×

Birikim Yapmanın Temel Yolları Neler?

birikim yapmanın temel yolları neler

Birikim Yapmanın Temel Yolları Neler?

Geleceğe yönelik düşüncelere sahip olan ve bu düşünce kapsamında adım atmayı düşünen her bireyin birikim yapmanın temel yolları neler sorusuna yanıt aradığı bilinmektedir. Birikim yapmak, gelecek adına verilecek en doğru kararlar arasında yer almaktadır ancak çoğu kişinin birikim yapmakta zorlandığı da görülebilmektedir. Birikim yapılacağı zaman temelden başlamak ve birçok durumu göz önüne almak daha sağlıklı ilerlemeyi sağlayacaktır.

Birikim yapabilmek için pek çok görüş tarafından belirlenen tavsiyelere uyulması, bu alanda adım atacak olan kişilerin başlıca kaynakları arasında yer almaktadır. Birikim yapabilmek için uygulanması gereken temel yöntemler şunlardır:

Bütçe belirlemek

Ayrı hesap açmak

Bütçeyi paylaştırmak

Birikim hedefi belirlemek

Otomatik transfer kullanmak

birikim yapmanın temel yolları neler

Bütçe Belirlemek

Harcama yaparken belirlenen bütçelerin birikim yapmak için de belirlenmesi gerekmektedir. Herhangi bir bütçe belirlenmeden birikim yapmak, daha sağlıksız harcamaların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle gelirinizi göz önüne alarak birikim yapmaya başlamanızda fayda olabilir.

Birikim yapmak için ne yapmalıyım sorusu üzerine verilebilecek en iyi tavsiye gelirin düşük bir kısmını birikime ayırmak olacaktır. Zaman içerisinde bu oran değişiklik gösterse de küçük miktarlar ile birikim yapmaya başlamak çok daha sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.

Ayrı Hesap Açmak

En iyi birikim yöntemi, pek çok konu kapsamında olsa da ortak olarak değerlendirilen bir durum vardır. Sadece bir banka hesabı üzerinden birikim yapmak hem zor hem de neredeyse imkansız olabilmektedir. Birikim yapabilmek için farklı hesapların olması tavsiye edilmektedir.

Farklı bankalar üzerinden açacağınız pek çok hesap, birikim yapmanızı daha da kolaylaştıracaktır. Bu konuda uygulayabileceğiniz yöntem farklı hesaplara düşük miktarda para paylaştırmak ve belirli süre sonunda tek bir hesapta toplamak olacaktır. Böylece kısa sürede ne kadar birikim yaptığınızı anlayabilirsiniz.

Bütçeyi Paylaştırmak

Geleceğe dair sorulan sorular arasında birikim nasıl yapılır sorusu da yer almaktadır. Birikim yapmayı düşünen ancak bu konuda sürekli başarısız olan kişiler, temelde ne yapmaları gerektiğini pek çok kaynaktan araştırmaktadır. Çıkan sonuçlar arasında da bütçe paylaştırma önerisi yer almaktadır.

Aylık elde ettiğiniz geliri göz önüne alarak bankalar üzerinde açacağınız hesaplarda birikim yapabilirsiniz. İlk etapta düşük paylaşımlar yapabilir ve zaman geçtikçe bu tutarları daha da fazla hale getirebilirsiniz. Bu noktada önemli olan detay, yapılacak olan paylaşım miktarının doğru olmasıdır.

Birikim Hedefi Belirlemek

Bir amacı plansız şekilde gerçekleştirmek başarısızlık ile sonuçlanabilir. Bu nedenle birikim yapmayı düşünen kişilerin de belirli bir plana ve hedefe ihtiyacı vardır. Öncelikle yapacağınız birikimin ne kadar olmasını istiyorsanız bu miktarı belirlemeniz gerekmektedir. Ardından plan yapmalı ve plana bağlı kalmalısınız.

Birikim yapma yöntemleri kapsamında bulunan ve temel yöntemler arasında yer alan hedef belirleme, birikim yapmanın temel taşı olarak değerlendirilmektedir. Doğru adımlar atarak sağlıklı birikim yapabilirsiniz.

Otomatik Transfer Kullanmak

Birikim yapma amacıyla açacağınız banka hesaplarında otomatik transfer yöntemini kullanmak, tercih edeceğiniz en doğru kararlardan birisidir. Sizin yerinize hesaplarınız arasında işlem yapan bu avantaj, kısa sürede büyük birikimler elde etmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle otomatik transfer özelliğini aktif hale getirmenizde oldukça yarar vardır.

Yorum gönder