×

Öğrenciler İçin Para Biriktirme Yolları

Öğrenciler için para biriktirme yolları

Öğrenciler İçin Para Biriktirme Yolları

Nasıl para biriktirilir öğrenci lise eğitimi almakta olanlar tarafından sıkça sorulur. Zira daha fazla para sahibi olmak ve biriktirmeye başlamak yaş fark etmeksizin herkesin ortak istekleri arasındadır. Burada deneyebileceğiniz çok sayıda madde vardır. Bazıları şöyle sayılabilir;

  1. Aylık bütçe hazırlamak
  2. İhtiyaç ve isteklere karar vermek
  3. Alışveriş sitelerinin mantığını çözmek
  4. Ders kitaplarını dikkatli almak
  5. E-ticaret sitelerinden alışveriş yapmak
  6. Ödüllü yarışmalara katılmak ve burslara başvurmak
  7. Toplu ürün almak
  8. İndirim günlerini kontrol etmek
  9. Çay ve kahveyi evde yapmak

Bu maddeleri tek tek takip ederseniz, kısa sürede para biriktirmeye başlayabilirsiniz. Ancak bunun zaman alınacağı ve alışkanlıklar ile mücadele edilmesi gerektiği de bilinmelidir.

Öğrenciler için para biriktirme yolları

1.      Aylık Bütçe Hazırlamak

Nasıl para biriktirilir öğrenci ortaokul öğrencisi de önemli bir konudur. Eğer paranızı saklamaya başlamak istiyorsanız, öncelikle aylık ne kadar aldığınızı ve nelere ne kadar harcadığınızı bilmeniz gerekir. Aksi durumda kontrol de sağlanamaz.

Eğer bir bütçe hazırlarsanız bir aylık durumunuzu görebilir, buna göre bazı alışkanlıklarınızı bırakma kararı alabilirsiniz.

2.      İhtiyaç Ve İsteklere Karar Vermek

Liseliler için para biriktirme yöntemleri arasında bir diğer madde de ihtiyaç ve isteklere karar vermedir. Eğer iki farklı ürün hakkında karar veremiyorsanız hangisini istediğinize ve hangisine ihtiyaç duyduğunuzu bilmeniz gerekir.

Eğer isteklerinizi arka plana atarsanız, para biriktirmeniz de daha mümkün olur. Ayrıca aldığınız ihtiyacın kalitesi de önemlidir. Örneğin kalem alacaksanız ve az para ödemek için kalitesiz alırsanız, kısa süre sonra bozulması muhtemeldir. İkincisi gerekli olduğu için yapılan ödemeler artar.

Ancak kaliteli ürünleri almak, daha uzun süre kullanmanıza yardımcı olur.

3.      Alışveriş Sitelerinin Mantığını Çözmek

Kolay para biriktirme yolları arasında bir konu da daha az ödemedir. İnternette bulunan alışveriş siteleri daha fazla ürüne ulaşmanızı sağlar. Ayrıca nasıl indirim alacağınızı bilirseniz, daha az da ödeyebilirsiniz.

Bir ürüne girdiğinizde almadan çıkar ve bunu her gün uzun saatler sık sık yaparsanız, 1-2 gün içerisinde indirime girdiğini görebilirsiniz. Zira satıcılar ürünün elinde kalmasını istemez. Sizi potansiyel bir alıcı olarak gördüğü için kampanyadan geri durmaz.

4.      Ders Kitaplarını Dikkatli Almak

1 yılda ne kadar para biriktirilir her ay aldığınız paraya göre değişir. Ayrıca yaptığınız birikim de bunun üzerine etkilidir. Peki, ay sonu geldiğine nasıl daha fazla parayı cüzdanınızda bırakabilirsiniz? Eğer üniversite öğrencisiyseniz, derse giren akademisyenlerin almanızı söylediği kitapları sıfır yerine ikinci almak yarı fiyatına, bazen bunun da düşüğüne elde etmenizi sağlar. Bu kitaplar ile işiniz bittiğinde farklı kişilere para karşılığı vererek para da kazanabilirsiniz.

5.      E-Ticaret Sitelerinden Alışveriş Yapmak

6.      Ödüllü Yarışmalara Katılmak Ve Burslara Başvurmak

Öğrenciler için para biriktirme yolları arasında bir diğeri de ödüllü yarışma ve burslara başvurmadır. Eğer kazanırsanız her ay belirli miktarda gelir elde edebilirsiniz. Bunun için sürekli inceleme yapmanız ve buna yönelik fırsatları değerlendirmeniz gerekir.

7.      Toplu Ürün Almak

Eğer temizlik ve gıda ürünleri alacaksanız, toplu halde almak sizi tekrar masraf yapmaktan kurtarır. Burada ilk olarak daha fazla verildiği düşünülebilir; ancak ilerleyen dönemlerde o ürünlere tekrar para ödeme durumunu kaldırır.

Yorum gönder