×

Türkiye’nin En Başarılı E-Ticaret Siteleri

Türkiye’nin en başarılı e-ticaret siteleri

Türkiye’nin En Başarılı E-Ticaret Siteleri

E-ticaret siteleri, alışveriş yapmayı evden çıkmadan yapılabilecek bir hale getirdiği için pek çok insan tarafından tercih edilmektedir. Günümüzde pek çok e-ticaret sitesi hizmet vermektedir. Türkiye’nin en başarılı e-ticaret siteleri; herkes tarafından bilinen, uzun zamandır piyasada olan ya da kısa sürede potansiyel müşterileri tanıyarak hareket eden sitelerdir. Bu nedenle başarılı olmuş ve tanınır hale gelmişlerdir. Bu doğrultuda Türkiye’de en fazla tercih ve sıkça ziyaret edilen online alışveriş siteleri şu şekildedir:

  1. Gittigidiyor
  2. Trendyol
  3. Hepsiburada
  4. N11
  5. Yemeksepeti
  6. Migros Sanal Market
  7. Sahibinden
  8. Etstur
  9. Çiçek Sepeti

Yukarıda belirtilen e-ticaret siteleri, Türkiye e-ticaret siteleri ciroları listesine bakıldığı zamanda da ilk sıralarda yer almaktadır. Zira bu siteler, yüksek kâr amacı gütmemektedir. Başarılı siteler, müşteri memnuniyetini baz alarak çalışmakta ve hizmet kalitesi olarak ön plana çıkmayı başarmaktadır. Bu sayede cirolarını doğal bir şekilde yükseltmektedir.

Türkiye’nin en başarılı e-ticaret siteleri

Gittigidiyor

Gittigidiyor, Türkiye’nin en sevilen ve en çok ziyaret edilen online alışveriş siteleri arasında bulunmaktadır. Kuruluş yılı 2001 olan Gittigidiyor, uzun süre boyunca piyasaya hükmetmiştir. Zira bu site, tek bir satıcı yerine binlerce satıcının bir araya geldiği bir platform olmanın yanı sıra ürün çeşitliliği sayesinde de dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştır.

Trendyol

Günümüzde en başarılı e-ticaret sitesi olarak gösterilen Trendyol, 2010 yılında birkaç kişilik ekip ile açılmış ve günümüzde sayısız satıcıyı bünyesine dahil etmiş bir online alışveriş platformudur. Üstelik bu e-ticaret sitesi yabancı yatırımcılar tarafından dahi desteklenmektedir. Site içerisinde verilen hizmetler ile ön plana çıkan Trendyol, hem küçük hem de büyük işletmeleri satıcı olarak kabul etmektedir.

Hepsiburada

Hepsiburada, alışveriş denilince ilk akla gelen online platformlardan bir tanesidir. 1998 yılından beri hizmet veren Hepsiburada, 2013 yılına gelindiği zaman en iyi e-ticaret sitesi unvanını kazanmıştır. Günümüzde Hepsiburada e-ticaret sitesi incelendiği zaman ise, popülerliğinden hiçbir şey kaybetmediği rahatlıkla görülebilmektedir.

N11

N11, Türkiye’nin en başarılı e-ticaret siteleri arasında yerini almaktadır. 2013 yılından bu yana hizmet veren N11, e-dükkan mantığında işleyişini sürdürmektedir. Aldığı ödüller ile başarısını pek çok sefer kanıtlayan N11, 4 milyondan fazla üyeye sahip olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda N11 sitesinin bünyesinde pek çok satıcı olduğu için ürün çeşitliliği açısından dikkat çekmektedir.

Yemeksepeti

Yemeksepeti, ülkemizin en sevilen online yemek sipariş platformudur. 2009 yılında internet üzerinden Pazar yeri prensibiyle hizmet vermeye başlayan Yemeksepeti, 2010 yılında mobil uygulamasını tanıtarak daha da ünlenmiştir. Bu platform, günümüzde Türkiye’nin her şehrine hizmet vermektedir.

