×

İnternetten El İşi Ürün Satmanın Yolları

İnternetten el işi ürün satmanın yolları

İnternetten El İşi Ürün Satmanın Yolları

İnternetten el işi ürün satmanın yolları başlığı, bu iş ile ilgilenen bireyler tarafından fazlasıyla merak edilmektedir. Özellikle kadınların yakından ilgilendiği el işi ürünler, bir emek karşılığında yapılmış ve çoğu kişi tarafından da değerli görülmektedir. Bunun sonucunda el işi ürünlerini satmaya karar veren bireyler, bu eylemi internet üzerinden nasıl satabileceklerini merak etmektedir.

İnternet üzerinden satış yapmanın oldukça kolay olduğu bilinen gerçekler arasında yer almaktadır. Son zamanlarda açılan mağazaların yanı sıra kendi ürünlerini satmayı düşünen pek çok kişi de bulunmaktadır. Kendi ürünlerini satacak olan bireylerin yararlanabileceği yöntemler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Forumlarda ürün satmak
  • Pazaryeri sitelerinde ürün satmak
  • İnstagram üzerinden ürün satmak
  • Web sitesi üzerinden ürün satmak
  • Facebook üzerinden ürün satmak
  • Twitter üzerinden ürün satmak

Neden Ürünlerimi İnternet Üzerinden Satmalıyım?

Neden ürünlerimi internet üzerinden satmalıyım diye düşünen bir kişi, bu sorunun cevabını çeşitli internet siteleri üzerinden araştırmakta ve değerlendirmektedir. Günümüzde oldukça gelişmiş olan internet alışveriş siteleri, çoğu kişinin bu sitelerden alışveriş yapmalarını sağlamaktadır. Pratik ve hızlı bir alışveriş deneyimi sunan online alışverişler, sağladığı diğer fırsatlar kapsamında da fazlasıyla tercih edilmektedir.

Tercih edilen siteye göre teslimat süreci ve iade/değişim gibi kategoriler de değişiklik göstermektedir. Her internet sitesi aynı kalitede hizmet sunmasa da belli bir müşteri kitlesi bulunmaktadır. Aynı zamanda el işi ürünlerini bu yöntemler satmayı düşünen kişiler de elde edecekleri yüksek kar oranıyla daha fazla kazanç sahibi olacaktır.

Forumlarda Ürün Satmak

Kendi yaptığın ürünleri satmak başlığı altında sunulan pek çok yöntem, bireylerin satış yapmasını sağlamakta ve belli bir müşteri kitlesine sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Önerilen bu satış yöntemleri arasında yer alan forumlarda ürün satmak, aslında tercih edilebilecek en doğru yöntemlerden biri olacaktır.

Farklı kategorilere göre birbirinden farklı menüsü olan forum siteleri, her ilgi alanına göre hitap etmektedir. El işi ürünleri ne üzerine olursa olsun forum sitelerine üye olarak buradan ürün satışı gerçekleştirebilirsiniz.

Pazaryeri Sitelerinde Ürün Satmak

Ürünlerimi hangi sitelerde satabilirim sorusuna verilebilecek en iyi yanıtlar arasında, şüphesiz, pazaryeri siteleri yer almaktadır. Çoğu kişinin online alışveriş kapsamında ziyaret ettiği ve ülkemizde oldukça popüler olan pazaryeri siteleri, acemi olan veya kendi ürünlerini satmak isteyen kişiler için ideal başlangıç olarak değerlendirilmektedir.

Son zamanlarda en çok tercih edilen Trendyol, Gittigidiyor, Sahibinden gibi siteler, pazaryeri sitelere örnek olarak gösterilebilmektedir. Uygun fiyatlı ve yüksek fiyatlı kategorilerin bir arada bulunduğu bir pazaryeri sitesi seçerek kendinize uygun bir mağaza oluşturabilir ve ürünlerinizin satışını yapabilirsiniz.

İnstagram Üzerinden Ürün Satmak

İnternetten el işi ürün satmanın yolları arasında yer alan ve son zamanlarda fazlasıyla tercih edilen İnstagram, satış yapabilme özelliği sayesinde de pek çok satıcı tarafından tercih edilmektedir. Bir sosyal medyadan daha çok online mağazaya dönüşen İnstagram, pek çok kişinin ürün satışı yaptığı bir platform haline gelmiştir.

İnstagram üzerinden satış sayfası açarak ürünlerinizi fotoğraf veya video şeklinde yükleyebilir ve müşterilerinizin satın almasını belleyebilirsiniz.

Web Sitesi Üzerinden Ürün Satmak

El işi ürünlerimi nasıl satabilirim sorusu karşısında verilebilecek yanıtlar arasında web sitesi üzerinden ürün satışı yapmak yer almaktadır. Bu işlem için yapmanız gereken bir web sitesi kurmak ve ürünleriniz için marka belirlemek olacaktır.

Başta oldukça maliyetli ve zahmetli olsa da web sitesi kurulduktan sonra markanızı duyurmak sandığınızdan daha kolay olacaktır. Özellikle markanızın duyulması ve bu bağlamda satışların artması yüksek kazançlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

İnternetten el işi ürün satmanın yolları

Facebook Üzerinden Ürün Satmak

İnternetten el işi ürün satmanın yolları arasında örnek olarak gösterilen yöntemlerden birisi de Facebook üzerinden satış yapmaktır. Normalde sosyal medya platformu olarak kullanılan bu uygulama, online alışverişin gelişmesi ile birlikte ürün satışının yapıldığı alanlardan biri haline gelmiştir. Özellikle fazla sayıda takipçisi olan bir sayfanın ürün satışı yapması çok daha kolay olacaktır.

Geçmiş senelerde çok daha popüler olan ancak son zamanlarda etkisini kaybetmeye başlayan Facebook, tüm bunlara rağmen ürün satışı yapılan alanlar arasında yer almaktadır. Bu sosyal medya uygulaması üzerinde bulunan bazı gruplar, satış yapılabilecek alanlar arasında yer almaktadır. Bu tarz sayfaları değerlendirerek Facebook üzerinden el işi ürün satışını kolaylık yapabilirsiniz.

Twitter Üzerinden Ürün Satmak

İnternet üzerinden satış yapmayı düşünen ancak en doğru site konusunda fikir ayrılıkları yaşayan kişiler, satış yapabilecekleri tüm yöntemleri araştırmaktadır. Özellikle son zamanlarda sosyal medya platformlarının mağaza haline gelmesi çoğu kişinin bu platformları satış alanı olarak kullanmasına neden olmaktadır.

İnstagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarının yanı sıra Twitter da satış için gündeme gelmekte ve sık sık araştırılmaktadır. Ancak Twitter, kullanım alanı olarak diğer sosyal medya platformlarından oldukça farklıdır. Bu farklar;

  • Twitter’ın daha ciddi bir kitleye sahip olması
  • Paylaşılan olayların toplumsal nitelik taşıması
  • Yardımlaşmanın üst düzeyde tutulması şeklindedir.

Twitter platformu üzerinden satış yapmak, sanıldığı kadar kolay değildir. Çünkü Twitter görsel bir temele dayanmamakta yalnızca yazı içeriğinden oluşmaktadır. Ancak bu kesimin tercihlerini tahmin eden bir satıcı, insanların ilgisini çekebilecek ürünlerin satışını yapabilmektedir. Fakat Twitter, el işi ürünlerinin satışının yapılması için uygun bir ortam değildir.

Yorum gönder