×

Para Biriktirmenin Önündeki 3 Engeli Kaldırın!

Para Biriktirmenin Önündeki 3 Engeli Kaldırın

Para Biriktirmenin Önündeki 3 Engeli Kaldırın!

Para biriktirmek, insanlara acil durumlarda maddi sorun yaşamamasına yardım eder. Telefon veya araba almak gibi hedeflere daha kısa sürede ulaşmanızı sağlar. Eğer para biriktirme engelleri kaldırılırsa, problemler köklü olarak çözülebilir.

Günlük hayatta neredeyse her gün para harcanır. Bunu engellemek mümkün olmasa da, alışkanlıkların değiştirilmesi daha az harcanmasını sağlar. Ancak burada karşılaşılan çok sayıda engel vardır. Başlıca olanları üç madde halinde verilebilir;

  1. Lüks Yaşantının Sona Erdirilmesi
  2. Para Biriktirmenin Ertelenmesi
  3. Para Biriktirmeyi Gereksiz Bulma

Eğer bu üç maddeyi çözümlerseniz, para biriktirmeye vakit kaybetmeksizin başlayabilirsiniz.

Para Biriktirmenin Önündeki 3 Engeli Kaldırın

1.Lüks Yaşantının Sona Erdirilmesi

Her insan daha lüks yaşamak, parasını dilediğince harcamak ister. Bu normal bir insan içgüdüsü olsa da, uzun vadeli birçok soruna neden olur. Örneğin araç masraflarına gelir ayırmazsanız, bakım zamanları problemler yaşayabilirsiniz.

Para biriktirmenin engelleri arasında en çok görülen bu durum her konu için geçerlidir. Maaş günü geldiğinde insanlar rehavete kapılarak, belki de asla ihtiyacı olmayacak şeyleri sadece indirimde olduğu için alır. Dolayısıyla tasarruflu yaşamayı öğrenirseniz, paranızı biriktirerek hayal ettiklerinizi satın alabilirsiniz.

2.Para Biriktirmenin Ertelenmesi

Üşengeçlik insanın doğasında olan bir eylemdir. Bu sabah yataktan kalkmaktan, yemek yapmak için zorlanmaya kadar gider. Para biriktirmenin ertelenmesi de üşengeçliğin bir sorunudur. Zira insanlar biriktirmeden ziyade harcamayı tercih eder. Özelikle biriktiğini görünce dayanamayıp harcayabilir.

Eğer bir şeyi ertelerseniz, durumdan kurtulmanız neredeyse mümkün değildir. Zira para biriktirmeye başlayacağınızı söylediğiniz günde de erteleme yapmanız muhtemeldir. Peki, bu konuda ne yapabilirsiniz? Bir bankada birikim hesabı açar ve maaşın bir bölümünün buraya aktarılması emrini verirseniz, uğraşmaksızın toplayabilirsiniz.

Ancak dikkat etmeniz gereken husus, her bankanın farklı seçenekler sunduğudur. Bu sebeple bazı kişilere avantajlı olanlar, diğerleri için uygun olmayabilir. Eğer hangi hesapların önerildiğini merak ediyorsanız, bazıları şöyle verilebilir;

  1. Türkiye İş Bankası Hesabı
  2. Denizbank Birikim Hesabı
  3. Kuveyt Türk Birikim Hesabı
  4. Enpara Birikim Hesabı
  5. Akbank Birikim Hesabı
  6. Garanti Birikim Hesabı
  7. Halkbank Birikim Hesabı
  8. ING Bank Turuncu Hesap

Bunlar hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, kurumların resmi sitesine girerek tüm detayları öğrenebilirsiniz.

3.Para Biriktirmeyi Gereksiz Bulma

Para biriktirememenin farklı nedenleri vardır. Bunlardan bir tanesini de durumu gereksiz bulmadır. Böylece kişiler istese de, para biriktirme engelleri kalkmaz. Durumun nedenleri incelendiğinde, olayın neden önemli olduğunun bilinmediği görülür.

Hayat hareketli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle sürekli yeni harcamalar oluşabilir. Arabaların bozulması, bakım zamanı gelmesi ya da hastaneye gidilmesi gibi ani olaylar meydana gelebilir. Ek olarak kişiler işsiz de kalabilir. Eğer bunlara karşı kenarda birikim yoksa maddi açıdan büyük sorunlar da yaşanır.

Ayrıca bilgisayar, telefon veya araba alma gibi hedefleriniz varsa bunun ilk yapmanız gereken ek işlere bakmak değil, birikim yapmadır. Zira telefon gibi küçük hedefler, ekstradan işe girmenize gerek bırakmaz. Bir süre sabretmek hayalinize kavuşmanızı sağlar.

Bu nedenle birikim yapan insanların istediklerini daha kolay aldığı görülür. Önceden hazırlamış oldukları miktar onlara yardım eder.

Yorum gönder