×

Dolarla Birikim Yapılır Mı?

dolarla birikim yapılır mı

Dolarla Birikim Yapılır Mı?

Günümüzde altın ve dolar, en popüler iki yatırım seçeneği arasında yerini almaktadır. Altın almak istemeyen ya da daha hızlı bir şekilde anaparasını katlamak isteyen bireyler, dolarla birikim yapılır mı sorusuna bir yanıt aramaktadır.

Dolar, iniş ve çıkışları ile dikkat çeken bir para birimidir. Dünyanın neredeyse %60’ının kullandığı Amerikan Doları (USD) yatırım yapmak adına kullanılabilmektedir. Ancak ani iniş çıkışlar insanların kafasında soru işaretleri oluşturmaktadır.

dolarla birikim yapılır mı

Dolar Almak Mantıklı Mı?

Güvenilir ve az riskli bir yatırım aracı arayan bireyler, dolar almak mantıklı mı sorusunun cevabını merak etmektedir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, dünya üzerinde pek çok yerde en güvenilir para biriminin hangisi olduğu sorulduğu zaman alınan cevap dolar olmaktadır. Bu durumun sebebi ise küresel anlamda en çok kullanılan ve işleyen para biriminin Amerikan Doları olmasıdır.

Dolar almak, temel olarak oldukça güvenlidir. Güvenilir bir para birimi olması nedeniyle günümüzde sayısız insan dolar biriktirmektedir. Dolar almanın mantıklı bir hareket olduğunun kanıtları ise aşağıdaki listede belirtilmektedir.

  1. Dolar en çok kullanılan para birimlerinin başında gelmektedir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, dünya çapında sıkça kullanılan bir para biriminin değer kaybetme ihtimali oldukça düşüktür.
  2. Dolar para birimine duyulan güven oldukça yüksektir. Hemen hemen her bankada döviz birimler açısından en çok kullanılan para Amerikan Doları olmaktadır.
  3. Dolar, Türk Lirası’na kıyasla oldukça değerlidir. Bu nedenle yatırımlarda ciddi kazanç elde etmek mümkündür.
  4. Doların yaşadığı iniş ve çıkışlar, geçici bir durumdur. Doların son zamanlardaki değer dalgalanmaları incelendiği zaman neredeyse hiç düşüş yaşamadığı ve düşüş yaşasa bile değerinin birden yükseldiği görülmektedir.

Yukarıda belirtilen 4 ana nedene bakıldığı zaman dolar almak mantıklı mı sorusunun cevabı ortaya çıkmaktadır. Ancak birikim yapmak konusunda bilinçli insanların dolara yönelmesi tavsiye edilmektedir.

Dolara Yatırım Nasıl Yapılır?

Dolara yatırım nasıl yapılır sorusunun cevabı da merak edilenler arasında bulunmaktadır. Dolar yatırımı, altın yatırımı ile hemen hemen aynı olmaktadır. Bu noktada insanlar TL cinsindeki paralarını dolara dönüştürmekte ve dolar değerlerini göz önünde bulundurarak alım satım işlemleri yapmaya devam etmektedir.

Dolara yatırım yapmak için döviz büroları, bankalar, internet siteleri, internet bankacılık uygulamaları gibi çeşitli mecralar tercih edilebilmektedir. Dolar yatırımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekildedir:

  • Dolar yatırımı yapmak isteyenler değer grafiğini düzenli olarak kontrol etmelidir.
  • Dolar alanlar, düşüşlerde ani kararlar vererek birikimlerini hemen bozdurmamalıdır.
  • Aynı şekilde yükseliş görülmesi anında direkt olarak dolarları TL’ye çevirmek yanlıştır.
  • Dolar yatırımı yapacak olan bireyler, bir süre bu paralarını unutmalıdır. Bu sayede daha fazla kazanç elde edilebilecektir.
  • Dolar yatırımı yapan bireyler, uzman yorumlarını da takip etmelidir.
  • Çevreden gelen baskılara uyum gösterilmemelidir. Eğer doları almanız ya da satmanız ile ilgili bir baskıya maruz alıyorsanız, değerleri takip ederek karar vermeniz tavsiye edilmektedir.

Yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda hareket eden bireyler, dolar kazandırır mı sorusuna evet yanıtını alacaktır. Ancak alım satım işlemlerinde fazla aceleci davranan bireylerin uzun vadede gözle görülür bir kazanç elde etmesi zor olacaktır.

Yorum gönder