×

Amazon Türkiye’de Nasıl Sanal Mağaza Açılır?

Amazon Türkiye’de nasıl sanal mağaza açılır

Amazon Türkiye’de Nasıl Sanal Mağaza Açılır?

Amazon Türkiye’de nasıl sanal mağaza açılır? Dünyanın en büyük e-ticaret alanlarından biri olarak görülen Amazon; 2018 yılından bu yana Türkiye pazarında da yer alıyor ve pek çok e-ticaret girişimcisinin dikkatini çeken bir alan olarak öne çıkıyor.

E-ticaret sisteminin temelde iki satış yöntemi bulunuyor. Birincisi firmaya özel olarak bir internet sitesi oluşturmak ve bu şekilde satış yapmaktır. İkinci yöntem ise; internet piyasasında geniş bir paya sahip olan çeşitli satış sitelerine üye olmak yoluyla satış yapmaktır.

E-ticaret alanında ilk kez satış yapacak olanlar ya da bu sitelerin müşteri potansiyelinden faydalanmak isteyenler; genelde ikinci satış politikasını tercih etmektedir. Hem firmaya ait altyapı kurma masrafına lüzum olmaz ve diğer ayrıntılarla uğraşmaya gerek bırakmaz hem de çok geniş bir hedef kitle barındırır.

Tüm bu açılardan Amazon da; pek çok e-ticaret girişimcisinin ilk tercihlerinden biri oluyor. Peki, bu platformda sanal mağaza açmak zor mudur? Ne gibi adımlar gerekir? Aslında zor olmayan bu işleme yakından bakalım ve ayrıntılarına değinelim: Amazon Türkiye’de nasıl sanal mağaza açılır? Öncelikle Amazon’un nasıl bir içeriğe sahip olduğuyla başlayalım:

Amazon Nasıl Bir Uygulamadır?

Amazon; günümüzde en çok bilinen internet satış uygulamalarından biridir. Jeff Bezos tarafından 1994 yılında kurulmuş olan site; başlangıçta yalnızca kitap satışı üzerinden çalışmaya başlamıştır. Bunun temel sebebi de; kitabın kolay seçilebilir ve tanımı net bir ürün olması; ayrıca da depolama ve teslim süreçlerinde sıkıntı yaratmayacak bir ürün olmasıdır.

Amerika’da kurulan satış sitesi bu alanda öncü oluşumlardan biri olarak öne çıkmıştır ve dünyaya açıldıktan sonra da pek çok girişimcinin ilgisini çekerek ağını geliştirmiştir.

Amazon Sitesinin Çalışma Biçimi Nasıldır?

Amazon sitesi; temelde iki ayrı çalışma yöntemi barındırır. İlki Amazon markasının kendine ait bir satış ağı barındırarak doğrudan müşterilerine ulaşması şeklindedir. Bir diğer satış yöntemi de; siteye üye olan satıcıların izlediği yoldur. Bu sayede iki ayrı şekilde ve tek bir çatı altında satış yapılmaktadır.

Amazon Sitesiyle Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

  • Amazon sitesi aracılığıyla satış yapmanın belli avantajları söz konusudur. Öncelikle tüm Amazon sitesinin müşterilerine ulaşma imkanı, çok geniş bir pazar anlamına geldiği için girişimciler açısından faydalı bir özelliğidir.
  • Bunun yanı sıra; kargo açısından da kolaylık sağlayan bir tarafı vardır. Amazon sitesinde satış yapanlar; dilerlerse sitenin kargo anlaşmasıyla çalışabilirler ya da isteğe göre farklı bir kargo şirketiyle çalışabilirler.
  • Satış alanında çok önemli olan bir başka faydalı yönüyse; Amazon sitesinin reklam özelliğinden yararlanarak; satıcı firmanın adını ön plana çıkarmasını sağlamasıdır.

Tün bu özellikler amazon firmasıyla çalışmak isteyenler için önemli olan noktalardır. Şimdi Amazon Türkiye’de nasıl satış yapılır konusuna detaylı bir şekilde bakalım:

Amazon Sitesinde Satış Yapmaya Nasıl Başlanır?

Amazon sitesiyle çalışmaya karar verdiniz ve atılması gereken adımları merak ediyorsunuz. Aşağıdaki bilgilerle bu işlem çok kolay şekilde yapılabilir. Öncelikle Amazon üzerinde mağaza açmak şeklinde tanımlanan satıcılık sürecinde; bir satıcı hesabı oluşturmak gerekiyor. Bu hesap dahilinde bazı bilgilerin girişi yapılmalı ve süreç bu şekilde ilerlemektedir.

Amazon sitesinde satıcı hesabı açmak; kolay bir işlem olmakla beraber uygulanması gereken bazı adımlar ve birtakım belgelerin sunulması söz konusu olmaktadır. Bu belgeler genel olarak şöyledir:

  • İletişim açısından telefon bilgileri
  • Kredi kartı bilgileri; gerektiğinde Amazon’un erişmesi için. Örneğin satıcı olarak bakiye yetersiz olduğu durumlarda gerekli olabiliyor.
  • İşletme kayıt bilgileri; internet satışı yapabilmek için şirket olmak zorunlu olduğu için bu alana ait bilgilerin kayıt edildiği alandır.
  • İletişim kurulacak kişinin temel bilgileri
  • Banka hesabına ait bilgiler: kazanılan paranın yatırılması için gerekli.

Bundan sonraki adımda; satıcı hesap açma işleminiz onaylanır ve daha sonra sanal mağazaya ürün eklemek mümkün olur. Peki, Amazon’da satış yapmak için şirket gerekli mi? Amazon bünyesinde de; pek çok e-ticaret alanında olduğu gibi mağaza açmak zorunludur. Başka türlü satış yapmak mümkün değildir.

Amazon Sitesinde Mağaza Açmanın Diğer Ayrıntıları

Amazon sitesinde satış yapmak isteyenlerin merak ettiği bir başka konu da; bu alanda işlem yapmanın ve sanal mağaza sahibi olmanın belli bir ücret karşılığı olduğudur. Amazon bünyesinde farklı içerikte mağazalar bulunur ve profesyonel satıcı olarak geçen girişimcilerin ödemesi gereken aylık tutar; 99 TL olmaktadır. Bu miktara çeşitli ufak masraflar da eklenir. Örneğin her satış üzerinden ek komisyon alınmaktadır. Bunun yanında; sitede ürün listeleme ücretsiz olarak yapılan bir işlem.

Amazon Türkiye satış; sitenin ülkemize giriş yaptığı tarihten bu yana yoğun olarak kullanılan ve talep gören bir uygulama. Pek çok ürüne kolayca ulaşmayı sağlayan sistemiyle; çok sayıda kullanıcısı bulunan sitenin aynı zamanda yoğun bir satıcı kitlesi de bulunmaktadır.

Amazon sitesinde satış yapmak; çok geniş bir hedef kitlesi bulunması dolayısıyla olumlu bir işlemdir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken unsur, sitenin bu yoğunluğu içinde görünür olma zorluğu ve rekabetin çok fazla olması durumudur.

Bunun önüne geçebilmek ve rekabette geri kalmamak için; sitenin reklam içeriğinden faydalanılabilir.  Aynı zamanda; farklı ve talep gören ürünler satarak da rekabette ön plana çıkılabilir ve Amazon’da başarılı olunabilir.

Yorum gönder