×

Dropshipping ’e Nasıl Başlanır?

Dropshipping ’e Nasıl Başlanır?

Son zamanların en moda olan satış biçimlerinden bir tanesi de hiç kuşkusuz, Dropshipping’dir. Dropshipping birçok insanın başvurduğu yöntemlerden bir tanesidir. Özellikle de farklı yöntemler deneyerek kazanç elde etmeye çalışan bir kişi iseniz, ilk denemeniz gereken yöntemlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz dropshipping olacaktır.

Dropshipping yurtdışında aşırı derecede popülerleşmeye başlayan bir uygulama olsa da Türkiye’ye sonralarda gelmiştir. Durum böyle olunca Türkiye’de dropshipping yapmak kolay mıdır? Tarzında sorular da e-ticaret yapmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla yönetilmeye devam etmiştir. E- ticareti yapmak istiyorsanız, dropshipping yöntemini tercih etmeniz mümkün olacaktır. Bu sayede beklediğinizden daha yüksek tutarlarda kazanımlar elde etmeniz ve bu sayede gelir düzeyinizi arttırmanız da mümkün olacaktır. Üstelik dropshipping kazandırır mı diye merak ediyorsanız bu konuda hiçbir kuşku içerisine girmenize de kesinlikle yoktur. Dropshipping en çok para kazanabileceğiniz yöntemlerden bir tanesidir.

Ancak bu durum her zaman için geçerli değildir. Eğer işlemlerinizi doğru bir şekilde gerçekleştirmezseniz ve gerekli yöntemleri uygulamazsanız dropshipping üzerinden para kazanmanız da zorlaşabilir. Özellikle de tedarikçi firmalarla anlaşmalarınızı gerçekleştirirken, mutlaka güveniniz olup olmadığını test etmeniz gerekecektir. Tüm bu testleri eksiksiz bir şekilde tamamlarsanız, dropshipping sayesinde yüksek tutarlarda kazanımlar elde edebilir ve bu sayede kendinizi geliştirebilirsiniz. Özellikle de uzun zamandır çalışmayan bir kişi iseniz ve kazanım elde ederek geçimimizi sağlamak istiyorsanız, dropshipping yöntemleri denemeniz mümkün olacaktır. Ancak bu işi yapmak için belli bir sermayeye sahip olmanız da çok önemlidir. Aksi takdirde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Yeni bir iş atılımında bulunmak isteyen kişilerin büyük bir kısmı dropshipping yükseldikten sonra dropshipping kazandırıyor mu? Tarzında soruları sıklıkla yönetmeye devam etmiştir. Dropshipping birçok insana para kazandıran ve bu sayede geçimini sağlamasına yardımcı olan e-ticaret sitelerinden bir tanesidir. Ancak e-ticaret uzmanları bu konuda sermayeniz yoksa ve herhangi bir atılım yapmamanız gerektiğini söylerler. Ancak sizin daha önceden biriktirdiğiniz ve herhangi bir iş için ayırdığınız sermayeniz mevcutsa, dropshipping işine rahatlıkla giriş yapmanız ve bu sayede kazanım elde etmeniz mümkün olacaktır. Üstelik dropshipping yapabilmek için uygulamanız gereken adımlar da çok kolay olacaktır. Siz de dropshipping nedir ve nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız, öncelikli olarak aşağıdaki adımları uygulamanız gerekecektir. Bu adımları ise şu şekilde sıralanmıştır;

