×

E-Ticarette Güvenlik ve Gizliliğin Önemi

E-ticarette güvenlik ve gizliliğin önemi

E-Ticarette Güvenlik ve Gizliliğin Önemi

E-ticarette güvenlik ve gizliliğin önemi, e-ticaret üzerinden satış yapmak isteyen insanların bilmeleri gereken hususların başında gelmektedir. Neden online satışlarda güvenlik ve gizlilik sağlanmalıdır, bu faktörlerin önemi tam olarak nedir? Bu soruların her biri, şahıs ya da şirketlerin internet üzerinde sorunsuz bir şekilde satış gerçekleştirmesini olanaklı hale getiren hususların başında yer almaktadır.

E-Ticarette Güvenlik ve Gizlilik Nedir?

Çeşitli e-ticaret varlıklarını yetkisiz erişime, kullanıma ya da değiştirilmesine karşı korumak olarak bilinen e-ticarette güvenlik, profesyonel bir şekilde online satışların yapılmasını olanaklı hale getirmektedir. E-ticarette güvenlik tehditleri oldukça fazladır, bu nedenle çeşitli güvenlik önlemleri dahilinde tehditlerin profesyonel olarak savuşturulması gerekmektedir.

E-ticarette gizlilik ise tüketicilerin bilgilerinin 3. şahıslardan korunması ile ilgili bir konudur. Pek çok avantajı bulunan e-ticaret, tüketicilerin bilgilerinin kolay bir şekilde çalınabileceği alanlar olarak da çeşitli dezavantajlara sahiptir. Tüketici bilgilerinin 3. şahıslardan korunmasının oldukça önemli olduğunu ve e-ticaret sitelerinin bu alanda gerekli çalışmaları gerçekleştirmelerinin sitenin devamlılığı açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtmek gerekmektedir.

E-Ticarette Gizlilik Politikaları: Tüketici Verilerinin Korunması Neden Önemlidir?

E-ticarette gizlilik politikaları kapsamında ön plana çıkan hususlardan bir tanesi tüketici verilerinin korunması şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Peki ama tüketici verilerinin korunması neden önemlidir? E-ticarette güvenlik sistemleri kapsamında tüketici verilerinin çeşitli yöntemler üzerinden korunması gerekmektedir. Bir tüketici, ilgili e-ticaret sitesine güven duymuyorsa eğer site dahilinde alışveriş yapmayacak, bu durum markanın tanınırlığını olumsuz bir şekilde etkileyecektir.

Birçok tüketici, e-ticaret sitesine giriş yaparken bilgilerinin korunup korunmayacağı konusunda tedirginlik yaşamaktadır. Tüketicilerin yaşadıkları tedirginliklerin ortadan kaldırılması açısından gerekli adımların atılması ve müşterilere güvenilir bir web sitesi sunulması gerekmektedir.

E-Ticarette Güvenlik ve Gizlilik Neden Önemlidir?

Pek çok insan, e-ticarette güvenlik ve gizliliğin önemi konusunda derinlemesine bir şekilde araştırma yapmakta ve konu ile ilgili bilgi sağlamaya çalışmaktadır. Müşterilerin ilgili siteye güven duyması için güvenlik ve gizliliğin sağlanıyor olduğundan emin olması gerekmektedir. Aksi takdirde müşteriler, güven duymadıkları bir site üzerinden alışverişlerini gerçekleştirmeyecektir. Bu bağlamda e-ticarette güvenlik ve gizliliğin önemi, online satış yapmak isteyen kişi ya da şirketlerin bilmesi gerekenler konuların başında gelmektedir.

E-Ticarette Güvenlik ve Gizlilik Sağlamanın 10 Yolu

E-ticarette güvenlik ve gizliliğin önemi kapsamında müşterilere oldukça güvenilir bir web sitesi sunma konusunda atılabilecek pek çok adım bulunmaktadır. İşte e-ticarette güvenli bir site oluşturma adına başvurulacak 10 yöntem:

  • Yazılımların güncel tutulması
  • Kart doğrulama sistemine sahip olunması
  • Adres doğrulama sistemine sahip olunması
  • Şüpheli adımların izlenmesi
  • Şifreleme yaklaşımının benimsenmesi
  • SSL sertifikasına sahip olunması
  • S-HTTP’ye sahip olunması
  • Güvenli elektronik işlemine sahip olunması
  • Ödeme kartı sektörü uyumluluğu
  • Güvenli giriş ekranı
  • E-ticarette güvenlik ve gizliliğin önemi

1. E-ticaret Kapsamında Yazılımlarınızı Güncel Tutun

Yazılım sağlayıcıları tarafından sağlanan güncellemelerin yapılması ve yazılımların güncel tutulması oldukça önemlidir. Güvenlik tehditlerinden uzak durmak istiyorsanız eğer, mutlaka yazılımlarınızı güncel tutun!

