×

E-ihracat Sitesi Nasıl Olmalıdır?

e-ihracat sitesi nasıl olmalıdır

E-ihracat Sitesi Nasıl Olmalıdır?

E-ihracat siteleri, teknoloji ile ticaretin birleşiminden meydana gelen çok özel sitelerdir ve ürünlerin ülke dışına ihraç edilmesini olanaklı hale getirmektedir. Bu bağlamda pek çok satıcı ya kendi web siteleri üzerinden ya da e-ihracat siteleri aracılığı ile ürünlerini uluslararası anlamda tanıtma şansı elde etmektedir. Hedef kitlede artış yaşanmasından ötürü e-ihracatın bir hayli önemli olduğunu belirtmek olanaklıdır.

E-ihracat Nedir, Nasıl Yapılır?

E-ihracat yaparak satış oranlarını hızlı ve sorunsuz bir şekilde arttırmak isteyen pek çok insan, e-ihracat siteleri açarak buralardan pek çok farklı ülkeye ulaşmak istemektedir. Online satış yöntemlerinden bir tanesi olan e-ihracatın internet siteleri üzerinden gerçekleştirildiğini belirtmek mümkündür. Bu bağlamda birçok insan e-ihracat sitesi kurmak için detaylı bir şekilde araştırma yapmakta ve bu siteler üzerinden markalarını uluslararası anlamda tanıtma şansı elde etmektedir. Peki bir e-ihracat sitesi nasıl olmalıdır?

E-ihracat Sitelerinde Olması Gerekenler

E-ihracat sitelerinin insanların ilgilerini üzerine çekebilmesi adına pek çok hususa birden sahip olması gerekmekte olup bu sayede siteler, uluslar arası anlamda ön plana çıkma şansı elde etmektedir. Bir e-ihracat sitesinin ön plana çıkarak potansiyel müşterilere seslenebilmesi için hangi hususlara sahip olması gerektiği kritik öneme sahip bir konudur. Peki e-ihracat platformu dahilinde yer alması gereken özellikler nelerdir?

Çoklu Para Birimi

E-ihracat sitelerinin olmazsa olmazlarından bir tanesi olarak bilinen çoklu para birimi, farklı ülkelerden insanların site dahilinde sorunsuz bir şekilde alışveriş yapmasını olanaklı hale getirmektedir. Bu nedenle farklı ülkelerin para birimlerinin siteye tanımlanması, sitenin birçok insan tarafından ilgi ile takip edilmesini mümkün kılacaktır.

Çoklu Dil Altyapısı

Çoklu dil altyapısı, e-ihracat sitelerinin ön plana çıkabilmesini mümkün kılan diğer bir husustur. Farklı dillerin site dahilinde bulunması, farklı ülkelerden insanların siteyi çok daha iyi tanıyabilmesini ve ürünlerin satın alma işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmesini sağlamaktadır. Bu nedenle çoklu dil altyapısı, e-ihracat sitelerinin profesyonel bir seviyeye ulaşmasını sağlayan en önemli kriterlerden bir tanesidir.

Alışveriş Sepeti

Alışveriş sepeti, her bir e-ihracat sitesinde bulunmak durumundadır çünkü alışveriş sepetleri, müşterilerin satın almak istedikleri ürünleri aynı alanda depolamasını olanaklı hale getirmekte olup bu sayede ürünlerin satın alma işlemleri oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda alışveriş sepetinin e-ihracat platformu dahilinde bulunması gereken özelliklerden bir tanesi olduğunu söylemek olanaklıdır.

SEO

Bir e-ihracat sitesinin trafik alabilmesi için SEO olarak adlandırılan arama motoru optimizasyonundan faydalanılması gerekmektedir. Ürünlerde ülkeye has etiketlerin yapılması, ürünlerin çok daha fazla insana kısa sürede ulaşmasını olanaklı kılmaktadır.

