×

E-Ticaret Sitesinin Kurulumu

E-ticaret sitesinin kurulumu

E-Ticaret Sitesinin Kurulumu

E-ticaret sitesinin kurulumu; bu alanda bir iş yapmak isteyen tüm girişimcilerin mümkünse başlamadan evvel bilmesi gereken ayrıntıları içeren bilgilerdir. Bir e-ticaret sitesinin kurulumu hakkında bilgi almak ve bu alana dair gerekli tüm konularla ilgili detaylara ulaşmak istiyorsanız; tüm bu soruların ve merak ettiğiniz konuların ayrıntılarını yazımızda bulabilirsiniz.

E-ticaret alanında çalışmak; aslında temel prensipler açısından bakıldığında geleneksel ticaret anlayışıyla benzerlik gösterse de çağımızın satış politikası olarak ayrılan yönleri de mevcuttur. Bu yönler arasında çok geniş bir kitleye ulaşma imkânı bulunmakta aynı zamanda kendine has masrafları da bulunmaktadır. Şimdi e-ticaret sitesinin kurulumuna dair önemli noktalarla devam ediyoruz.

E-Ticaret Satışı ve Farklı İş Modelleri

E-ticaret satışına başlarken; önemli bir nokta faklı iş modelleri üzerinden hangisine hitap edileceğini bilmektir. İş alanına göre bu alanlardan birisinin seçilip ona göre satış tarzı belirlemek gerekir.

Çünkü hepsinde gerekli olan hizmet ve emek farklıdır. Baştan bilindiği takdirde bu noktalara dikkat ederek sağlam temelli bir iş modeli kurulabilir. E-ticaret sitesinin kurulumu noktasında farklı iş modellerinin ne olduğuna bakalım.

  • Şirketten Tüketiciye: Bir şirket olarak doğrudan hizmet ve ürün almak isteyen müşteriye ulaşma prensibini kapsayan iş modelidir. Burada hedef kitle; doğrudan tüketici olduğu için ona göre bir satış politikası belirlenir.
  • Şirketten Şirkete: Bir şirketten bir başka şirketin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetlerin sunulması esasına dayanır. Hedef kitleye göre üretim ve maliyet durumu belirlenir.
  • Tüketiciden Tüketiciye: Bu seçenek özellikle son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan müşterilerin diğer müşterilerle iletişim kurarak ikinci el satış yapmasını sağlayan ticaret modelidir.

E-ticaret alanında bir başka önemli unsurla devam ediyoruz. E-ticaret şirketi kurmak konusundaki adımlara birlikte bakalım:

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Ayrıntıları

Öncelikle internet üzerinden satış için şirket olmak gerekiyor. Bu nedenle siteyi açmadan önce şirketi oluşturmak ve e-ticaret sitesi için gerekli altyapıyı oluşturmak önemli noktalardır. Bir e-ticaret sitesi altyapısı kurmak için birkaç yöntem vardır.

Bunlardan birisi; hazır altyapıya sahip bir site oluşturmaktır. Bir diğer seçenek ise; açık kaynak yazılımları alarak belli kodlar aracılığıyla site oluşturmaktır. Son seçenek ise; bir ajansla anlaşarak ve birlikte çalışmayla bir e-ticaret sitesi oluşturmaktır. E-ticaret siteleri altyapı aşamasından en uygun olanı seçmek mümkündür. Şimdi e-ticaret işi kurmanın olumlu tarafları nelerdir, bu alan neden tercih edilmelidir; birlikte bakalım:

E-ticaret sitesinin kurulumu

E-Ticaret Satışının Olumlu Tarafları

Her alanın kendine göre olumlu ve olumsuz yanları vardır. E-ticaret alanı için de bu kadar yoğun bir şekilde tercih edilmesini sağlayan belli koşullar vardır. Bu koşullara ve bir e-ticaret sitesi oluşturmanın potansiyel faydalarına birlikte göz atalım:

  • İlk olarak; bir yerde uzun süre beklemeniz gerekmeden günün her saati açık bir işletmeye sahip olursunuz. Devamlı ulaşılabilir olmak elbette ticaret alanı için çok önemli bir özelliktir.
  • Zaman tamamen sizin belirlemeleriniz doğrultusunda şekillenir. Bu da hem satış için hem de bunun dışında kalan hayatınız için çok önemlidir.
  • Somut ve geleneksel şekilde bir şirket ya da dükkan kurmaya oranla çok daha düşük bir bütçeyle kurulabilir.
  • Herhangi bir konuma bağlı kalmadan uzaktan gerekli satışın sürdürülebilmesine olanak tanır.
  • İnternet kullanımının çok yaygın olmasına bağlı olarak; oldukça geniş bir kitleye hızlı bir biçimde ulaşma imkânı sağlar.
  • İstenilen sayıda ve içerikte ürünün rahatlıkla satışa sunulmasına yardımcı olan bir özelliğe sahip olan internet satışının pek çok faydası vardır.
  • E-ticaret sitesinin kurulumu konusunda avantajlı taraflardan biri de; belli reklam politikaları dâhilinde daha geniş alanlara kolaylıkla ulaşılabilmesini sağlamaktır.
  • Site müşterilerine ulaşmak diğerlerine nazaran çok daha kolaydır ve daha sonra aynı müşterilere çeşitli indirim ve promosyonlarla ulaşma imkânı vardır.
  • Geleneksel bir iş kurma sürecine oranla çok daha pratik ve hızlı bir süreçtir; e-ticaret sitesi kurma işlemleri.

Yukarıda saydığımız tüm bu özelliklerden kaynaklı olarak e-ticaret sitesi kurmanın pek çok olumlu tarafı olduğunu söylemek mümkündür. Alanın tabii ki kendi içinde zorlukları olsa da; birçok açıdan avantajları da söz konusudur.

E-ticaret sitesinin kurulumu konusunda belki de en temel meselelerden biri; her adımı ve sürecin ayrıntısını önceden bilerek hareket etmektir. Tüm adımları bilerek hareket etmek olası bir aksaklıkta da rahatlıkla müdahale etmeyi ve önlem almayı kolaylaştırır. İnternet üzerinden başarılı bir satış için izlenecek adımları paylaşmaya devam edelim:

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin İzlenecek Adımlar

Bir e-ticaret sitesi oluştururken; izlenecek ve kolaylık sağlayacak belli uygulamalar vardır. Bunların başında satış yapılacak hizmet ya da ürünü belirlemek gelir. Sipariş karşılama noktasına dikkat etmek de gerekli bir koşuldur. Bir başka dikkat edilmesi gereken nokta da; satış yapmak için en uygun olan e-satış sitesini bulmaktır.

Satış yapmak için gerekli ve özenle seçilmesi gereken bir diğer konu da; marka ismi oluşturmak ve internet adresi satın almaktır. Son olarak başarılı bir e-ticaret satışı için gerekli markayı markalaştırma yolunda emek vermek de faydalı olacaktır.

E-ticaret sitesinin kurulumu konusunda dikkat edilecek bir başka alan da; satıcının kendi almak isteyeceği kalitede ve fiyatta bir ürün sunmasıdır. Ayrıca kişiye özel tasarımlara sahip ürün sunmak da son yıllarda çok gelişen bir alan.

Yorum gönder