×

Finansal Başarının Önündeki En Büyük Engel

Finansal Başarının Önündeki En Büyük Engel

Finansal Başarının Önündeki En Büyük Engel

Finansal başarı söz konusu olduğunda pek çok etken aynı anda göz önünde bulundurulmalıdır. Aslında finansal başarı sağlamanın önündeki en temel engel genelde bizim düşünce yapımızdır. Öyle ki ilk olarak doğru yatırımlarla gelecek parayı hak ettiğimize ve bununla hedeflerimize ulaşma amacına yaklaştığımıza ikna olmamız gerekir.

Daha çok çocukluktan gelen kanaatkar olmanın olumlu bir tutum olduğu yönündeki derin inançlar paranın kazanılması, elde tutulması süreçlerini de ileride olumsuz etkileyebilmektedir. Temel olarak kanaatkar yetişme ve savurgan olmama elbette ki olumlu tutumlardır.

Fakat bu duygunun yeterli parayı hak etmediği yönünde olumsuz bir bilinçaltı olarak işlenmesi yanlıştır. Şimdi finansal başarıyı getirecek önemli ve temel maddelerle konumuza devam edelim.

Finansal Başarının Önündeki En Büyük Engel

Parayı Kullanmayı Bilmek

Bu her ekonomik başarının temel noktalarından bir tanesidir. Parayı doğru şekilde kullanmak, ona harcanan emeği ve zamanı da doğru değerlendirmek anlamına gelmektedir. Parayı kazanmak kadar onu kullanmak da önemli bir etkendir.

Belli bir birikimin yapılmasını, yatırımın gerçekleştirilmesini ya da finansal olarak başarı sağlayacak farklı bir işlemin uygulanmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisi gelir durumu gibi gözükse de aslında gelirimize oranla harcadığımız gider miktarı finansal başarıyı belirlemede daha önemli bir etkendir.

Geniş bir çerçevede düşünmek finansal başarı için şu anda elinizde herhangi bir veri ya da birikim olmayabilir.  Ancak bunu amaçladığımız takdirde para biriktirmeye dair bir başlangıç noktası oluşacak ve ilerledikçe ekonomik başarı oranı artacaktır.

Burada önemli bir nokta düşüncelere ve yapılabilecek yatırımlara zihinsel olarak belli bir kısıtlama getirmeden rahatlıkla bu amaca yönelmektir. Bu alanda bir adım atmak, para kazanmak pek çok açıdan rahatlık ve konfor alanını genişletir.

Bu nedenle finansal başarı amaçlanırken bunu başlatacak herhangi bir adım atmak önemlidir. Para kazanmayı ve finansal olarak başarılı olmayı amaçlamak belli ihtiyaç ve hedefleri yönelik anlaşılabilecek ve anlamlı bir şeydir.  Ancak bu durum tamamen para kazanmaya ve elde tutmaya yönelik ve başka bir amaç olmaksızın sürerse sağlıksız bir süreci meydana getirir.

Para Kazanmak ve Ekonomik Olarak Serbestlik Sağlamak

Yapılabilecek diğer başarılara aracılık etmek açısından önemlidir. Yargı taşımamak özellikle ekonomik faktörler söz konusu olduğundan ne doğrudan para akla geldiği zaman öğrenilmiş olumlu ya da olumsuz bir tutum devreye girebilir.

Bunun farkında olmalı ve paranın ne iyilik ne de kötülük kaynağı olan bir ürün olduğunu bilmelidir. Para, amaçladığımız şeyleri gerçekleştirebilmek adına günümüzün temel araçlarından birisidir.

Finansal başarı sağlamak adına yapılabilecekler öncelikle belli alanlarda bilgi sahibi olmak ve örneğin yatırım gibi alanlardan bu bilgileri değerlendirmek faydalı olacaktır.

Ancak finansal başarı yakalamak adına piyasaya dair her noktayı ayrıntısı ile bilmek mümkün değildir. Bu nedenle ilgilenilen alanda yeterli ve doğru bilgi alınarak eyleme geçilebilir. Belli bir bilgi edinmenin yanı sıra şu anda ekonomik olarak iyi durumda olan pek çok kişinin aslında belli doğru yöntemleri uygulayarak, sıfırdan bu noktalara geldiklerini bilmek de yararlı bir tutum olacaktır. Finansal başarıyı sağlamak adına sözü geçen noktalara dikkat etmek çok önemlidir.

Yorum gönder