×

14 Maddede Hamak Kampı Artıları

14 maddede hamak kampı artıları

14 Maddede Hamak Kampı Artıları

14 maddede hamak kampı artıları konusunu işleyeceğimiz yazımızda; öncelikle ülkemizde yeni yeni popüler hale gelen ancak; eskiden beri yapılan bir uygulama olan hamak kampından söz edeceğiz. Hamak kampı; temelde çadırla yapılan klasik kamp konaklamasına alternatif olan ve gece özel kamp hamaklarında uyuyarak yapılan bir kamp çeşididir.

Aslında eski bir uygulama olan hamak kampı; ülkemizde de son yıllarda daha fazla rağbet görmeye başladı. Daha önceleri; piknikte ya da bahçede dinlenmek için kullanıldığını bildiğimiz hamaklar; özel kamp tasarımlarıyla güzel bir tatil seçeneği sunuyor.

Yazımızda 14 maddede hamak kampı artıları konusuna değineceğiz ve bu kamp türü hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği konuları açıklığa kavuşturacağız. Kim bilir belki de bu yaz; eğlenceli ve farklı bir tatil için hamak kampı yapmayı tercih edersiniz. Şimdi hamak kampı yapmak için sıraladığımız 14 nedenle başlayalım:

14 maddede hamak kampı artıları

Hamak Kampı Yapmak İçin 14 Güzel Neden

İlk defa Mayalar tarafından icat edildiği düşünülen hamak; uykuya rahat geçmek için ideal bir donanım. Beşik gibi yapısıyla; hamak kampında rahatça uyumak mümkün. Hamak kampı yapmanın artılarına bakmaya devam edelim:

  • Öncelikle doğaseverlerin belki 1 numaralı favorisi olacak neden; yıldızların altında ve ışıl ışıl bir gökyüzünde uyuma imkânı sağlamasıdır. Sadece bu bile hamak kampını merak etmek için yeterli bir sebep olabilir.
  • Kamp hamağı yanında alınabilen bazı ekipmanlar eşliğinde çadıra göre çok daha güvenli bir geceleme imkânı sunabilen bir seçenektir.
  • Daha önce hamakta uyumuş olan herkesin bildiği gibi; pek çok uyku matı ve çadır seçeneğine göre oldukça rahat bir uyku aracıdır.
  • Belki de eski uyku yöntemlerimize benzediği için ve doğayla iç içe olduğundan dolayı tamamen doğal ve eğlenceli bir tatil imkânı sunar.
  • Hamakta etrafa hâkimiyet çadır ve diğer seçeneklere göre daha kolaydır. Çünkü kafanızı kaldırdığınız an tüm çevreyi gören bir açıya sahip olursunuz.
  • Hamağı istenilen bölgeye kurmak mümkündür. Yalnızca asılacak ağaç bulmak yeterlidir ve dilenen manzara eşliğinde uyumak çok kolaydır.
  • Çadır gibi hava değişimlerinden ve ani çıkan rüzgârdan etkilenmez ve uçma riski olmaz. Aksine tüm bu hava şartları içinde siz rahatlıkla kozanıza çekilebilirsiniz.
  • Hamağın bir başka olumlu tarafı da yerden yüksek oluşunun sağladığı avantajlardır. Örneğin böceklerden korkan biriyseniz; hamak kampını aklınızda tutabilirsiniz.
  • Aynı zamanda; soğuk ve yağışlı havalardan en az seviyede etkilenirsiniz; çünkü yerde uyumanız gerekmez.
  • Hamağın 14 maddede hamak kampı artıları noktasında belki en büyük avantajı; çok kolay kurulup kaldırılabilmesidir. Diğer pek çok doğa kampında çok daha fazla malzeme taşımanız gerekir ancak hamak kampı bu açıdan çok rahattır.
  • Hamak kampında her açıdan özgürlük vardır. Çünkü hamağın kurulabileceği bir ağacın bulunduğu tüm alanlarda barınmanıza olanak tanır. Örneğin çadır kuramayacağınız çok sayıda bölgede kolaylıkla hamak kurabilir ve kamp yapabilirsiniz.
  • Hamak elbette pek çok konaklama seçeneğine göre çok daha hafif ve küçüktür. Hem yer kaplamadan rahat bir şekilde taşınabilir hem de kolaylıkla kurulduğu için; yer ve zaman sorunu yaratmaz.
  • Kurulumunun oldukça kolay olmasının yanı sıra herhangi bir destek vs. taşımanız gerekmez. Hamağı aldığınız gibi bağlar ve kurarsınız.
  • 14 maddede hamak kampı artıları konusundan bahsederken bir diğer önemli arıyla devam edelim. Bu seçenek de hamağın diğer kamp malzemelerine oranla çok daha ucuz olmasıyla ilgilidir. Bütçeyi de yormayan bir seçenek olarak hamak kampını düşünebilirsiniz.

Hamak kampı konusunda bu güzel özellikleri sunduktan sonra; biraz da bu seçeneğin tercih edilmeme sebeplerine göz atalım:

Hamak Kampının Eksi Yönleri

Öncelikle; uyku sırasında sabit ve hareketsiz kalmakta zorlananlar için; hamakta uyku biraz zorlayıcı olabilir ve kaliteli bir uyku sunmayabilir. Bunun dışında; tek kişi uyumak için rahat olabilen hamaklar; daha fazla kişi uyumak istediğinde rahat olamayabilir.

Aslında bu dezavantaj noktasında bir çözüm mümkün; o da iki ya da üç kişilik bir kamp hamağı edinmek. Eğer baştan bu şekilde alınırsa; daha rahat ve konforlu bir uyku mümkün olabilir. Hamak kampı noktasında bir başka eksi de; araçsız bir kamp planı yapanlar içindir.

Zira eşyaların konulacağı yer biraz sorun olabilir. Bu durumda en iyi seçenek; mümkün mertebe eşyaları ağaca asmak olabilir. Yağışlı günlerde hamakta korunmak kolay ve rahattır ancak; yanınızda bulunan eşyaların ıslanması olasıdır. Eğer hamak kampı yapacağınız bölge kalabalıksa; size ayrılmış özel bir alan olmadığı için hamakta uyumak biraz zor olabilir.

Hamak Kampı ve Hava Şartları

14 maddede hamak kampı artıları yazımızda; hamak kampına dair bir başka nokta da; hava şartlarıyla olan ilişkisidir. Aslında hamakta, çadır kampına oranla hava şartlarından daha az etkilenmek mümkündür. Özellikle de yağışlı ve soğuk günlerde. Ancak sıcak havalarda hamak açık olacağı için uyurken en çok sinekler zorlayıcı olabilir. Bunun için de cibinlikli hamak tercih etmekmantıklı olabilir.

Yorum gönder