×

E-ihracat Kargo ve Depolama Çözümleri

E-ihracat kargo ve depolama çözümleri

E-ihracat Kargo ve Depolama Çözümleri

E-ihracat kargo ve depolama çözümleri, ürünlerini online bir şekilde uluslararası platformlarda satmak isteyen insanların bilmeleri gereken hususlardan bir tanesidir. Bilindiği üzere global anlamda satış gerçekleştirmek, özellikle kargo sisteminin profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesini zorunlu kılmakta olup bu sistem, müşteriler ile satıcıların sorunsuz bir şekilde uzun süreli birlikteliklerini olanaklı hale getirmektedir.

Bilindiği üzere genellikle e-ihracat siteleri üzerinden ürünlerin global anlamda ve internet üzerinden satışı gerçekleştirilmektedir. E-ihracat sitelerinin olmazsa olmazlarından bir tanesi olan kargo sistemleri, profesyonel bir şekilde satış işlemleri gerçekleştirmek ve kısa sürede uluslararası arenada müşteri bulmak isteyen şirketlerin titiz bir şekilde oluşturması gereken alanlardan bir tanesidir.

Bunun yanı sıra depolama çözümleri de ürünlerin sağlıklı bir şekilde satışının gerçekleştirilmesi noktasında bir hayli önemlidir. E-ihracat sitelerinin stok yapmasına gerek var mı yoksa herhangi bir şekilde stok işlemleri gerçekleştirilmeden de sorunsuz bir şekilde ürün satışı gerçekleştirilebilir mi? Bu sorunların her biri oldukça önemlidir ve başarılı bir şekilde satışların global ölçekte gerçekleştirilmesi hususunda etkilidir. O halde e-ihracat kargo ve depolama çözümleri hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

E-İhracat ile Yurt Dışına Açılmak

E-ihracat, ürünlerini yurt dışında ön plana çıkarmak ve aslında bir anlamda yurt dışına açılmak isteyen şirketlerin tercih ettikleri online satış yöntemlerinden bir tanesidir. Bu yöntem dahilinde şirketler, yurt dışına çeşitli kategorilerdeki ürünlerin satışlarını gerçekleştirmekte ve bu sayede ülkenin ekonomik anlamda kalkınmasına destek olmaktadır.

Devlet, oldukça önemli bir pozisyonda bulunan e-ihracat işlemleri adına e-ihracat teşvik kapsamında çeşitli alanlarda teşvikler sunmakta ve bu sayede e-ihracat işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini olanaklı hale getirmektedir. Devlet tarafından destelenen e-ihracat faaliyetleri kapsamında şirketlerin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?

E-ihracatta Nelere Dikkat Edilmeli?

E-ihracatta dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunmakta olup bu hususlar, uluslararası arenada ön plana çıkarak markaların tanınırlığını sağlamak isteyen insanların bilmesi gereken önemli kriterler olarak bilinmektedir. Peki ama şirketler, yurt dışına online satışlar konusunda hangi hususlara dikkat etmeli?

Öncelikle ürünlerin hangi ülkeler kapsamında satışa sunulacağına karar verilmesi gerekmektedir. Bilindiği üzere e-ihracat yapan firmalar, satış işlemlerine başlamadan önce bazı belgeleri temin etmek durumundadır. Bu noktada ülkeler bazında da çeşitli belgelere sahip olunması gerekmekte olup bu belgeler, satışların sorunsuz bir şekilde yapılmasını olanaklı hale getirmektedir.

