×

Market Alışverişinde Nasıl Tasarruf Yapılır?

market alışverişinde nasıl tasarruf yapılır

Market Alışverişinde Nasıl Tasarruf Yapılır?

Market alışverişleri esnasında ne alınacağı ve ne kadar ödeneceği her ev için büyük önem sahibidir. Para biriktirebilmek için market alışverişinde nasıl tasarruf yapılır sorusu bu nedenle azımsanamayacak derecede kişiler tarafından araştırılır. Peki, burada nelere dikkat edilmelidir? Madde madde bu liste şöyle verilebilir;

  1. Alışverişi toptan yapmak
  2. Liste hazırlamak
  3. Listenin olduğu bölümleri incelemek
  4. Alışverişe çıkmadan önce bir şeyler atıştırmak
  5. Yorgun olmamak
  6. Çocuk ile çıkmamak
  7. İndirime dikkat etmek

Ayrıca internetten sipariş vermek de bir tasarruf yöntemidir. Zira indirimleri daha kolay görmeniz ve farklı siteleri inceleyerek daha düşük fiyatları keşfetmeniz mümkündür. Ayrıca alışveriş öncesine her gün 2-3 saat gibi süreleri sitede harcarsanız, size özel kampanyalar bile sunulabilir. Zira kesin bir müşteri kaybedilmek istenmez.

market alışverişinde nasıl tasarruf yapılır

1.      Alışverişi Toptan Yapmak

Alışverişte yapılan en büyük hata tek tek almadır. Bu durumda ürün daha çabuk tükendiği için, kısa süre sonra yeniden alınması zorunlu hale gelir. Ancak toptan alırsanız çok uzun süre aynı şeye para verme zorunluluğunu kaldırabilirsiniz.

2.      Liste Hazırlamak

Birçok kişi alışverişi bir liste halinde hazırlamadan, her ihtiyaç doğduğunda alır. Ancak mutfak alışverişi listesi hazırlamamak, en büyük hatadır. Bunun temel nedeni her alışverişe çıkıldığında çoğu zaman gereksiz ürünlerin de alınabilmesidir. Böyle olunca masraflar da çoğalır.

Peki, bunun için ne yapılmalıdır? Eğer mutfakta nelerin olmadığını ve azaldığını tespit ederseniz, detaylı bir liste hazırlayabilirsiniz. Böylece yakın dönemde market alışverişi yapmanıza gerek kalmaz.

3.      Listenin Olduğu Bölümleri İncelemek

Markete gidildiğinde neredeyse herkes tüm reyonları dolaşır. Ancak bu durum kişilerde alışveriş yapma isteğini doğurur. Dolayısıyla kesinlikle yapılmaması önerilir. Eğer sadece temizlik malzemesi alacaksanız, doğrudan buraya gidilmelidir.

Eğer gıda malzemelerine gerek duymuyorsanız, almak gereksiz masraf yapmanıza neden olur. En başından buraya gitmezseniz, vereceğiniz parayı cüzdanınızda bırakabilirsiniz.

4.      Alışverişe Çıkmadan Önce Bir Şeyler Atıştırmak

Market alışverişinde tasarruf nasıl yapılır listemizde bir diğer madde de alışverişe çıkmadan bir şeyler atıştırmadır. Zira açlık, kişilerin istemsiz olarak daha fazla almasına sebep olur. Bu durum açken yemek hazırlamaya da benzer. Bilindiği üzere aç insanlar daha fazla yiyeceğini düşünerek daha bol yapar. Ancak çoğu zaman ziyan olur. Bu sebeple tok gitmek, daha az harcama yapmanızı sağlar.

5.      Yorgun Olmamak

Yorgunluk da açlık gibi kişilerin alışveriş kararlarını etkiler. Eğer enerjiniz yoksa ya da yorgunsanız, alışverişi ertelemeniz önerilir. Böylece hatalı kararlar vermenin de önüne geçebilirsiniz.

6.      Çocuk İle Çıkmamak

Mutfak alışverişi listesi yaparken yanınızdaki çocuklara dikkat edilmelidir. Zira çocuklar kendi isteklerini de buraya eklemek için büyük bir çaba harcar. Eğer önemli bir ihtiyacı yoksa ve atıştırmalık tarzı şeyler istiyorsa yapacağınız masrafı arttırır. Dolayısıyla liste tek başına yapılmalıdır.

Ayrıca markete giderken çocuklar da alınmamalıdır. Çocuklar gördüğü bir çikolatayı bile alabilmek için büyük gayret gösterebilir. Aileler çoğu zaman kıramadığı için masraflar böyleye yükselir.

7.      İndirime Dikkat Etmek

Tasarruf etmek istiyorsanız, bunun için indirimli günler tercih edilmelidir. Ancak bir ürüne ihtiyacınız yoksa ve çok uzun süre de olmayacaksa, asla alınmamalıdır. Bu durumda gereksiz harcamalardan uzak kalınabilir.

Yorum gönder