×

Birikim Yapmak için Hangi Banka?

birikim yapmak için hangi banka

Birikim Yapmak için Hangi Banka?

Birikim yapmak, son yıllarda zorunluluk arz eden durumlardan bir tanesi olarak ön plana çıkmakta olup birikim yapmak için hangi banka tercih edilmeli sorusu da bir hayli önemlidir. Bilindiği üzere pek çok banka, müşterilerinin sistemli ve planlı bir şekilde birikim yapabilmelerini olanaklı hale getirmekte ve bu nedenle profesyonel birikim yapmayı arzulayan bireyler, en avantajlı birikim hesabına sahip bankalar üzerinden birikim hesapları açmaktadır. Peki ama sistemli birikim yapmak için tercih edilebilecek bankalar hangileridir?

Birikim Yapmak için Tercih Edilebilecek Bankalar

Birikim, düzenli ve sistemli bir şekilde yapıldığında kısa süre içerisinde hedeflenen miktarlara ulaşılabilmektedir. Bilindiği gibi ekonomik anlamda belirsizliğin olduğu bir dünyada para biriktirmek bir hayli önemlidir. Bankalar, bireylerin para biriktirme hususuna oldukça fazla önem verdiğini bildiği için farklı ve avantajlı birikim hesapları üzerinden müşterilerine hizmet sunmaktadır. Peki ama birikim için hangi banka tercih edilmelidir?

birikim yapmak için hangi banka

Garanti Birikim Hesabı

Garanti Bankası, müşterilerine sunduğu avantajlar ile birlikte birikim konusunda insanlar tarafından tercih edilen kurumlardan biri olarak ön plana çıkmaktadır. Garanti Bankası tarafından sunulan Garanti Birikim Hesabı ile avantajlı bir şekilde birikim yapılabilmekte ve bankanın sağladığı ayrıcalıklardan yararlanabilmektedir. Peki Garanti birikim hedefi nedir?

Net hesapla Garanti Bankası üzerinden birikim yapmak isteyen insanlar için temelde üç farklı plan çıkmakta olup bu planları genel olarak aşağıdaki gibi sıralamak olanaklıdır:

  • 12 Aylık Paketler: Bu paket içerisinde farklı kategoriler bulunmakta olup bunlardan biri aylık 250 TL birikim üzerinden gerçekleşmektedir. Aylık 250 TL üzerinden birikim yapan bir kişinin birikim süresi 12 ay olmakta ve hedef birikimi ise 3000 TL olarak belirlenmektedir. Net getiri 75 TL olmakta ve toplam birikim 3075 TL şeklinde karşımıza çıkmaktadır.
  • 18 Aylık Paketler: Aylık 250 TL birikim ve 18 ay birikim süresi ile toplam birikim 4700 TL olmaktadır.
  • 24 Aylık Paketler: Aylık 250 TL birikim ve 24 ay birikim süresi ile birlikte toplam birikim 6350 TL olmaktadır.

Yukarıdaki birikim hedefleri doğrultusunda bireyler, Garanti Bankası aracılığı ile birikimlerini gerçekleştirebilmektedir.

Vakıfbank Birikimli Mevduat Hesabı

Vakıfbank Birikimli Mevduat Hesabı; minimum 3 yıl, maksimum 10 yıl vade ile açılmakta olup hesap üzerinden profesyonel bir şekilde birikim gerçekleştirilebilmektedir. Birikim yapmak için hangi banka sorusunun cevaplarından biri olan Vakıf Bank, aylık ya da 3 aylık süreler dahilinde birikim hesabına para yatırılmasını olanaklı hale getirmektedir.

Akbank Birikim Hesabı

Akbank tarafından sunulan birikim hesabı, insanların birikim yapabilecekleri hesap türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Birikim yapmak isteyen bireyler, Akbank Birikim Hesabı açarak ilgili hesap üzerinden birikimlerini sistemli bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

İş Bankası Birikim Hesabı

İş Bankası, birikim hesabı ile insanların düzenli, sistemli ve güvenilir bir şekilde para biriktirmesini olanaklı hale getirmektedir. Birikim yapmak isteyen kişiler; mevduat ürünleri, yatırım ürünleri, altın vb. seçenekler üzerinden birikimlerini gerçekleştirebilmektedir. Faizsiz birikim hesabı olan vadesiz hesaplar üzerinden de düzenli bir şekilde para biriktirmenin mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Sizler de yukarıdaki gibi sıralanabilen bankaların herhangi biri üzerinden birikim hesabı açabilir ve bu sayede birikimlerinizi güvenilir bir ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum gönder