2. CVV (Kart doğrulama sistemi) Gerçekleştirin

Bilindiği üzere kart ile ödemelerde bazı e-ticaret siteleri, CVV sistemi dahilinde ödemenin yapılmasını olanaklı hale getirir. Sizler de e-ticaret siteniz kapsamında CVV sistemi aracılığı ile ödeme gerçekleştirilmesini olanaklı hale getirin.

3. Adres doğrulama Sistemine Sahip Olun

E-ticarette güvenlik sorunları kapsamında alınacak önlemlerden bir diğeri de adres doğrulama sisteminin gerçekleştirilmesidir. Adres doğrulama sistemi, müşterinin girmiş olduğu fatura adresi ile ilgili bankadaki adresinin birbirine uyup uymadığını belirleyen bir sistemdir ve güvenilir ödemelerin gerçekleştirilebilmesi için adres doğrulama sistemine sahip olunması gerekmektedir.

4. E-ticarette Güvenlik / İzlenen Şüpheli Satın Alma İşlemlerinin Farkında Olun

Çeşitli şüpheli etkinlik türlerinin farkında olmanız, sorunlu alışverişlerin yapılmasını engelleyeceğinden ötürü izlenen şüpheli satın alma işlemlerinin farkında olmanız oldukça önemlidir.

5. Şifreleme Yaklaşımını Benimseyin

E-ticarette güvenlik tehditleri nelerdir sorusu kapsamında bu tehditlerden bir tanesi, veri ve iletilerin güvenliğinin sağlanamaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunu engellemek adına orijinal mesajı şifrelenmiş metne dönüştürme olarak bilinene şifreleme yaklaşımının benimsenmesidir.

6. SSL Sertifikasına Sahip Olun

SSL sertifikası, veri iletimini şifrelemekte olup tüketicilerin verilerinin korunmasını olanaklı hale getirmektedir. Bu bağlamda e-ticaret sitenizde SSL sertifikasının olmasının gerekli olduğunu belirtmek olanaklıdır.

7. Güvenli Köprü Metni Aktarım Protokolüne (S-HTTP) Sahip Olun

S-HTTP ya da güvenli köprü aktarım protokolü, e-ticarette güvenlik standartları kapsamında yer almaktadır. Normal HTTP protokolünün gelişmiş bir versiyonu olan S-HTTP; güvenli kimlik doğrulama, dijital imzalar sağlayan gelişmiş güvenlik olmak üzere pek çok unsuru bünyesinde barındırmaktadır.

8. Güvenli Elektronik İşlemi e-ticaret Siteniz Bünyesinde Bulundurun

Master Card ve VISA tarafından ortak bir iş birliği olan Güvenli Elektronik İşlem (SET), e-ticaret ödemelerinde tarafların güvenliğini sağlamaktadır ve bu nedenle oldukça önemlidir.

9. Ödeme Kartı Sektörü Uyumluluğu Önemlidir

Kredi kartı bilgilerinin kabulü, işlenmesi, depolanması ve iletilmesi ile ilgilenen şirketlerin güvenli bir alt yapıya sahip olması gerekmektedir.

10. Güvenli Giriş Ekranı Bulundurun

Güvenli giriş ekranı, e-ticarette güvenlik ve gizliliğin önemi kapsamında ön plana çıkan önlemlerden bir tanesidir. E-ticaret sitesinin giriş ekranının güvenilir olması, siteye bilgisayar korsanlarının ya da tehditlerin sızmasını engellemektedir. Bu nedenle güvenli giriş ekranının oldukça önemli olduğunu ve her e-ticaret sitesinde bulunması gerektiğini belirtmekte fayda bulunmaktadır.

Yorum gönder