Online satış gerçekleştirilecek olan internet sitelerinin uygun adımlar dahilinde açılması ve site dahilinde bulunması gereken alanların siteye eklenmesi gerekmektedir. Bu alanlardan bir tanesi olan kargo sistemi, ürünlerin hangi kargo şirketleri aracılığı ile yurt dışına götürüleceğinin belirlenmesini olanaklı hale getirmektedir. Bu nedenle e-ihracat kargo ve depolama çözümleri konusunda derinlemesine bir şekilde bilgi sahibi olunması bir hayli önemlidir. Peki ama kargo sistemi tam olarak nedir ve bu sistem kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

E-İhracat Sitelerinde Bulunması Gerekenler: Kargo Sistemi

Kargo sistemi, ürünlerin satıcıdan alıcıya sorunsuz bir şekilde ulaştırılmasını olanaklı hale getiren sistemlerin bütünü olarak ön plana çıkmaktadır. Bilindiği üzere bir markanın tanınması noktasında kargo işlemlerinin profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

Müşteri, istediği ürüne belirlenen zaman aralığında ulaşamazsa ya da ürünün hasarlı bir şekilde geldiğini fark ederse şirkete yönelik güveni sarsılır, bu durum markanın müşteri kaybetmesi ile sonuçlanır. Bu nedenle başarılı bir e-ihracat için kargo hizmetlerinin oldukça önemli olduğunu hatırlatmakta fayda bulunmaktadır.

E-ihracat nasıl yapılır sorusu kapsamında ön plana çıkan kargo hizmetleri kapsamında, şirketlerin profesyonel kargo şirketleri ile anlaştıklarından emin olması gerekmektedir. Bu bağlamda profesyonel bir kargo sistemi adına aşağıdaki adımların sorunsuz bir şekilde uygulanıyor olması gerekir:

  • Hazırlanan ürünler, kargo şirketlerine otomatik olarak bildirilmelidir.
  • Kargoya verilen siparişler, uygun kanallar aracılığı ile müşteriye bildirilmelidir.
  • Müşteriler, e-ihracat sitesi üzerinden kargo sevkiyat bilgilerine ulaşmalıdır.
  • Müşteri tarafından ürünün teslim alınması sonrasında ürün tesliminin onaylanması gerekir.

Yukarıdaki gibi sıralanabilen hususların tamamı, kargo sistemlerinin dahilinde olması gereken adımlar olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra e-ihracat sitelerinin oluşturulması sırasında siteye kargo entegrasyon işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu ise müşterinin bulunduğu konumdan yaptığı alışverişlerin, otomatik bir şekilde o konumdaki kargo şirketleri üzerinden onaylanması ve müşteriye ulaştırılmasıdır. Kargo entegrasyonu, e-ihracat nasıl yapılır sorusu kapsamında verilebilecek en önemli cevaplardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

E-İhracatta Depolama Çözümleri

E-ihracatta depolama çözümleri ürünlerin stokları ile alakalı bir durumdur. Acaba yurt dışına satılacak olan ürünlerde fazlaca stok yapmaya gerek var mıdır? Bilindiği üzere yurt içi alışverişlerde stok konusu bir hayli önemlidir. Çünkü yurt içinde arz-talep ilişkisi çok daha yoğun bir şekilde yaşanmakta olup bu durum, ürünlerin stoklanmasını zorunlu hale getirmektedir.

Fakat uluslararası arenada satışı yapılacak ürünlerin stoklarının çok fazla yapılması, özellikle bozulma ihtimali olan ürünlerde sorun yaşanmasına sebebiyet verebilir. Çünkü global anlamda satışlarda arz-talep ilişkilerindeki sirkülasyon yoğun bir şekilde gerçekleşmeyebilir. Bu ise ürünlerin çok fazla olmayacak şekilde stoklanabileceğini gözler önüne sermektedir.

E-ihracat kargo ve depolama çözümleri e-ihracat yapacak firmaların satışlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmelerini olanaklı hale getireceğinden dolayı şirketlerin, belirlenen hususlara dikkat ederek e-ihracat faaliyetlerini sürdürmesi gerekmektedir. Bu sayede şirketler, global arenada ön plana çıkabilir ve milyonlarca müşteriye birden ulaşma şansı elde edebilir.

Yorum gönder