×

Çin’den Ürün Getirip Satmak Mantıklı Bir Girişimcilik Midir?

Çin’den ürün getirip satmak mantıklı bir girişimcilik midir

Çin’den Ürün Getirip Satmak Mantıklı Bir Girişimcilik Midir?

Çin’den ürün getirip satmak mantıklı bir girişimcilik midir sorusu üzerine düşünen ve değerlendiren pek çok girişimci bulunmaktadır. Günümüzde kullandığımız çoğu ürünün Çin malı olduğu bilinmektedir. Günlük hayatıma bu kadar etki etmiş ürünlerin devamını getirerek ticaret yapmayı düşünen girişimciler, bu yöntemin artılarını ve eksilerini ele almaktadır.

Çin’den ürün getirip satmanın iki sonucu vardır; mantıklı ve mantıksız. Mantıklı yanı tercih edilen ürünlerin normal piyasadan daha uygun fiyata sahip olması ve aynı zamanda günümüzde pek çok alanda kullanılıyor olmasıdır. Mantıksız olan yanı sıra çoğu ürünün kalitesiz çıkması ve içerisinde pek çok zararlı madde içermesidir. Bu sonuçlar göz önüne alındığında bu tarz bir girişimcilik tamamen kişinin kendi görüşüne kalmaktadır.

Çin’den Ürün Getirmek ve Satmak Nasıl Yapılır?

Çin’den ürün getirmek ve getirilen bu ürünün ülke sınırları içerisinde satılması, çoğu girişimcinin araştırmaları arasında yer almaktadır. Öncelikle bu işlemin yapılmasından önce mutlaka bu konu hakkında tüm detayların bilinmesi gerekmektedir. Bu detaylar arasında;

  • Çin’den tedarikçi bulmak
  • Alınan ürünlerin kimlere satılacağı
  • Bu işlemin diğer prosedürleri şeklindedir.

Alacağınız ürünlerin kaliteli olması ve alıcı kitlesinin oldukça geniş olması gerekmektedir. Günümüzde bu ticareti sağlayan pek çok firma ve marka bulunmaktadır. Bu markaların bu kadar bilinmesi ve tercih edilmesindeki asıl sebep kaliteli ürünleri satıyor olmalarıdır. Çin’den ürün getirme ve satma sürecinin nasıl işlediği ise aşağıdaki maddelerde anlatılmaktadır.

  • Öncelikle satmak istediğiniz ürünü seçmeli ve seçilen ürün hakkındaki rağbet durumunu incelemeniz gerekmektedir.
  • Ürünü satın alacağınız Çinli ihracat firmalarının veya diğer tedarikçilerin bir listesini yapmalısınız.
  • Adını not aldığınız tüm kaynaklar ile temas kurarak ürün hakkında detaylı bilgi almanız ve ürünün nasıl satın alınacağınız bilmeniz gerekmektedir.
  • Karar verdiğiniz tedarikçi ile ürün hakkında pazarlık yaparak en uygun fiyata ürünü satın almanız gerekmektedir.
  • Satın aldığınız ürünlerin ülke içerisinde satışını sağlayacak olan bir Türk satıcı bulmanız gerekmektedir.
  • Tüm bu adımları tamamladıktan sonra satmak istediğiniz ürünlerin siparişini verin ve elinize ulaşmasını bekleyin.
  • Ürünlerin gümrükten sorunsuz bir şekilde geçebilmesi için gümrük acenteleri ile görüşme sağlayın ve ithal edilecek ürünler hakkında bilgi verin.
  • Gümrükten geçen ürünlerin alımını yapacak olan bir kargo firması ile anlaşma sağlayın.

Çin’den Ürün Getirip Satmanın Avantajları Nelerdir?

Çin’den ürün getirip satmanın avantajları, bu bağlamda en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer almaktadır. Çin malı ürünlerin ülkemizde satışı oldukça fazladır. Bunun yanı sıra günlük olarak kullandığımız pek çok elektronik ürünlerin de Çin malı olduğu bilinmektedir. Bunlar göz önüne alındığında Çin’den ürün getirip satmanın avantajlı olacağını düşünen girişimciler vardır.

