×

Şirket Açmadan Dropshipping Yapılır mı?

Şirket açmadan dropshipping

Şirket Açmadan Dropshipping Yapılır mı?

Dropshipping için şirket kurmak gerekir mi? Yazımızda son dönemlerde oldukça popüler olan ve avantajları nedeniyle çok da tercih edilen dropshipping sistemini inceleyeceğiz ve bu alanda şirket açmadan çalışmak mümkün mü; bu sorunun yanıtını arayacağız. Ancak sistemin içeriği anlayabilmek ve şirketsiz bu yöntemin yapılıp yapılamayacağını anlamak için öncelikle dropshippingin ayrıntılarına göz atalım:

Dropshipping Sistemi Ne Anlama Geliyor?

Dropshipping nedir ve nasıl kullanılır? Stoksuz satış ya da doğrudan nakliye olarak da tarif edilebilecek sistem; ülkemizde son yıllarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılan yöntemlerden bir tanesi. Aynı şekilde dünya çapında da gittikçe daha geniş alanlarda kullanılmaya başlanan dropshipping; temelde internet üzerinden satış yapanların stoksuz olarak ve depolama, yüksek sermaye gibi alanlarla uğraşmadan satış yapabilmesini olanaklı kılan bir sistemdir.

Dropshipping alanında çalışmanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Örneğin e-ticaret satışı yapmak isteyenlerin bir depo kiralamasına ya da özellikle başlangıç aşamasında oldukça masraflı olan stok yapma ihtiyacına gerek duyulmaz. Bunun yanı sıra envanter ve kargolama gibi süreçlerde de dropshipping alanında çalışılan tedarikçi firma etkin olacağı için; zaman ve maliyetten kazanım söz konusu olur.

Dropshipping alanında çalışmanın olumlu taraflarından bir diğeri de stoksuz olarak satış yapıldığı ve tedarikçinin depo sistemi kullanıldığı için e-ticaret alanında satış yaparken ürün çeşitliliğinin çok fazla olacağıdır. Aynı zamanda kargolama süreci hizmetini de veren tedarikçi bu alanda da profesyonel bir hizmet sunmaktadır. Yöntemin genel olarak işleyiş şeması aşağıdaki şekildedir:

  • Öncelikte müşteri tarafından e-ticaret satıcısına ürün talebi iletilir.
  • Gerekli ürün ve müşteri bilgilerini teslim edilmek üzere tedarikçiye iletir.
  • Tedarikçi de ürünü doğru şekilde hazırlayarak e-ticaret satıcısının bilgilerini ekleyerek kargolama işlemini gerçekleştirir.

Bu süreç en kolay dropshipping yöntemlerinden birisi olarak kullanılır. Peki faydalı pek çok tarafı olduğu için tercih edilen stoksuz satış alanında şirket açmadan işlem yapmak mümkün müdür? Dropshipping İçin Şirket Kurmak Gerekli mi?

Yasalara uygun olarak şirket kurmadan dropshipping sistemi kullanılabilir; tabii ki belli kriterler dahilinde. Burada en önemli nokta şirket kurmadan dropshipping yapıldığında kazanılan gelirin beyan edilmesi gerektiğidir.

İnternet satışında farklı söylemlerin söz konusu olduğu bir alandır. Örneğin belli yıllık gelir limitleri altında beyan gerekmeyeceğine dair yorumlar de mevcuttur. Aynı zamanda devamlılık durumu olmayan işlerde de aynı şekilde beyan zorunluluğu yoktur. Şimdi şirket kurmadan stoksuz satış yöntemini kullanmanın bazı yöntemlerine bakalım:

Alışveriş Siteleri

Alışveriş sitelerinin oldukça fazla etkileşim alanına sahip olduğu bir gerçek. Alışveriş siteleri üzerinden mağaza açmak söz konusu olduğunda iki ayrı yol plana çıkıyor. Bilindik bazı alışveriş siteleri şirket olunduğuna dair belge görmeden üyelik sağlamıyor ve mağaza açma imkanı sunmuyor. Ancak bazı platformlarda şirket kurmadan mağaza oluşturmak ve stoksuz satış yöntemini kullanmak mümkün oluyor. Bu alanda önemi bir başka yöntemle devam edelim:

Sosyal Medya Uygulamaları

Şirket açmadan dropshipping kullanma yöntemlerinden bir diğeri de günümüzde internet alanında oldukça etkin olan sosyal medya ağlarını kullanmaktır. Sosyal medya alanlarının avantajlarından birisi ücretsiz olarak dahil olunabilmesi ve e-ticaret sitelerine nazaran alana giriş yapmanın çok daha kolay olmasıdır. Pek çok sosyal medya alanı, artık satış alanı haline gelmiştir ve dropshippingin kullanabileceği platformlardan birisidir.

E-Ticaret Sitesi Oluşturma

Yer alan bilgiler doğrultusunda firma haline gelmeden de e-ticaret sitesinin kurulması mümkün olmaktadır. Bu yollarda sosyal medyada olduğu gibi benzer bir yöntem uygulanarak şirketleşmeden sistemi kullanmak olanaklıdır.

Dropshipping sistemi son yılların en çok gelişme gösteren alanlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Şirket kurarak ya da yukarıda sayılan yöntemlerle şirketsiz de oluşturulabilecek stoksuz satış yöntemi; internet satışı alanında çalışan pek çok kişi için oldukça faydalı bir sistem olarak düşünülmektedir.

Özellikle yeni bir işe girerken yüklü olan stok masrafından kurtaran ve depo kirası ile envanter işlemleri gibi ayrıntılarla boğuşmadan satış yapılmasını mümkün kılan bir yöntemdir. Ülkemizde e-ticaret alanında oldukça geniş bir şekilde kullanılmaya başlanan dropshipping; belli yasalar doğrultusunda şirket kurmadan da kullanılabilmektedir bunun dışında şirket kurarak işlem yapılabilecek dropshipping alanında öncelikle doğru ürün seçimi yapmak çok önemli olmaktadır.

İster bir firma olarak isterse şirket kurmadan çalışılsın; ürün seçimi her koşulda en çok dikkat isteyen noktalardan birisidir. Satış alanında sunduğunuz ürünün; tüm süreç için en büyük etkiyi gösterdiğini söylemek mümkündür.

Evden Satış İçin Şirket Kurmak

Evden satış için şirket kurmak pek çok kişinin düşündüğü ve internet dünyasının yoğun bir gelişme göstermesi ile birlikte her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilen bir alandır. Bu noktada uygulanabilecek faydalı uygulamalar ve alanlar da merak edilmektedir. Dropshipping bu uygulamalar arasında yer alan önemli bir sistemdir.

E-ticaret alanı dropshipping yöntemi ile çok daha kolay kullanılabilir bir hal almaktadır. Özellikle belli bir konumda bulunma zorunluluğu olmadan işlem yapmayı olanaklı kılar. E-ticaret alanı zaten böyle bir serbestliği getirmektedir; ancak stoksuz satış yöntemi kullanılmadığı takdirde bir depo ayarlamak gerekeceği için; belli bir yere bağlılık söz konusu olur.

Dropshipping yöntemi kullanıldığında ise yalnızca tedarikçiyle doğru ve etkili iletişim kurmak ve satışı doğru şekilde yönlendirmek yeterli olacaktır. Bu sebeple de yoğun olarak tercih edilen internet satış yöntemlerinden bir tanesidir.

Yorum gönder