×

Telegram E-ticarete Katkı Sağlar Mı?

Telegram e-ticarete katkı sağlar mı

Telegram E-ticarete Katkı Sağlar Mı?

Telegram e-ticarete katkı sağlar mı sorusu, e-ticarete atılan ve aynı zamanda iletişim yolu arayan girişimciler tarafından merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hem e-ticaret yöntemi hem de iletişim kanalları oldukça değişmiştir. Binlerce girişimci, farklı iletişim yöntemleri kullanarak gerekli iletişim ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Henüz e-ticaret piyasasına yeni adım atmış olan ve bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan acemi girişimciler, iletişim konusunda hangi yöntemi izleyeceklerini baştan araştırmaktadır. Sunulan seçenekler arasında Telegram olması girişimcileri düşündürmektedir. Bu seçenek ile karşılaşıldığında Telegram’ın e-ticarete ne gibi katkı sağlayıp sağlamayacağı en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Telegram e-ticarete katkı sağlar mı

E-ticaret Sitesi İçin Neden Telegram Tercih Edilmelidir?

E-ticaret Telegram konu başlığı altında Telegram’ın sağladığı avantajlar merak edilenler arasında yer almaktadır. Pek çok iletişim kanalının var olduğu bu günlerde Telegram kullanımının yaygın olması girişimcilerin düşünmesine ve araştırmasına neden olmaktadır.

Ücretsiz ve aynı zamanda hızlı bir mesajlaşma deneyimi sunan Telegram, e-ticaret piyasasında tercih edilenler arasında yer almaktadır. Ücretsiz ve hızlı mesajlaşma imkanı tanıyan diğer uygulamalar da mevcuttur ancak Telegram birkaç farklı özelliği sayesinde diğer uygulamalardan farklı görülmektedir. Belirtilen bu farklı özellikler aşağıda sırası ile listelenmiştir.

  • Gelişmiş şifreleme sistemi bulunmaktadır ve müşteriler kendilerini güvende hissedebilmektedir.
  • Numara paylaşma zorunluluğu yoktur. Yalnızca kullanıcı adı ile iletişim kurma seçeneği de bulunmaktadır.
  • Bot cevaplar sayesinde Telegram hesabınızı canlı destek hattı veya müşteri hizmetleri gibi kullanmanız mümkündür.
  • Telegramda bulunan veriler, bulut sistemine kaydedilir ve farklı cihazlardan giriş yapılacak olsa bile tüm bilgileriniz hesabınızda saklı kalır.
  • Medya boyutu sınırlandırması olmadığı için mesajlarınıza farklı boyutlarda medya veya video ekleme şansına sahip olabilirsiniz.

Yukarıda yer alan ve Telegram’ın tercih edilmesini sağlayan özellikler, girişimciler tarafından oldukça beğenilmektedir. Özellikle numara paylaşma zorunluluğunun olmaması ve geliştirilmiş şifreleme sistemine sahip olması, müşterilerin firmaya daha fazla güven duymasına yardımcı olabilmektedir. Bununla birlikte son zamanlarda Whatsapp’ın güvenlik açığı nedeniyle pek çok kişinin Telegram’ı tercih ettiğini söylemek mümkün olacaktır.

Telegram’ın E-ticaret Sitesine ve Müşterilere Sağladığı Avantajlar

Telegram e-ticarete katkı sağlar mı sorusuna olumlu bir yanıt vermek son derece mümkündür. Bu soru, pek çok girişimcinin aklına yer edinmiş sorular arasında yer almaktadır. E-ticarete dair tüm işlemlerin tamamlanmış olması halinde geriye iletişim yöntemi seçme kalmaktadır. Hal böyle olunca pek çok girişimci, hangi iletişim yöntemini tercih edeceğini araştırmakta ve uygulamaların özelliklerini karşılaştırmaktadır.

