×

Borcunuzu En İyi Şekilde Yönetebilmeniz İçin Stratejiler

Borcunuzu en iyi şekilde yönetebilmeniz için stratejiler

Borcunuzu En İyi Şekilde Yönetebilmeniz İçin Stratejiler

Günümüzde her bireyin kendi çapında büyük ya da küçük borçları bulunmaktadır. Borcu olan insanlar, borçlarını ödemek ya da yönetmek konusunda başarısız olabilmektedir. Bu nedenle ülkemizdeki pek çok insan “Çok borcum var çaresizim ne yapmalıyım?” tarzında cümleler sarf etmektedir.

Borcunuzu en iyi şekilde yönetebilmeniz için stratejiler ve her ay az da olsa borcunuzu kapatabilmek için harekete geçmeniz, borçlarınızın azalmasını sağlayacak en büyük faktörlerdir. Zira borcunu kapatmak isteyen sayısız insan olsa da, borçlarını kapatmak için harekete geçen insan sayısı yok denecek kadar azdır. Borcunuzu en iyi şekilde yönetebilmeniz için stratejiler sayesinde borcunuzu kapatmaya başlayabilmek adına büyük adımlar atabilir ve mümkün olan en kısa süre içerisinde borçlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Borcunuzu en iyi şekilde yönetebilmeniz için stratejiler

Borçlu İnsan Ne Yapmalı?

Borçlu insan ne yapmalı sorusuna bir yanıt arıyorsanız, borç stresinden kaçmak için borçları görmezden gelmekten vazgeçmelisiniz. Zira günümüzde pek çok insan borçlarını yok sayarak daha da mutlu ve dertsiz olacağınız düşünmektedir. Ancak bu düşünce tarzı tamamen yanlıştır. Aşağıdaki listede borç yönetimi stratejileri belirtilmektedir. Bu liste aracılığıyla bilgi edinebilir ve borçlarınızı daha kolay bir şekilde ödeyebilmek için harekete geçebilirsiniz.

  1. Borcu olan insanlar öncelikle tüm borçlarının bir listesini çıkarmalıdır. Bu liste sayesinde tüm borçlarınızı bir arada görerek borcunuzu ödemek için kendinizi şartlayabilirsiniz.
  2. Borcu olan insanlar var olan borçlarını kapatmak için tekrar borç almamalıdır. Bu durum sizin kısır bir döngüye girmenizi sağlayacak ve ömür boyu borç ödemenize neden olacaktır.
  3. Listelediğiniz borçları kapatabilmek için kendinize bir vade tanımalısınız. Zira büyük borçları tek bir ayda kapatmak imkânsızdır. Bu noktada aylık gelir ve giderlerinizi hesaplamalı ve kalan tüm gelirinizi borçlara ayırmalısınız.
  4. Borçları kapatmaya başlamanın en temel yolu, borç ödeme adına bir adım atmaktır. Eğer aylık gelirinizin düzenli olarak bir kısmını borçlarınız için ayırırsanız, birkaç ay sonra göle görülür bir azalmaya şahit olabilirsiniz.
  5. Borç yönetimi yapmak isteyen insanlar, bu borçları ne için yaptıklarını düşünmeli ve bu doğrultuda bir daha borç yapmamaları gerektiğini fark etmelidir.
  6. Borcu bankaya olan bireyler, kredi notlarının düşmemesi ve sicillerinin bozulmaması için her ay mutlaka belirli bir tutarı bankaya yatırmalıdır. Aksi halde çok daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalma ihtimali yükselecektir.

Yukarıda belirtilen 6 temel unsur, borcu olan insanların yol haritası belirlemesine yardımcı olacaktır. Eğer borçlarınızı bu tavsiyeler doğrultusunda ödemeye başlarsanız, stresiniz de azalacaktır.

Borç Bunalımından Kurtulmak

Borç stresi, günümüzde hemen hemen her vatandaşta görülen bir durumdur. Gerek ihtiyaç gerek ise istek doğrultusunda yapılan borçlar, bir süre sonra ciddi bir stres yaratmaktadır. Eğer bu stresten kurtulmak istiyorsanız, borçlarınızı ödemeye başlamanız gerekmektedir.

Borç bunalımından kurtulmak için mutlaka her ay asgari bir tutarı ödemeniz ciddi anlamda yardımcınız olacaktır. Zira hiçbir borcu ödememek, her ay borçlarınızın faizlenmesine ve daha da yükselmesine sebebiyet verecektir. Ancak az da olsa ödeme yapmanız bu stresi azaltacaktır. Borç stresi yaşayan tüm insanlar, borçlarınızı göz ardı etmemeli ve borçlarının varlığı ile yüzleşerek harekete geçmeleri gerektiğini bilmelidir.

Yorum gönder