi kazanç getirebildiği için oldukça kârlı bir yatırım seçeneğidir. Bu noktada pek çok insan cumhuriyet altını ya da yarım altın gibi yüksek fiyatlı altın türlerine yönelmektedir. Ancak az bir tutar ile birikim yapmak isteyen bireyler, gram altın biriktirmek kârlı mı sorusuna bir yanıt arayışı içerisine girmektedir.

Gram altın biriktirmek, kazancı daha yüksek bir altın türüdür. Bu da demek oluyor ki, ortalama 7 gr olan bir cumhuriyet altını almaktansa, 7 adet gram altın almak daha mantıklıdır. Aşağıdaki listede bu durumun temel nedenleri açıklanmaktadır.

  1. Gram altın, işçilik gerektirmemektedir. Bu nedenle alım ve satım işlemlerinde fazla kayıp yaşanmamaktadır.
  2. Gram altın, alındığı değerden satılabilen nadir bir altın türüdür.
  3. Gram altınlarda tarihin bir önemi bulunmamaktadır. Yani 2018 yılında yapılmış bir gram altın ile 2021 senesinde yapılmış bir gram altının değer farkı olmamaktadır. Bu yönüyle çeyrek, yatım ve tam altından çok daha kârlıdır.
  4. Gram altın türlerinde düşük ya da yüksek ayar farkı bulunmaz. Böylelikle çeyrek ya da tam altın gibi işlemeli seçeneklerdeki gibi ciddi fiyat uçurumları gözlenmemektedir.
  5. Gram altın, diğer altın türlerine nazaran uygun fiyatlı olduğu için kolayca biriktirilebilmektedir.

Yukarıda da görülebildiği gibi gram altın biriktirmek kârlı mı sorusunun cevabı evet olmaktadır. Eğer altın yatırımınızı işlenmiş (Yüzük, küpe, kolye, bileklik gibi) altın türleri ile yaparsanız, bu altını satmak istediğiniz zaman kuyumcu sizden işçilik bedeli olarak ödediğiniz tutarı geri vermeyecektir. Zira bu tür altınlar, çoğunlukla eritilip tekrar işlenmektedir.

Gram altın almanız durumunda bir işçilik bedeli ödemeyeceğiniz için kazancınız artacaktır. Bunun yanı sıra çeyrek altın, yarım altın ve cumhuriyet altını seçeneklerinde bulunan kabartmalar, gram altında bulunmamaktadır. Bu sayede birikimi en kârlı altın türü gram olmaktadır.

Yorum gönder