Ücretsiz ve hızlı mesajlaşma deneyimi sunan uygulamalar arasında yer alan Telegram, bu bağlamda en çok incelenen uygulamalar arasında yer almaktadır. Telegram, sahip olduğu özellikler kapsamında tercih edilmekte ve sorunsuz bir şekilde girişimciler tarafından kullanılmaktadır. Telegram’ın özellikleri dışında hem siteye hem de müşterilere sağladığı birtakım avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ürünlerin ve sunulan hizmetlerin tanıtımının yapılması
  • İlgili firmanın marka değerinin artmasının sağlanması
  • Bilgiler ve son veriler hakkında güncel paylaşımların yapılması
  • Müşteriler için online sipariş verebilme imkanının bulunması
  • Online site içerisinde yapılan işleme dair geri bildirim içeren anketlerin paylaşılması
  • Müşteri desteğinin artması
  • Siteye ek olarak trafik getirilmesi

Telegram E-ticaret Grupları

Telegram e-ticaret grupları, bu uygulamayı kullanacak olan girişimciler tarafından incelenen bir diğer farklı konu olarak ortaya çıkmaktadır. Telegram üzerinden müşteriler ile iletişime geçilmesini sağlayan marka sahibi, bu platform üzerinde kurulabilecek gruplar hakkında detaylı bilgiye sahip olmalıdır. Son dönemlerde pek çok alanda iletişim yöntemi olarak tercih edilen Telegram, e-ticaret piyasasının da önde gelen tercihleri arasında yer almaktadır.

Diğer ücretsiz mesajlaşma uygulamalarında da bulunan grup kurma ayrıcalığı, Telegram’da yine farklılık göstermektedir. Telegram, diğer iletişim platformları arasında daha büyük kapasiteye sahip olması ile ön plana çıkmaktadır. E-ticaret grupları için Telegram’ın tercih edilmesinde başlıca sebepler şunlardır:

  • Telegram sayesinde yaklaşık 200.000 grup üyesi ile iletişim kurabilirsiniz.
  • Grup üyeleri ile dosya paylaşabilirsiniz.
  • Yoğun olduğunuz anlarda cevap vermekte zorlanırsanız bot yanıtlar ekleyebilirsiniz.
  • Bildirimleri kişiye özel hale getirebilirsiniz.
  • Sadece yöntecilerin mesaj atmasını sağlayan tek yönlü iletişim imkanı sunmaktadır.
  • Hali hazırda bulunan diğer Telegram gruplarını değerlendirerek marka tanıtımınızı yapabilir ve daha fazla kişiye hitap edebilirsiniz.

Telegram Chatbot Müşteri Desteği Nedir?

Telegram e-ticarete katkı sağlar mı sorusu karşısında verilebilecek en yararlı yanıtlar arasında chatbot müşteri desteği yer almaktadır. Hemen hemen herkesin bileceği üzere bilinen ve en çok tercih edilen firmalar, milyonlarca soru, değerlendirme gibi müşteri yorumları ile karşılaşmaktadır. Yapılan bu yorumlara geri dönüş sağlanması müşteri kapasitesinin artması veya stabil kalması için son derece önemlidir.

E-ticarette önemli bir yeri olduğu düşünülen Telegram ise bu ihtiyaç doğrultusunda girişimcilere çok yararlı bir avantaj sunmaktadır. Müşterilerinizin dahil olduğu e-ticaret grubunuzun kanalına chatbot yerleştirebilirsiniz. Bu avantaj, gelen sorulara yanıt vermeyi ve değerlendirmelere yanıt vermeyi sağlamaktadır.

Telegram chatbot müşteri desteği, anlaşılabilen ve yanıtı tahmin edilebilen sorulara veya değerlendirmelere yanıt veren Telegram müşteri desteği olarak bilinmektedir. Bu özelliğin aktif hale gelmesi ile birlikte müşterilerin soruları yanıtsız kalmayacaktır. Yoğunluk nedeniyle grup yöneticileri cevap veremeyeceklerdir. Bunun sonucunda da Telegram chatbot devreye girmekte ve müşterilerden gelen soruları yanıtlamaktadır.

Yorum gönder