×

İnstagram’ın E-ticarete Etkisi

İnstagram’ın e-ticarete etkisi

İnstagram’ın E-ticarete Etkisi

İnstagram’ın e-ticarete etkisi, son zamanlarda gözden kaçmayan durumlar arasında yer almaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte alışık olunan çoğu satış yolu değişmiş ve hemen hemen hepsi dijital ortamlara taşınmıştır. Bu yöntem, hem müşterilerin hem de satıcıların beğenerek tercih etmesine neden olmuştur. Çünkü internet üzerinden zahmetsiz bir şekilde satın alma deneyimi sunmaktadır.

Bununla birlikte sosyal medyalar arasında en çok tercih edilen uygulama İnstagram da e-ticarete katkı sağlayan platformlar arasında görülmeye başlamıştır. Bir sosyal medyanın e-ticarete etkisi ne olabilir veya olamaz gibi düşünceler de bulunmaktadır ancak detaya inildiğinde çoğu ürün tanıtımının İnstagram üzerinden yapıldığını söylemek mümkün olacaktır. İnstagram’ın e-ticarete etkisi şu şekilde sıralanabilir:

  • Ürün tanıtımının canlı yayınlarda yapılması
  • Ürünlerin denem sonucu değerlendirilmesi
  • Markalar ile işbirliği yapılması ve indirim kazanılması
  • Ulaşım kolaylığı
  • Soru/cevap yönteminin yaygın olması

Yukarıda sıralanan etkenler ve daha birçoğu, İnstagram’ın e-ticaret üzerine olan etkilerini açıklamaktadır. Çoğu birey, görmediği veya bilmediği ürünleri satın alacağı zaman tedirgin olabilmektedir. Ancak sosyal medya üzerinden yapılan ürün tanıtımları sayesinde daha ürünü görmeden nasıl bir etki bırakacağını tahmin edebilirsiniz.

Sosyal Medya ve E-ticaret

Sosyal medya ve e-ticaret, günümüzün ayrılmaz kavramları arasında yer almaya başlamıştır. Son zamanlarda sosyal medya üzerinden, özellikle İnstagram üzerinden, pek çok ürün tanıtımının yapıldığını ve satışının gerçekleştiğini söylemek mümkün olacaktır. Ürün satın almaktan ziyade sosyal medya aracılığıyla ürün satışı gerçekleştirmek isteyen bireyler de bulunmaktadır.

İnstagram’ın kullanıcıları için sunduğu özellikler kapsamında, ürün satışı yapmanız oldukça kolay olacaktır. Ürün satışı yapabilmek için yararlanabileceğiniz bazı özellikler şunlardır:

  • Fotoğraf gönderi
  • Video gönderi
  • Hikaye paylaşımı
  • Reels videosu
  • İgtv videosu
  • Öne çıkanlar seçeneği
  • Canlı yayın

Yukarıda yer alan instagram özellikleri sayesinde ürün tanıtımınızı başarılı bir şekilde yapabilirsiniz. Daha inandırıcı olabilmek için ürünü denediğiniz veya uyguladığınız bir video çekimi yaparak takipçileriniz ile paylaşabilir ve satış işlemlerini daha kolay bir halde getirebilirsiniz.

İnstagram’ın yanında diğer sosyal medya platformları üzerinden de ürün tanıtımı ve ürün satışı yapılabilmektedir. Ancak İnstagram kadar görsel içerikleri olmayan diğer sosyal medyalar, daha az satış sağlamaktadır. Ürün satışı gerçekleştirmek isteyenlerin bir çoğunun İnstagram’ı öncelikli olarak tercih ettiğini söylemek mümkündür.

İnstagram’ın e-ticarete etkisi

İnstagram’ın E-ticarete Faydası Nedir?

İnstagram’ın e-ticarete faydası nedir denildiğinde sıralandırılabilecek pek çok avantaj bulunmaktadır. Yaşadığımız dünyanın gelişimi ile birlikte pek çok alanda değişikliğe gidildiğini görmek mümkündür. Bu alanlar arasında ilk sırada yer alan ise, şüphesiz, İnstagramdır. Normalde sosyal medya platformu olarak bilinen ve insanların kendilerine ait paylaşım yapmalarını sağlayan İnstagram gelişerek e-ticarete katkı sağlamaya başlamıştır.

