×

Bilinmeyen Tasarruf Yöntemleri

Bilinmeyen Tasarruf Yöntemleri

Bilinmeyen Tasarruf Yöntemleri

Maaştan tasarruf nasıl yapılır? Bu soru sadece çalışanlar için değil, öğrenciler için de büyük bir öneme sahiptir. İnsanlar tasarruf yaparak parasını arttırmayı her zaman talep eder. Bunun için kullanılan farklı yöntemler vardır. Peki, bunların bilinmeyenleri neler? Bu konuda şu gibi maddeler sayılabilir;

  1. Hemen Satın Almayın
  2. İnternetten Alışveriş Tekniğini Öğrenerek Burayı Kullanın
  3. Banka / Kredi Kartından Değil Cüzdanınızdan Harcama Yapın
  4. Zamanı Değerlendirin
  5. Dışarıdan Sipariş Etmeyin

Böylece ay sonu geldiğinizde hesaplarınızda daha fazla para olduğunu görebilirsiniz. Bunun için her ay özel bir bütçe de yapılmalıdır. Burada öncelikle ne kadarın kesin harcama olduğu tespit edilip, bir kenarı ayrılmalıdır. Bu konuya kira ve faturalar girer. Haricinde olan harcamalara göz atarak kısıntıya gitmek, daha fazla tasarruf yapmanıza yardımcı olur.

Bilinmeyen Tasarruf Yöntemleri

1.      Hemen Satın Almayın

Günümüzde en sık yapılan hata, bir ürünün / eşyanın hemen alınmasıdır. Bu özellikle kişilerin arzu ve istekleri için geçerlidir. Eğer bir şeye ihtiyacınız varsa, aradan 1-2 gün geçse bile bu devam eder. Ancak istekse bu süreç içerisinde kaybolur.

Evde tasarruf yapmanın püf noktaları arasında bu konu sayılabilir. Peki, burada ne gerçekleştirilir? Bu oldukça basittir. Bir şey almak istediğinizde aklınızda tutarak bir veya iki gün beklenir. Bu süreç içerisinde almadan vazgeçmişseniz vereceğiniz para da cebinizde kalır.

2.      İnternetten Alışveriş Tekniğini Öğrenerek Burayı Kullanın

Teknolojinin geliştiği günümüzde satın alma yöntemleri de gelişmiştir. Bunlardan bir tanesi de e-ticaret siteleridir. Ne var ki birçok kişi buraları aktif olarak kullanmaz. Bunun yerine mağazalara gidilir. Ancak daha fazla para harcanır.

Eğer internet sitelerinden alırsanız hem indirimleri daha kolay takip edebilir, hem de bir ürünün nerede daha ucuz olduğunu tespit edebilirsiniz. Üstelik kampanya da alabilirsiniz. Peki, bu nasıl olur? Bir ürünü almadan önce her gün 2-3 saat inceleme yaparsanız satıcı sizin almak istediğinizi düşünür. Satmak isteyeceği için sistemden size özel bir teklif yapar. Bu çoğu e-ticaret sitesinde geçerlidir.

3.      Banka / Kredi Kartından Değil Cüzdanınızdan Harcama Yapın

Tasarruf etmek, yöntemlerini bilirseniz oldukça kolaydır. Bunun için bir diğer yöntem de cüzdanda para bulundurmadır. Birçok kişi cüzdandan daha fazla harcayacağını düşünerek para bulundurmaz. Banka veya kredi kartından çekim yapar.

Ancak burada alınan etki tam tersidir. Zira ne kadar çekim yapıldığı hemen kontrol edilemediği için, insanlar daha fazla para öder. Lâkin cüzdanda bulundurmanız harcamanızı kısıtlamanızı sağlar. Böylece bir şeyi istiyorsanız paranız olmadığı için almama yöntemine başvurabilirsiniz.

4.      Zamanı Değerlendirin

Boş zamanlar, insanlardan para harcama duygusuna neden olur. Bu nedenle farklı şeyler ile uğraşmak, harcama isteğini baskılamanızı sağlar. Peki, burada ne yapılır? Eğer işinizle uğraşır, ders çalışır veya hobi edinirseniz, kendinizi meşgul tutabilirsiniz. Böylece gereksiz harcamaların da önü alınabilir.

5.      Dışarıdan Sipariş Etmeyin

Tasarruf taktikleri arasında bir diğeri de dışarıdan sipariş vermemedir. Bunun temel nedeni kişilerin evde pişirmek istememesi ya da gıda alışverişlerinden kaçınmadır. Ancak alışveriş yaparak evde yemek hazırlamak, uzun vadede daha az harcama yapmanıza yardımcı olur.

Yorum gönder