×

Hazır E-ticaret Yazılımı İle Özel Yazılım Farkları

Hazır e-ticaret yazılımı ile özel yazılım farkları

Hazır E-ticaret Yazılımı İle Özel Yazılım Farkları

E-ticarete başlamak isteyen bireyler, işin ticari kısmından çok site kısmını merak etmektedir. Zira e-ticaret temel olarak normal ticarete benzemektedir. Ancak ticaret yapmak için internet sitesi açmak oldukça farklı bir konudur. E-ticaret sitesi açmak isteyenler hazır yazılım ve özel yazılım konusunu araştırmaktadır.

Hazır e-ticaret yazılımı ile özel yazılım farkları merak edilen konular arasındadır. Hazır e-ticaret yazılımı, e-ticaret sitesinin hazır olarak sunulması durumudur. Yani, direkt olarak kullanıma hazır olan yazılımlardır. Bu durumda e-ticaret sitesi açmak için zaman kaybetmeniz gerekmemektedir. Özel e-ticaret yazılımı ise, tüm detayların tek tek ayarlandığı ve eklentilerin özel olarak hazırlandığı bir yazılımdır. Bu yazılım türünde site istenildiği gibi kişiselleştirilebilmektedir.

Hazır E-ticaret Yazılımı Nedir?

Hazır e-ticaret paketleri, altyapı olarak önceden hazırlanmış ve kullanıma hazır hale getirilmiş paketlerdir. Bu paketler, e-ticaret sitelerinin temel ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde giderebilmek için oluşturulmuştur.

Hazır paketlerden faydalanmak isteyen e-ticaretçiler, açacakları sitelerine yalnızca ürün eklemesi yaparak kullanmaya başlayabilmektedir. Ancak bilinmesi gerekir ki paketler hazır olarak sunulduğu için herhangi bir özelleştirme söz konusu değildir.

Hazır E-ticaret Yazılımı Kullanmanın Avantajları

Hazır e-ticaret yazılım paketleri, günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Bu paketleri kullanmanın hem avantaj hem de dezavantajları mevcuttur. Aşağıdaki listeye göz atarak hazır e-ticaret paketleri kullanmanın avantajlarını öğrenebilirsiniz.

  • Hazır e-ticaret paketleri sayesinde satın alma işleminden sonra direkt olarak e-ticaret sitenizi aktif hale getirebilirsiniz.
  • Hazır e-ticaret yazılımlarında e-ticaret sitesi için en gerekli eklentiler hazır olarak sunulmaktadır. Bu sayede ek ücretler ödemenize gerek yoktur.
  • Hazır e-ticaret paketlerinde site tasarımları genel olarak aynıdır. Bu sayede kullanması oldukça kolaydır.
  • E-ticaret sitesinin eklenti ve paketlerini hazır olarak almak oldukça uygun fiyatlıdır.

Hazır e-ticaret paketleri, yukarıda da görüldüğü gibi avantajlara sahiptir. Ancak belirtildiği üzere hazır paketlerin dezavantajları da mevcuttur. Bunlar;

  • Tek tip olması
  • Geliştirilemez olması
  • Talepler doğrultusunda hazırlanmamış olması şeklinde sıralanabilir.
  • Hazır e-ticaret yazılımı ile özel yazılım farkları

Özel E-ticaret Yazılımı Nedir?

Özel e-ticaret yazılımı, altyapının 0’dan oluşturulma durumudur. E-ticaret işine girmek isteyen bireyler, bu yazılım türünü seçmeleri durumunda tüm eklenti ve gerekli detayları manuel olarak ekletmelidir. Zira daha önce de bahsettiğimiz gibi özel e-ticaret yazılımları önceden hazırlanmamıştır.

Özel e-ticaret sitesi yazılımı kullanmanın en büyük avantajı, sitenin geliştirilebilir, güncellenebilir ve özelleştirilebilir olmasıdır. Yani, tek tip site görünümünden uzak durmak isteyen bireyler, özel yazılım kullanmalıdır.