Migros Sanal Market

Migros Sanal Market, kısa süre içerisinde Türkiye’nin en başarılı e-ticaret siteleri listesine girmiştir. Migros mağazalarının kalitesinin internet üzerine taşınmasıyla birlikte insanlar market alışverişi için dahi evden çıkmak zorunda kalmamıştır. Türkiye’nin en başarılı online market ürünleri platformu olarak kabul edilen Migros Sanal Market, hızlı teslimat seçenekleri ile de gözleri üzerine toplamayı başarmıştır.

Sahibinden

Sahibinden, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e-ticaret siteleri arasında yer almaktadır. Genellikle araba, ev, arazi, işyeri gibi yüksek fiyatlı ürünlerin 2. El satışının yapıldığı bu site, çağa ayak uydurmuş ve sıfır ürünlerin de satışını yapmaya müsaade etmeye başlamıştır. Bunun yanı sıra giyim, iş ilanı, eleman ihtiyaç ilanları, özel ders ilanları ve çeşitli kategorilerde ürünler de site içerisinde bulunmaktadır.

Etstur

Etstur, kendi alanı içerisinde Türkiye’nin en başarılı e-ticaret siteleri arasında gösterilmektedir. Araç kiralama, uçak ve otobüs bileti, rezervasyon, yurtiçi ve yurtdışı seyahat, konaklama gibi sayısız hizmet sunan Etstur, piyasadaki ilkleri ve aldığı ödülleri ile en güvenilir hizmet platformları arasına da dahil olmayı başarmıştır.

Çiçek Sepeti

Çiçek Sepeti, alanının en başarılı online alışveriş platformları arasında gösterilmektedir. Hediye ve çiçek gönderimleri ile yolculuğuna başlayan Çiçek Sepeti, günümüzde pek çok kategoride satış yapılmasını sağlamaktadır.

Başarılı E-Ticaret Sitelerinin Ortak Özellikleri

Günümüzde sayısız e-ticaret sitesi hizmet vermektedir. Ancak insanlar, ismi duyulan ve güvenilen siteleri tercih etmektedir. Bu durum da, başarılı e-ticaret sitesi terimini hayatımıza sokmuştur. Başarılı e-ticaret siteleri, hangi ürünü sattıkları fark etmeksizin bazı ortak noktalara sahiptir. Başarılı e-ticaret sitelerinin ortak özellikleri ise şu şekildedir:

  • Başarılı siteler, müşterilerini iyi analiz etmektedir. Bu doğrultuda en sevilen ve talep gören ürünler satışa sunulmaktadır.
  • Sevilen online alışveriş platformları geniş bir iletişim ağına sahiptir. Bu sayede müşteriler her türlü sorunu için muhatap bulabilmektedir.
  • Başarılı e-ticaret siteleri, pazaryeri prensibiyle hareket etse dahi, kurallara uymayan işletmeleri bünyesinden çıkartmaktadır.
  • Başarılı e-ticaret siteleri her zaman müşterilerden gelen yorumları dikkate alarak kendilerini geliştirmektedir.
  • Başarılı kabul edilen tüm e-ticaret sitelerinde ödeme yöntemi geniş tutulmaktadır. Bu sayede ödeme kolaylığı sunulmaktadır.
  • Sevilen online alışveriş platformlarında stoklar düzenli olarak yenilenmekte ve müşteriler memnun edilmektedir.
  • Her başarılı site, diğer platformları analiz ederek kendilerini geliştirmenin yolunu aramaktadır. Ayrıca reklam ve kampanyalara sık sık yer verilmektedir.

Yukarıda da görüldüğü gibi e-ticaret siteleri listesi arasında başarılı olarak kabul edilen her site, bu hususlara dikkat etmektedir. Zira müşteriler, hangi platformda daha iyi bir hizmet sunuluyorsa, tercihlerini bu yönde yapmaktadır. Başarısız e-ticaret sitelerinin en temel sıkıntısı müşteri memnuniyetinden ziyade kazancı önemsemeleridir.

Yorum gönder