Çin’den ürün getirip satmanın sayılı avantajları vardır. Bu avantajlardan bazıları ise şunlardır:

  • Alınacak olan ürünler, dikkatli seçilirse, kaliteli olacaktır.
  • Çin’den getirilecek olan ürünler normal piyasaya göre daha uygun fiyatlı olacaktır.
  • Belli bir markaya sahip olduktan sonra ürünlerin satışında gözle görülebilir bir artış olacaktır.

Bu avantajlar kapsamında pek çok girişimci Çinli ithalat firmaları ile anlaşmayı ve bu sayede Çin malı ürünleri satın almayı düşünmektedir. Ancak bu sıralanan avantajların dışında daha pek çok konuda detaylı bilgi edinilmesi gerekmektedir.

Çin’den Ürün Getirip Satmanın Dezavantajları

Çin’den ürün getirip satmanın dezavantajları da bu işe başlanmadan önce mutlaka incelenen detaylar arasında görülmektedir. Pek çok kişi tarafından Çin malına karşı bazı önyargıların olduğu bilinmektedir. Ancak genele bakıldığı zaman günlük olarak kullanılan çoğu ürünün Çin malı olduğu anlaşılmaktadır. Bu iki durum kapsamında artıların araştırıldığı gibi eksiler de sık sık incelenmektedir.

Çin’den ürün getirip satmayı düşünen girişimcilerin bu konu hakkında dikkat etmesi gereken bazı riskli noktalar bulunmaktadır. Bu risklerin göz önünde bulundurulması ve doğru adımların atılması halinde planlanan işi oldukça doğru ilerlemesi mümkündür. Dikkat edilmesi gereken bu riskler ise şunlardır:

  • Çin’den getirilecek olan ürünlerin kalitesiz çıkması, müşteri sayısının düşmesine ve aynı zamanda satışların da kötü yönde gitmesine neden olacaktır.
  • Drop-shipping yönteminde de karşılaşılabilecek bazı riskler bulunmaktadır. Örneğin ürünleri satın alacağınız firma, daha pek çok kişiye satış yapıyorsa size gelecek olan ürünlerin süreci zarara uğrayabilir.
  • Drop-shipping konusunda yaşanabilecek bir diğer dezavantaj ise alıcıya yüksek tutarda ödeme yapmanız olacaktır. Alacağınız ürünlerin beklediğiniz kadar kaliteli ve verimli olmamasına rağmen yüksek meblağ ödemeniz muhtemeldir.
  • Bir diğer ve sonuncu risk ise teminat problemidir. Ürünü satın alabilmeniz için iki tip kargo aşamasından geçmeniz gerekmektedir. Anlaşma yapılacak olan kargoların ürünleri sağlam bir şekilde size ulaştırması yalnızca bir ihtimaldir.

Bu olumsuzluklar karşısında Çin’den ürün getirip satışını yapmak isteyenler kesinlikle bu süreci dikkatlice yönetmeli ve her adımında son derece titiz davranışlar sergilemelidir.

Çin’den Mal Getirme Siteleri

Çin’den mal getirme siteleri birden fazla olmakla birlikte her girişimci tarafından bu konu kapsamında incelenmektedir. Çin malı ürünleri satın alıp ülke sınırları içerisinde satmak isteyen girişimciler, bu firmalar hakkında araştırma yapmalı ve ürünlerin kalitesini incelemelidir. Çünkü alıcılar, Çin malı ürünlere oldukça önyargılı yaklaşabilmektedir.

Kaliteli ve aynı zamanda uygun fiyatlı ürün satışı sunan pek çok firma vardır. Bu firmalar hakkında inceleme yaparak uygun yöntemlerle Çin’den ürün getirip satış yapabilirsiniz.

Yorum gönder