Son zamanlarda pek çok İnstagram kullanıcısının ürün tanıtımı, link paylaşımı veya direkt olarak ürün satışı yaptığını söylemek mümkün olacaktır. Çoğu İnstagram kullanıcısının da tercih ettiği bu kullanım şekli hızla yayılmaktadır. Peki, bu kullanımın e-ticarete faydası nedir?

  • Müşterilerden kısa sürede geri dönüt alınabilmektedir. İyi yorumların yanı sıra kötü yorumlar da olabilmektedir. Bunları değerlendirerek ürünlerinizi bu yönde belirleyebilirsiniz.
  • Sosyal medya üzerinden satış yapıldığı için bu konsepte uygun kampanyalar belirleyebilirsiniz. Müşterilerinizin ve takipçilerinizin hoşuna gidecektir.
  • Sizin için en uygun sosyal medya aracını tercih etmenizde fayda olacaktır.
  • Ürünlerinizin başarılı olduğunu düşünüyorsanız paylaşım yapmaktan geri kalmayın. Müşteri kapasitenizi bu şekilde artırabilirsiniz.
  • Duyguların ve düşüncelerin açıkça ifade edilebildiği bir yer olan İnstagram’da ürünleriniz için yaratıcı açıklamalar üretebilirsiniz.

İnstagram Satış Sayfası Nasıl Açılır?

İnstagram satış sayfası nasıl açılır sorusu, bu sosyal medya platformu sayesinde e-ticaret sektörüne adım atmak isteyen bireyler tarafından merak edilmektedir. Normal bir site kurmak çok daha zahmetli ve maliyetlidir. Ancak İnstagram satış hesabı açarak bu maliyetten ve zahmetten kurtulabilir hatta çok daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek İnstagram satış sayfası açabilirsiniz.

  • Açtığınız İnstagram hesabının profil bilgilerine erişim sağlayın.
  • Burada yer alan profili düzenle seçeneğini seçin.
  • Herkese açık işletme bilgileri kategorisi üzerinden sayfa seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.
  • Daha sonra bu seçenek yardımıyla Facebbok sayfanızın bağlanmasına izin verin.
  • Mevcut bir Facebook hesabınız yoksa yeni bir hesap açabilir ve hesabınızı bağlayabilirsiniz.

Bu adımları takip etmeniz halinde alışveriş yapılabilecek bir sayfa oluşturmuş olacaksınız. Ancak tam anlamıyla alışveriş sayfası olabilmesi için ürün kategorileri oluşturma gibi diğer detayların da tamamen tamamlanması gerekmektedir. Bunun için neler yapabileceğinizi çeşitli internet siteleri üzerinden öğrenebilirsiniz.

İnstagram’da Satış Yapmak Yasal Mı?

İnstagram’da satış yapanlara ceza veriliyor mu veya cezası nedir gibi pek çok soru, İnstagram kullanıcıları tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. İnstagram üzerinden satış yapmak, son zamanda oldukça artmış ve birçok kişi tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Ancak bu işlemin yapılabilmesi için gereken birkaç şart bulunmaktadır. Bu şartlar sağlandığı takdirde İnstagram üzerinden yasal satış yapmak mümkün olacaktır.

Web sitesi kurmak yerine İnstagram satış sayfası açmak isteyenler, aslında aynı işlemi yapmaktadır. Bununla birlikte İnstagram da son güncellemeler ile birlikte bu satışların sağlanabilmesi için kullanılabilir profil seçenekleri sunmuştur. Bu profillerden birini tercih etmeniz halinde ve satış yapmaya başlamanız durumunda vergi vermek durumunda olacaksınız. Satışını yaptığınız ürünlerin faturalarını düzenli bir şekilde kaydetmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yapmanız halinde yasal satış yapmış olursunuz.

Yorum gönder