×

Backlink Nedir ve E-ticarete Katkıları Nelerdir?

Backlink nedir ve e-ticarete katkıları nelerdir

Backlink Nedir ve E-ticarete Katkıları Nelerdir?

Pek çok ürünlerini e-ticaret yaparak internet aracılığıyla satışa sunmaktadır. Bu pek çok avantaj sağladığı gibi pek çok zorluğu da beraberinde getirmektedir. E-ticaret web sitesi kurmak için pek çok aşamanın geçilmesi gerekmektedir. Bu aşamalarda pek çok yardımcı bulunmaktadır. Bunlardan biri de Backlink’tir. E-ticaret için web sitesi kurmak isteyen kişiler Backlink nedir ve e-ticarete katkıları nelerdir sorusunu araştırmaktadır.

Backlink Nedir?

E-ticaret yapmak için reklam kampanyalarına ve pek çok kaliteli içeriğin hedef kitleye ulaştırılması gerekmektedir. Bunun pek çok yolu bulunmaktadır. Yeni bir e-ticaret sitesinin bilinmesi ve kendini tanıtması için bu tarz şeylere ihtiyaç duymaktadır. Backlink aracılığıyla da bir bakımdan bu sağlanmış olmaktadır. Baclink, herhangi bir web sitesi için bir başka web sitesinin referansı linki vermesi anlamına gelmektedir. Bu linkler Banner, Text, Metin ya da Anchor olarak verilebilmektedir. Bu linklendirme sayesinde, web sitesinin PageRank değeri artmaktadır.

Backlink Türleri Nelerdir?

Kişiler Baclink almayı web sitelerine yönlendirme yapmak amacıyla sıklıkla tercih etmektedir. Tabii bu backlinlerin de kendi içlerinde yapı ve referanslarına uygun olarak türleri yer almaktadır. Bu türler şu şekilde belirtilmektedir;

  • DoFollow: Backlink’in bu türünde, arama motorlarının izlenmesine izin verilmektedir. Bu DoFollow Baclikler sayesinde, arama motorları istenilen internet sitesine kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Ayrıca DoFollow Backlink yapısı html şeklinde olmaktadır. Arama motorlarında bu backlink türüne tıklanarak ilgili siteye ulaşılabilmektedir.
  • NoFollow: Backlin’in bu türünde arama motorunun verilen bağlantıyı takip edememesidir. Bu Backlin türünde, kaynağı belli olmayan ve bilinmeyen bağlantılarda link verme işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu link türüne tıklanarak istenilen siteye giriş yapılamamaktadır.

Backlink Alma Yolları

Backlink nedir ve e-ticarete katkıları nelerdir sorusu oldukça merak edilmektedir. Aynı zamanda, Backlink alabilmek için belirli yollara başvurulması gerekmektedir. E-ticaret üzerinden satış yapmak isteyen kişiler web siteleri için Backlink almak istemektedirler. Backlink almak isteyen kişiler, bu isteklerini ücretli ya da ücretsiz olarak gerçekleştirebilmektedirler. Eğer web siteleri ücretli olarak Backlink alam işlemlerini gerçekleştirirlerse ve bu durum Google algoritması tarafından fark edilirse, Google bu sitelere ücretli Backlink almalarından dolayı ceza kesmektedir. Google tarafından kesilen ceza, web sitesinin sıralama da geri planda kalmasına neden olmaktadır. Fakat ücretsiz Backlink almanın da yolları bulunmaktadır. Backlink alma yolları şu şekilde belirtilmektedir;

  • Kaliteli içerikler üretmek: Web sitelerinde yer alan içeriklerin kaliteli olması halinde Backlink alma işlemi çok daha kolay bir şekilde gerçekleşecektir. İçeriğin okunması ve beğenilmesi halinde başka internet siteleri Backlink vereceklerdir. Bu da web sitelerinin ücretli Backlinklere yönelmeyi engelleyecektir.
  • Web dizinleri: İnternet üzerinde belli başlı konular için dizinler bulunmaktadır. Bu konular ile ilgili makalenin dizinler arasına konulması da Backlink alma işlemini oldukça kolay bir hale getirecektir.
  • Rakip analizine önem verme: Rakip analizi yapmak, web sitesinin otoritesini artırmada oldukça önemlidir. Sıralamayı artırmak için rakiplerin tercih ettiği internet sitelerinden Backlink almak çok daha faydalı olacaktır.
  • Blog yorumları: Bloglara yapılan yorumlar sayesinde de Backlink almak kolay bir hale getirilebilir. Bu durumda, kişilerin kendi internet sitelerine uygun ve bağlı olan konularda yazılan bloglara yorum yapmaları gerekmektedir. Bloglara yorum yaparak ücretsiz bir şekilde Backlink almak oldukça iyi yöntemlerden birisi olmaktadır.

Backlink E-ticarete Katkıları

E-ticarte web sitesine sahip olan kişilerin bir Backlink almaları gerekmektedir. Bu Backlinlerin e-ticaret üstünde oldukça katkıları bulunmaktadır. Bu katkılar şu şekilde belirtilmektedir;

  • DoFollow Backlink alan İnternet siteleri, arama motorlarında sıralamalarını artırmaktaıdr.
  • Backlink sayesinde artan otorite ile arama motorları siteyi oldukça sık ziyaret edecektir. Bu da keşfedilen bağlantı sayıları ve arama motoru indexinin artmasına yol açacaktır.
  • Arama motorları sayesinde otoriteye sahip olan web siteleri, internet sitelerine daha hızlı giriş sağladığından Google ya da Yandex gibi arama motorlarında daha hızlı bir şekilde indexleneceklerdir.
  • Kişiler, internet sitesinden bir konu hakkında araştırma yaparken site içindeki Backlinleri kullanmaktadırlar. Bu da internet trafiğinin artmasına neden olmaktadır. Artan internet trafiği ile web sitelerinin arama motorlarında sıralamaları da artmaktadır. E-ticaret yaparak internet sitelerini arama motorlarında üst sıralara taşımak isteyen kişiler Backlink nedir ve e-ticarete katkıları nelerdir sorusuna yanı aramaktadır. Backlink’in e-ticaret için katkıları bu şekilde belirtilmektedir.

Backlink Almak İçin Bilinmesi Gerekenler

Kişiler e-ticaret siteleri için Backlink alarak Google üzerinden sıralamalarını arttırabilmektedirler. Fakat Backlink alabilmek için belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar şu şekilde belirtilmektedir;

  • Google tarafından ücretli varsayılacak Backlinler alınmamalıdır. Yani anahtar kelimeler ile eşleşen URL’ler tercih edilmemelidir.
  • Hem web sitesi hem de alt sayfalar için Backlink alınmalıdır.
  • Backlink alınacak web sitesinin domain otoritesine dikkat edilmelidir.
  • Alınacak Backlink metninin özgün olması büyük önem taşımaktadır.
  • Rakip analizi yapmak da Baclink alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır. Genellikle rakiplerin Backlink aldığı web siteler tercih edilmelidir.
  • Baacklink alma işlemleri zamana yayılmalıdır.
  • Aynı sektör üzerinde çalışan web sitelerinden Backlink almak önemlidir.
  • Link çıkışı çok fazla olan sitelerden Backlink almamaya özen gösterilmelidir.
  • Backlink alınacak sitenin kalitesi oldukça önemlidir. Bu da domain otoritesinden kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Backlink nedir ve e-ticarete katkıları nelerdir sorusunun yanı sıra, Backlink alabilmek için dikkat edilmesi gereken hususlar bu şekilde belirtilmektedir.

Yorum gönder