  • Öncelikli olarak dropshipping satışı yapmak için hangi ürünü satışa sunmanız gerektiğine karar vermeniz gerekecektir. Dilerseniz kitap, dilerseniz kıyafet, dilerseniz aksesuar, dilerseniz de ev eşyası satabilirsiniz. Bu tercih tamamen size kalmıştır.
  • Hangi ürünün satmaya karar verdiğinize belirledikten sonra ise; satış yapacağınız kategorideki rakiplerinizi incelemeniz çok önemli olacaktır. Rakiplerinizi inceleyip fiyat aralıklarını öğrendikten sonra, nasıl bir çalışma sürdürmeniz gerektiğini de daha iyi anlayabileceğinizden ve bu sayede önlemlerimizi de buna göre uygulayabileceğinizden de emin olabilirsiniz. Rakiplerinizi inceledikten sonra, herhangi bir sorun görmüyorsanız dropshipping yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Dropshipping yapabilmek için en önemli hususlardan bir tanesi de tedarikçi firmalar ile anlaşmak olacaktır. Eğer daha önceden anlaşma yaptığınız herhangi bir tedarikçi firma yoksa, mutlaka site üzerindeki bütün toptancıları izlemeniz gerekecektir. Toptancıların güvenilir olması ise; kazanç sağlayabilmeniz için en önemli faktörlerden bir tanesidir. Bu nedenle kullanıcılar tarafından kaç yıldız aldığına ve yapılan yorumlara itimat göstermeniz çok önemli bir husustur. Eğer satın aldığınız tedarikçi firmanın güvenirliği konusunda herhangi bir uygunsuzluk yoksa, ürünlerinizi satın alabilir ve dropshipping mağazanızı kurmaya başlayabilirsiniz.
  • Dropshipping üzerinden satış yapmak için mağazanızı kurduğunuz zaman, mutlaka bir isim seçmeniz gerekecektir. Eğer mağazanızın ismi olmazsa, bu durum müşterilerin sizi ciddiye alınmamasına neden olabilir. Bu nedenle dropshipping nasıl yapılır diye merak ediyorsanız alacağınız ilk cevaplardan bir tanesi de dropshipping mağaza adı seçin olacaktır.
  • Dropshipping mağazanızı seçtikten sonra ise; kendinize ait bir pazarlama yöntemi geliştirmeniz de fayda vardır. Bu sayede satışlarınızı daha hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğinizden de kesinlikle emin olabilirsiniz.

Söz konusu e-ticaret piyasası ile ilgili analizlerinizi de yapmanız gerekecektir. Yaptıktan sonra ise; herhangi bir sorun görmediyseniz, direkt olarak e-ticaret sistemine başlayabilir ve bu sayede kazanım elde etme şansı yakalayabilirsiniz.

E Ticaret Kazandırır Mı?

E-ticaret kazandırır mı ve e-ticaret için şirket açmak zorunlu mudur? Tarzında sorular da birçok kişi tarafından sıklıkla yönetilmeye devam etmektedir. Eğer dropshipping işlemlerinizi yurt dışında yapmayacaksanız ve yalnızca Türklere hitap etmeyi düşünüyorsanız, şirket açma gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Fakat; yurt dışı işlerinizde vergi ödemesi yapmanız gerektiği için, şirket açmanız zorunlu olabilir. Ancak sizin böyle bir isteğiniz yoksa, herhangi bir şirket kurulumu yapmadan da rahatlıkla dropshipping yapmaya başlayabilirsiniz. Fakat dropshipping yapabilmek için, belli bir sermayeyi göstermeniz gerekecektir. Bu nedenle sermayeniz olmadan bu tarz işlere girmemenizde de fayda vardır.

Dropshipping Riskli Midir?

Birçok insan dropshipping riskli midir? Tarzında soruların cevabını da sık sık araştırmaya devam etmektedir. Yapılan her işin belirli riskleri vardır. Bu nedenle dropshipping kişinin de %100 kazandıran muhteşem bir iş olduğunu söylemek yanlış olabilir. Özellikle de bu iş sektöründe herhangi bir tecrübeniz yoksa, sermayeniz olmadan başlamamanızda da fayda vardır. Uzmanlar da bu yönde birçok kişiyi uyarmaya devam etmektedir. Fakat; kendinize ait bir sermayeniz varsa ve herhangi bir yerden borç almayarak bu işi yapacaksanız, çok büyük bir riski olmadığından emin olabilirsiniz. Çünkü sosyal medya platformu çok yükselmiş ve bu sayede kazanım elde etme şansınızda epeyce çoğalmıştır. Bu neden ne dropshipping işine başlarken korkmanızı gerektirecek bir durum da yoktur.

Yorum gönder