×

İşsizler İçin Birikim Yapma Yolları Nelerdir?

işsizler için birikim yapma yolları nelerdir

İşsizler İçin Birikim Yapma Yolları Nelerdir?

Özellikle tüm dünyada yaşanan Pandemi sürecine de bağlı olarak, işsizlik oranlarında büyük bir artış olmuş, bu yüzden pek çok kişi işsizler için birikim yapma yolları nelerdir? sorusunun cevabını daha da çok araştırır hale gelmiştir. İşsizken hayat şartları daha zor olsa da, yine de elde olan bütçeye de bağlı olarak, bir takım noktalara dikkat ederek birikim yapma olanağı her zaman bulunmaktadır. Bunun için yapılması gerekenleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Bütçe planlamasını iyi yapmak
  • Taksitli alışverişlerden kaçınmak
  • Yeme içme giderlerini iyi gözden geçirmek
  • Giyim harcamalarına dikkat etmek
  • Gereksiz harcamalar yapmaktan vazgeçmek
  • işsizler için birikim yapma yolları nelerdir

Bütçe Planlamasını İyi Yapmak

Bütçe planlamasını iyi yapmak, en iyi birikim yöntemi olmaktadır. Çünkü bütçenin iyi ayarlanmadığı durumlarda, hem elde olan para daha çabuk bitmekte, hem de gereksiz harcamalar daha çok olmaktadır. Bu nedenle her şeyden önce eldeki bütçenin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Bütçe planlaması yapılırken gıda, kira, giyim, eğlence ve her ay ödenen sabit faturaların hepsinin gözden geçirilmesi lazımdır. Bunlara gerekli olan paranın aybaşında iyi hesaplanması ve ayrılması, gerekirse bazı kalemlerde az harcama yapmaya özen gösterilmesi şarttır. Bu şekilde elde olan paranın net bir şekilde nereye gideceği belli olmakta ve daha kolay birikim yapma fırsatı da kendiliğinden doğmaktadır.

Taksitli Alışverişlerden Kaçınmak

Bir kişinin para biriktirme planı yaptıktan sonra dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de, taksitli alışverişlerden kaçınması olmaktadır. Taksitli alışverişler, her şeyden önce uzun vadede insanın sırtına yük bindiren sabit harcamalardan olmaktadır. Bu yüzden sağlıklı bir birikim yapabilmek için bu tarz gereksiz yüklerden insanın arınması gerekmektedir. Taksitli alışverişlerde kullanılan kredi kartları da, o an için cazip gelse de uzun vadede yapılan ödemelerde faizinin yüksek olmasından dolayı insanı ödemede zorlayan araçlardan biri haline gelmektedir. Bu bağlamda, yapılan harcamalarda her zaman nakit kullanılması ve elde olan para kadar harcama yapılması en iyi yollardan biri olmaktadır.

Yeme İçme Giderlerini İyi Gözden Geçirmek

Bir evde genellikle gereksiz olan harcamaların en çok yapıldığı yer mutfak olmaktadır. Bu yüzden birikim teknikleri açısından, yeme içme giderlerinin yeniden gözden geçirilmesi lazımdır. Mutfak için gereksiz şeyleri almaktan kaçınmak ve alınan şeylerin ziyan olmamasını sağlamak, aslında birikim yapmaya başlamak olmaktadır. Buna bağlı olarak yapılan en büyük hatalardan biri de yemeği evde yapmayıp, dışarıda yemek olmaktadır. Mümkün olduğunca evde yemek yapıp yemek, ciddi bir paranın kenarda kalmasını sağlayan en büyük etkenlerden biridir.

Giyim Harcamalarına Dikkat Etmek

Gereksiz harcamaların yapıldığı en büyük ikinci yer ise giyime verilen paralar olmaktadır. İhtiyaçtan fazlasını almak, beğendiğini almak ya da indirimde olanı almak bile birikim yapılmasını engelleyen en büyük etkenlerden olmaktadır. Bu nedenle giyim harcamalarının, her zaman dikkatle gözden geçirilmesi gerekmektedir. Giyilmeyen bir sürü giysinin olduğu dolaplar kimsenin işine yaramamakta olup, bunların yerine güzel birikimler her zaman yapılmalıdır.

Gereksiz Harcamalar Yapmaktan Vazgeçmek

Birikim konusunda, genellikle insanların yaptığı en büyük yanlışlardan biri de, fark etmeden gereksiz yere harcama yapmasıdır. Bu yüzden bir şeyi çok gerekli olmadan almamak lazımdır. Keyfi olarak alınan her şey ya da varken alınan ikinci şeyler yerine, bunların parası ile birikim yapılabilmektedir.

Yorum gönder