×

Araba İle Kamp Yapmanın İpuçları

araba ile kamp yapmanın ipuçları

Araba İle Kamp Yapmanın İpuçları

Kamp yapmak son zamanlarda pek çok insan tarafından tercih edilen bir tatil yöntemidir. Ancak karavan ya da çadır edinmek kimi zaman pahalı olabilmektedir. Bu nedenle insanlar arabaları ile kamp yapmayı tercih etmektedir. Bu tarz durumlarda ise araba ile kamp yapmanın ipuçları sıkça araştırılmaktadır.

Arabayla kamp yapmak birçok insana imkânsız gibi görünse de, aslında kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu noktada arabanın çok geniş olmasına da gerek yoktur. Karavan ya da çadır masraflarına girmeden kamp yapmak için bilmeniz gereken tüm detaylar için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

Arabayla Kamp Yapmak Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Araba ile kamp yapmanın ipuçları bilindiği sürece keyifli ve konforlu bir kamp deneyimi yaşanabilmektedir. Kamp yapmak için pahalı araçlara ve aletlere gerek yoktur. Elinizde olan ürünleri değerlendirerek de uygun fiyatlı bir tatil yapabilirsiniz. Bu noktada bilinmesi gereken detaylar aşağıda listelenmiştir.

  • Arabada kamp yapmak için yer seçimine oldukça önem göstermelisiniz. Kamp yapacağınız alana araç kabul edilmesi, alanın aracı zorlayacak engebeleri olmaması ve park alanının iyi seçilmesi gerekmektedir.
  • Arabada 2 kişiden fazla insan kalmamalıdır. Aksi halde yer sıkıntısı olacak ve keyifsiz bir deneyim olacaktır.
  • Araba çok küçükse arabanın bagajına tente gerilebilmektedir. Bu sayede alan genişleyecek ve kamp şartlarına daha uygun bir hal alacaktır.
  • Uyku esnasında mutlaka arabanın camları en az 2 parmak açılmalı ve hava akışı sağlanmalıdır.
  • Arabada uyumak için koltukları tercih etmek rahatsız edici olabilmektedir. Bu nedenle şişme yataklar tercih edilirse daha rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz.
  • Arabada alanı daraltmamak için yanınıza fazla eşya almamalı ve bir ürünü birden fazla amaçla kullanmalısınız.
  • Yanınıza alacağınız ürünlerin katlanabilir olması da çok önemlidir.

Araba ile kamp yapmanın ipuçları, çadırla kamp yapmanın taktikleri ile benzerlik göstermektedir. Hatta uygun ürünler seçildiği zaman çadırdan çok daha kolay bir şekilde konaklanabilmektedir.

araba ile kamp yapmanın ipuçları

Kampta İhtiyaç Duyulan Malzemeler

Arabada kamp yapacak bireyler, ilk kamp deneyimi için yanlarına alacakları malzemeleri iyi seçmelidir. Zira daha önce de bahsettiğimiz gibi arabada konaklama yapılacağı için olabildiğince az ve öz eşya alınması oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Aşağıdaki listeye göz atarak yanınıza mutlaka almanız gereken eşyaları öğrenebilir ve hazırlıklarınız için fikir edinebilirsiniz.

  • Arabada kalacağınız için mutlaka şilte, mat ya da şişme yatak gibi rahat bir şekilde uyuyabileceğiniz bir zemin oluşturmanız gerekmektedir.
  • Mevsim fark etmeksizin mutlaka yanınıza örtü ve polar almanız gerekmektedir. Zira kamp yaparken hava değişikliklerine uyum sağlanmalıdır.
  • Kamp yapacağınız yer bir tesis değilse tüm ihtiyaçları sizin karşılamanız gerekmektedir. Ancak tesise gidecekseniz bile yanınıza içme suyu almanız gerekecektir.
  • Yemeklerinizi pişirmek için katlanabilir mangal işinize yarayacaktır. Ayrıca maşa, ızgara, kullan at gereçler işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.
  • Geceleri kullanmak için el feneri, kafa lambası gibi ürünleri de mutlaka ihtiyaç listenize eklemeniz gerekmektedir.
  • Yanınızda her ihtimale karşı çok işlevli bir bıçak bulunmalıdır. Yemek hazırlamak, ot kesmek, ip kesmek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir kesici işinizi görecektir.
  • Islak mendil, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, poşet gibi hijyen ürünleri de almanız gerekenler arasında yer almaktadır.
  • Şarj aleti, araç şarj başlığı, powerbank, pil, şarj kabloları gibi elektronik cihazlarınızı şarj edebileceğiniz aygıtları yanınıza almanız çok önemlidir.

Kampa başlamak, pek çok insan için heyecan vericidir. Yukarıda belirtilen temel gereksinimleri edinmeniz durumunda arabada kamp yapmak daha kolay olacaktır. Üstelik ilk kamp deneyiminiz iyi olursa, bir daha kampa gitmek için heyecan verici olacaktır.

Arabada Kamp Yaparken Yer Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Araba ile kamp yapmanın ipuçları arasında en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de yer seçimidir. Zira arabada konaklamanın konforlu olmasını istiyorsanız, iyi bir yer seçmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki listede arabada kamp yapmak için nasıl bir yer seçmeniz gerektiği ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.

  • Kampa gitmeden önce, nereye gideceğinizi iyi seçmeniz gerekmektedir. Araç kabul eden bir kamp alanı bulmanız oldukça önemlidir.
  • Arabanızı park edeceğiniz yerin nispeten düz olması büyük bir önem taşımaktadır.
  • Arabanızı pak edeceğiniz yer, mutlaka ağaçların yanında olmalıdır. Bu sayede gölge alanınız olacaktır.
  • Park alanınız insanlardan biraz uzak olmalı, ancak önemli yerlere yürüme mesafesinde olmalıdır.
  • Arabanızın etrafında boş alan olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece masa ve sandalye kurabilir ve eşyalarınızdan bazılarını araçtan çıkartarak yer açabilirsiniz.

Araba ile kamp yapmanın ipuçları oldukça kolaydır. Ancak bu taktiklere mutlaka önem verilmesi ve uygulanması gerekmektedir. Aksi halde yapacağınız kamp, bir tatilden çok eziyet olacaktır. Kamp yapmak için gerekli ürünleri yanınıza aldığınızdan emin olmalı ve yer seçiminde özenli davranmalısınız.

İlk kamp deneyimi için arabalarını tercih edecek olan bireyler, kamp alanı ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yaparsa çok daha rahat bir tatil yapabilecektir. Ancak gelişigüzel her alan, arabayla kamp yapmak için uygun değildir.

Yorum gönder