Özel E-ticaret Yazılımı Kullanmanın Avantajları

Özel e-ticaret yazılım paketleri, günümüzde çoğu büyük firma tarafından kullanılmaktadır. Büyük firmalar, site içerisinde daha fazla hizmet sunmak ve site yönetimini daha kolay hale getirmek için özel yazılımları tercih etmektedir. Aşağıda yer alan listede özel e-ticaret yazılımı kullanmanın avantajları sıralanmaktadır.

  • Özel yazılım kullanmak, sitenizi istediğiniz gibi tasarlamanıza yardımcı olacaktır.
  • İstediğiniz eklentilere sitenizde yer verebilir, gereksiz bulduklarınızı ise çıkartabilirsiniz.
  • Özel yazılımlar sayesinde sitenizin tasarımı tek tip olmayacak ve dikkat çekecektir.
  • Özel e-ticaret yazılımlarında yalnızca kullanmak istediğiniz özelliklere ücret ödemeniz yeterli olmaktadır.
  • Özel yazılımlar, sonradan geliştirilebilme özelliğine sahiptir. Yani istediğiniz zaman yeni özellikler ekleyebilir ya da çıkartabilirsiniz.
  • Özel yazılımlar, firmanın bütünlüğünü yansıtmak için oldukça önemlidir.

Yukarıda belirtildiği gibi özel yazılım kullanmak oldukça avantajlı bir durumdur. Ancak bilinmesi gerekir ki, özel yazılım kullanmanın 2 büyük dezavantajı bulunmaktadır. Bunlar;

  • Özel yazılımların hazır paketlere göre daha pahalı olması
  • Özel yazılımların hazırlanma sürecinin daha uzun sürmesi olmaktadır.

Hazır E-ticaret Yazılımı İle Özel Yazılım Farkları Nelerdir?

Hazır e-ticaret yazılımı ile özel yazılım farkları, e-ticarete atılmak isteyen bireylerin araştırdığı konular arasında yer almaktadır. E-ticaret yazılım paketleri, hazır olarak edinilebileceği gibi kişiye özel olarak da yapılabilmektedir. Bu nedenle iki yazılım türü arasında büyük farklar vardır. Hazır e-ticaret yazılımı ile özel yazılım farkları öğrenebilmek için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Hazır yazılımlar isteğe bağlı yapılmadığı için daha uygun fiyatlıdır. Ancak özel yazılımlar farklı sitelerde kullanılamayacağı için daha pahalıdır.

  • Özel yazılımlarda istenilen özellik siteye eklenebilmektedir. Ancak hazır yazılım paketlerinde var olan özellikler korunmaktadır.
  • Özel yazılımlar hazır bir altyapıya sahip değilken, hazır yazılımlar direkt olarak altyapılıdır.
  • Hazır yazılım paketleri anında kullanılmaya başlanabilmektedir, ancak aynı durum özel yazılımlar için söz konusu değildir.
  • Özel yazılımlarda site tasarımı değiştirilebilmektedir. Hazır yazılımlarda ise belirli şema korunmaktadır.
  • Hazır e-ticaret yazılımlarında siteye herhangi bir eklenti tanımlayamaya gerek yoktur çünkü gerekli tüm eklentiler hazırdır. Ancak özel yazılımlarda tüm eklentiler tek tek oluşturulmaktadır.

Yukarıda da görülebildiği üzere hazır e-ticaret yazılımı ile özel yazılım farkları oldukça fazladır. İki yazılım türünün de avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.

E-ticarette Hangi Yazılım Kullanılmalı?

E-ticaret yazılımı, site kurmanın yapı taşlarından bir tanesidir. E-ticaret yazılımı edinmek isteyen bireyler özel ya da hazır yazılım paketlerini araştırmakta ve hangi tür yazılımı seçenekleri konusunda kararsız kalmaktadır.

E-ticarete yeni başlayacak olan bireylerin hazır paketleri tercih etmesi önerilmektedir. Zira bu paketler hem uygun fiyatlı hem de kullanıma hazırdır. Ancak sitesini geliştirmek ve tek tip görünümden kaçınmak isteyen firma sahipleri, özel yazılım kullanabilmektedir. Özetlemek gerekirse, firma sahibinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda bir karar verilmeli ve karar aşamasında hazır e-ticaret yazılımı ile özel yazılım farkları göz önüne alınmalıdır.

Yorum gönder