Çok Uluslu Yönetim

E-ihracat sitesi nasıl olmalıdır sorusu kapsamında verilebilecek pek çok cevaptan bir tanesi olan çok uluslu yönetim, farklı ülkelerden yönetici atanmasına izin verilmesi olarak bilinmektedir. İlgili site için bu işlemin yapılması, sitenin uluslararası arenada ön plana çıkmasını sağlar.

İçerik Yönetim Paneli

Ürün bilgilerinin girilmesi, blog makalelerinin oluşturulması, ürün kullanım bilgilerinin eklenmesi vb. eylemlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirilebilmesi için bir e-ihracat sitesinde içerik yönetim panelinin olması çok önemlidir.

Sosyal Medya Butonları

Sosyal medya butonları, e-ihracat sitesi kurmak isteyen kişilerin sitelerinde bulundurması gereken alanlardan bir tanesidir. Bu sayede e-ihracat sitesinin sosyal medya hesapları müşterilere sunulmakta ve onların siteyi farklı mecralar üzerinden de takip edebilmesini olanaklı hale getirmektedir.

Ürün Yönetim Paneli

Ürünlerin bilgilerinin girilmesi, çeşitli değişikliklerin yapılması vb. durumların hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapılmasını olanaklı hale getiren ürün yönetim panelleri, bir e-ihracat sitesinin olmazsa olmazlarından bir tanesidir.

Fiyat Tanımlama

E-ihracat siteleri, genellikle fiyat tanımlama sistemine yer vermektedir. Ülkelerin para birimlerine göre fiyatların otomatik olarak tanımlanmasını olanaklı hale getiren bu özellik, müşterilerin ürünün fiyatı ile ilgili kesin bir bilgiye sahip olmasını sağlar.

Ziyaretçi Tanıma

Ziyaretçi tanıma özelliği, e-ihracat sitelerinde olması gereken bir diğer özellik olarak karşımıza çıkar. Bu özellik ile birlikte e-ihracat sitesi, ilgili ziyaretçinin hangi ülkede bulunduğunu ve hangi para birimini kullandığını otomatik olarak algılamakta ve ziyaretçinin kolay bir şekilde kullanabilmesi için ülkeye göre dil değiştirmektedir.

Filtreleme

Filtreleme özelliği, e-ihracat sitesi nasıl olmalıdır sorusu kapsamında verilebilecek en öneli cevaplardan bir tanesidir. Müşteriler, bu özelliği kullanarak ürünleri farklı özelliklerine göre sorunsuz bir şekilde filtrelemektedir.

Kargo Entegrasyonları

E-ihracat sitesinin hedef pazardaki kargo şirketleri ile başarılı bir şekilde entegrasyonunu sağlamaktadır.

SSL Sertifikası

SSL sertifikası, müşterilerin bilgilerinin 3. Taraflardan korunmasını olanaklı hale getirmektedir. Müşterilerinin güvenilir bir sitede bulunabilmesi için bu özelliğin sitede bulunması gerekir.

Mobil Uyumluluk

Son zamanlarda pek çok insan, telefon ya da tablet üzerinden sitelere girmekte olduğu için e-ihracat sitesinin mobil uyumluluğa sahip olması, insanların mobil cihazlardan siteye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilmesini olanaklı hale getirmektedir.

Ürün Karşılaştırma

Ürün karşılaştırma, her e-ihracat sitesinde bulunması zorunlu özelliklerden bir tanesi olmasa da ürünlerin fiyat karşılaştırmasını otomatik olarak yapan bu özellik, müşterilerin işlemlerini kolaylaştırmaktadır.

Yukarıdaki gibi sıralanabilen özelliklerin tamamı, e-ihracat sitesi nasıl olmalıdır sorusu kapsamında ön plana çıkmakta ve e-ihracat sitelerinin profesyonel bir yapıya ulaşarak satış oranlarını arttırmasını olanaklı hale getirmektedir. Bu nedenle başarılı bir e-ihracat sitesi oluşturmak isteyen kişilerin bu özellikler dahilinde bir e-ihracat sitesi açması oldukça önemlidir.

Yorum gönder