×

Birikim İçin En Uygun Banka Hesapları

Birikim için en uygun banka hesapları

Birikim İçin En Uygun Banka Hesapları

Birikim için en uygun banka hesapları hangileri? Para biriktirmek için farklı seçenekler vardır. Ancak bunlardan en çok kullanılanı birikim hesabı açmadır. Peki, bu konuda hangi seçenekler bulunur? Aralarından bazıları şöyle bahsedilebilir;

  1. Türkiye İş Bankası Hesabı
  2. Akbank Birikim Hesabı
  3. Garanti Birikim Hesabı
  4. Halkbank Birikim Hesabı
  5. ING Bank Turuncu Hesap
  6. Denizbank Birikim Hesabı
  7. Kuveyt Türk Birikim Hesabı
  8. Enpara Birikim Hesabı

Bu bankaların her biri, kişilere farklı seçenekler sunar. Karar vermeden önce teker teker inceleyerek, en uygun olana karar verilmelidir.

Birikim için en uygun banka hesapları

1.      Türkiye İş Bankası Hesabı

Birikim için en uygun banka hesapları arasında tercih edebileceklerinizden bir tanesi Türkiye İş Bankası Birikim Hesabıdır. En az açılış miktarı 250 Türk Lirasıdır. 5 yıl vadeli olup, faiz tahakkuku 1 yıl dönemin ardındandır. Şayet 5 yıl zarfında kapatmayı tercih ederseniz, bunu yapmanız da mümkündür. Böylece hesabınız vadesize çevrilir.

Burada 5 yıl erken çekmeye yönelirseniz, faizlerin yandığı bilinmelidir. Ancak ana para kalır.

2.      Akbank Birikim Hesabı

Bankada para biriktirme faiz hesaplama her bankada farklıdır. Peki, Akbank hangi seçenekleri sunar? Bu banka esnek para ve mevduat haricinde çeyiz hesabı da bulundurur. 5 yıl vadeli şekilde açılmakta olup, açılışı 100 Türk Lirası’ndan başlar. Eğer kendiniz için de torununuz için açmak istiyorsanız, esnek hesaplar vardır.

3.      Garanti Birikim Hesabı

Garanti birikim hesabı yorumları internet üzerinden kolay şekilde bulunabilir. Eğer karar veremiyorsanız, böylece ayrıntılı bilgilere kavuşabilirsiniz. Peki, size hangi seçenekleri sunar? Garanti Bankası, her ay en az 75 Türk Lirası yatırımlar ile birikim hesabı açmanıza olanak tanır. Bir ihtiyaç oluşursa ve çekmeye karar verirseniz, getiri kaybı bulunmaksızın ve hesap kapanmadan çekim yapılabilir.

4.      Halkbank Birikim Hesabı

Halkbank Birikim Hesabı kişilere minimum 3, maksimum da 10 sene opsiyonlar sunar. Açılış sonrasında aylık veya üç ayda bir yatırım gerçekleştirilebilir. Ancak dikkat etmeniz gereken, 50 Türk Lirası aşağısında olmamalıdır. Şayet para çekmeye karar verirseniz, hesabınız kapatılır.

5.      ING Bank Turuncu Hesap

Birikim için tercih edilebilecek çok sayıda hesap vardır. Bunlardan bir tanesi de ING Bank’tır. Bankaya, aylık düzenli biçimde 100 Türk Liralık düzenli ödemeler gerçekleştirilebilir. Hoş geldin faizi mevcut olup, kişilere 1 yıl süre ile yararlanmaları sağlanır.

6.      Denizbank Birikim Hesabı

Denizbank birikim hesabı da birçok kişi tarafından tercih edilir. Burada öncelikle en az 150 Türk Lirası ödemeniz gerektiği bilinmelidir. Vade zamanı 3 sene olup, aylık-3 aylık gibi seçenekler vardır. Hesap sahiplerine ayrıca ara ödeme imkânı da verilir.

7.      Kuveyt Türk Birikim Hesabı

Kuveyt Türk kişilere çok sayıda seçenek sunar. Burada 0,1 gram altın ile hesap açılabilir. Böylece altınların gerek çalınma, gerekse kaybolma gibi riskleri ortadan kaldırılabilir. Ayrıca konut ve çeyiz hesabına devlet desteği de vardır.

8.      Enpara Birikim Hesabı

En para birikim hesabı kullanıcılara gecelik faiz sağlar. Açılan hesaplar sadece Türk Lirası olarak değil, Dolar ve Euro da olabilir. En az hesap açılış miktarı 10 Türk Lirası olup, hesap işletimi için ücret alınmaz.

Yorum gönder