×

Para Harcamadan E-Ticaret Sitesi Kurmak

Para harcamadan e-ticaret sitesi kurmak

Para Harcamadan E-Ticaret Sitesi Kurmak

Para harcamadan e-ticaret sitesi kurmak; pek çok girişimci tarafından merak edilen bir konu. Hem internet satışının avantajlarını yakalayarak başarılı bir iş kurmak isteyenlerin hem de sermayesiz bir girişimcilik fikri arayanların temel sorusu haline geliyor: Ücretsiz ve sermayesi bir biçimde internet satışı nasıl yapılır? Şimdi konunun ayrıntılarına ve uygulanabilecek yöntemlere birlikte bakalım:

Sermayesiz İnternet Satışı Yapmak

Öncelikle tamamen ücretsiz bir oluşum başlatmanın çok zor olduğunda bahsedelim; ancak çok düşük miktarlarla bir e-ticaret sitesi oluşturmak da bir o kadar kolay. Yani ücretsiz bir site kurulumu dahi yapılsa; belli masraflar için az bir miktar paraya ihtiyaç duyulur. Ama bu rakamlar zorlayacak miktarlar değildir elbette. Yazımızda sizlere mümkün olduğu kadar masrafsız bir şekilde ticaret alanına giriş yapmanın püf noktalarını veriyor olacağız.

Para harcamadan e-ticaret sitesi kurmak

Hazır Satış Sitesiyle Anlaşmak Ya da Kendi Web Sitenizi Oluşturmak

Hazır bir satış sitesiyle anlaşmak ya da özel bir site oluşturmak? Her iki seçenek de kendi içinde düşük masraflarla işe girişebilme fırsatı sunar. E-ticaret satışı yapmadan önce bu alanlardan birini seçmekte fayda var. Her iki tarafın da tercih edilebilir yanlarına ve ortalama masraf durumlarına birlikte bakalım.

Öncelikle hazır e-ticaret sitesi ile anlaşmak; hem potansiyel müşterisinin hazır olması hem de çok kolay üye olunabilmesi dolayısıyla tercih edilen bir seçenektir. Bu seçenekte siteye ait belli bir komisyon ve kesinti yapılabilir.

Ancak başlarda fazla masraflı bir iş olamayacaktır çünkü genelde satış yapıldıkça kesinti olur; başlangıçta çok az bir bütçeyle satış siteleri aracılığıyla başlanabilir. Tabii bu noktada satacağınız ürün ve içeriği de masraf durumunu değiştiren ve belirleyen bir etkendir. Sermaye gerektirmeyen ve masrafsız satılabilecek ürün çeşitlerine yazımızın devamında değineceğiz.

Diğer bir seçenek olan firmaya özel web sitesi kurma işi de yine az masrafla yapılabilecek bir uygulamadır. Bu noktada ücretsiz internet sitesi kurmanın yolları araştırılabilir. Bu seçeneğin masrafı da domain edinme gibi sebeplerden dolayı oluşur.

İleriye dönük ayrı bir site oluşturmak iyi bir fikirdir; ancak e-ticaret alanına yeni başlandıysa ve sermayesiz iş kurmak amaçlanıyorsa; hazır e-ticaret siteleri aracılığıyla çalışmak da faydalı bir başlangıç olabilir. Çünkü çok geniş bir müşteri kapasitesine sahiptirler ve hızlı bir biçimde satış yapmak mümkün olabilir.

Stoksuz Satış Yöntemini Tercih Etmek

Bu seçenek özellikle para harcamadan e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için ideal bir tercih olacaktır. Dropshipping olarak dünya piyasasına sunulan yöntem; dilimize stoksuz satış olarak geçmiştir. Bu yöntem masrafsız bir internet satışı için bilinmesi gereken noktalardan biridir. Belli bir tedarikçi firmayla anlaşarak; herhangi bir stok tutmaya gerek olmadan uygulanan bir sistemdir.

Gelen siparişlerin tedarikçi firmaya iletilmesi ve stok, depo, kargo gibi tüm aşamalarla bu firmanın ilgilenmesi esasına dayanır. Bu sayede herhangi bir stok tutmadan ve toplu olarak ürün satın alma gerekmeden; ayrıca depo ve işgücü gibi maliyetler olmadan çalışmaya olanak tanıyan bir yöntem olması dolayısıyla son zamanlarda oldukça fazla firma tarafından uygulanmaya başlanmıştır.

Bu yöntem sayesinde; depo kiralamak gerekmez, stok takibi yapmak gerekmez, hatta kargo şirketiyle ayrıca anlaşma yapmak gerekmez; çünkü tüm bu süreçleri tedarikçi firma yönetir. Bu noktada; stoksuz satış tekniğini uygulayan ve güvenilir bir tedarikçi firmayla anlaşmak gerekir. Bu yöntemde de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Örneğin; tedarikçi firmanın elinde e-ticaret sitesinde yer alan ürünlerin stoku arada incelenmelidir. Tedarikçi firma başka e-ticaret siteleriyle de çalışıyorsa; stokları hızlı biçimde tükenebilir.

Bunun yanı sıra; kargo sürecinde tedarikçi firmayla eş zamanlı olarak ürünün gidişini takip etmekte fayda vardır. Çünkü bu alanda herhangi bir gecikme ya da sorunda müşteri doğrudan ürünü aldığı e-ticaret sitesiyle iletişime geçecektir.

Sermayesiz Bir İnternet Satışı İçin Satılabilecek Ürün İçerikleri

Öncelikle e-ticaret alanında ürünün belirlenmesi konusu çok önemlidir ve tüm tedarik süreci ürüne göre şekillenir. Bu nedenle farklı ürün içerikleri de farklı masraflar demektir. Peki sermayesiz ve nazaran daha masrafsız satılabilecek ürün grupları nelerdir, en masrafsız şekilde internet satışı nasıl yapılabilir? Şimdi bu konunun detaylarına yakından bakalım:

İkinci El Ürün Satışı

Bu alanda hizmet veren pek çok satış sitesi mevcut. Bunlardan birine kaydolarak ya da firmaya ait bir web sitesi açarak ikinci el ürün satışı yapılabilir. Bu alan; özellikle sermaye konusunda çok avantaj sunan bir seçenek. Başlangıç aşamasında en çok masraf edilen kısım; şüphesiz ürün tedarik aşaması oluyor. İkinci el satış işlemi; bu masrafı büyük oranda ortadan kaldıracaktır.

El Yapımı Ürün Satışı

E-ticaret sitesi kurmak istiyorum diyenler için; bir başka masrafsız ürün seçeneği de el yapımı ürün satışı oluyor. Bu alanda satış yapmak hem özel bir ürün tasarlanacağı için daha karlı olabilir hem de başlangıçta maliyetleri oldukça düşüren bir seçenektir.  

E-ticaret alanı; son yılların en çok gelişen ve ilerleyen sektörlerinden birisi. Aynı zamanda çok geniş bir kitleye hitap etmekte ve bu noktada rekabetin yoğun olduğu alanlardan birisi de. E-ticaret sektörüne giriş yapmak isteyen ancak gerekli sermeyesi bulunmayan girişimciler için bilgi sunmayı amaçladığımız yazımızda; bu alana dair mümkün mertebe masrafsız seçenekleri paylaştık.

Yorum gönder