×

Araç Üstü Çadır Çeşitleri

Araç üstü çadır çeşitleri

Araç Üstü Çadır Çeşitleri

Araç üstü çadır markaları her geçen gün birçok kişi tarafından kullanılır. Özellikle uzun seyahatlere çıkanlar ve uzun çadır kurma derdiyle uğraşmak istemeyenler için oldukça güzel bir seçenektir. Her ne kadar renk ve model olarak bu çadırlar birbirine göre farklılaşsa da, çeşitleri bakımından iki seçenek vardır. Bunlar şöyledir;

  1. Gipsy Araç Üstü Çadır
  2. Portobagaj Araç Üstü Çadır

Araç üstü çadır çeşitleri farklı özelliklere sahiptir. Dolayısıyla ilk kez bunlardan almak isteyenler, dikkatli bir tercih yapmalıdır. Bununla beraber ikisi de araç üstü çadırların avantaj ve dezavantajlarına sahiptir. Peki, bunlar nelerdir?

Gipsy Araç Üstü Çadır

Camperman araç üstü çadır arasında çok sayıda seçenek vardır. Bunlardan bir tanesi de Gipsy olarak bilinen modellerdir. Her ne kadar araç üstü çadırlar genellikle iki kişi için tasarlanmış olsa da, bu model yapısı gereği daha fazla kişiyi içerisinde barındırabilir.

Zira bunlar iki farklı çadır şeklindedir. Bir parçası aracın üzerindeyken, diğeri de zemindedir. Herkesin tahmin edebileceği gibi merdiven yardımıyla üste çıkılır. Üst kısmı raylar desteklerken, aracın dışındaki bölümüne de merdiven yardımcı olur. Fiyat bakımından da oldukça uygun seçenekler sunar. Avantajları bakımından şunlardan bahsedilebilir;

  1. Serin ve ferah bir yapısı vardır.
  2. Fiyat seçenekleri uygundur.
  3. İç bölümü geniştir.

Bununla beraber bazı dezavantajları da vardır. Kurulumunun daha fazla zaman alması ve koruması olmaması bunların arasındadır.

Araç üstü çadır çeşitleri

Portobagaj Araç Üstü Çadır

Araç üstü çadır çeşitleri içerisinde diğer seçenek ise Portobagajdır. Araçların üst kısmında yer alan port bagaj içerisine çadır kurulumu şeklindedir. İki kişi içerisinde kalabilecek olmakla beraber, kullanımı oldukça pratiktir. Zira otomobil giderken ses çıkarmaz. Buna ek olarak aerodinamiği çok büyük etkilemez.

Burada kılıfa da gerek olmaz. Zira port çadır için koruyucudur. Gipsy ile kıyaslandığında gerek kurulumu, gerekse toplanması daha kısa süre alır. Bununla beraber ücretleri de ona göre yüksektir. Bazı avantajlarından şöyle bahsedilebilir;

  1. Kolay taşınabilen yapısı vardır.
  2. Hem kurulması, hem de toplanması kolaydır.
  3. Koruma gereksinimi olmaz.

Bununla beraber tercih etmeden önce bazı dezavantajlarının da olduğu bilinmelidir. Özellikle yaz aylarında içi daha sıcak olur. Ayrıca iç bölümün hacmi de düşüktür. Fiyatı da Gipsy ile kıyasla daha yüksektir.

Araç Üstü Çadırların Genel Avantajları Nelerdir?

Araç üstü çadır çeşitleri yapıları gereği bazı genel ve özel avantajlara sahiptir. Eğer daha önce almamışsanız bunları bilmek nasıl kullanacağınızı, nelerden yararlanabileceğinizi öğrenmenizi sağlar. Bu bakımdan şu gibi maddeler vardır;

  1. Kurma ve toplama işlemi oldukça kolaydır. Dolayısıyla bu işlemler uzun sürmez. Ancak çadırların türü bu süreyi azaltabilir veya arttırabilir.
  2. Zeminin üzerinde yer alır. Dolayısıyla etrafı daha iyi görebilir, manzarayı keşfedebilirsiniz. Çadırdan çıkmadan profesyonel anları kamerayla kaydedebilirsiniz.
  3. Çadırın zemini düzdür. Bu nedenle sizi rahatsız etmez.
  4. Kamp yaptığınız alan ıslak olsa da, kuru şekilde dinlenme imkânı sağlar.
  5. Yağmur ve sel gibi afetlere karşı size güvenlik sağlar.
  6. Yırtıcı hayvanlardan ve böceklerden koruma sağlar. Zira aracın üzerinde yer alır. Bu nedenle çekinmenize gerek kalmaz.
  7. Kamp alanlarına sorunsuz şekilde giriş yapabilir.

Böylece çadır kurma veya kuru yer bulma gibi dertler olmadığı için, kişiler pratik bir şekilde kullanabilir. Ancak tercih etmeden önce atlanmaması gereken dezavantajlar da bulunur.

Araç Üstü Çadırların Genel Dezavantajları Nelerdir?

Araç üstü çadır çeşitleri dezavantajları, genel olarak geçerlidir. Dolayısıyla daha profesyonel ve doğru kullanım için, hangi dezavantajları olduğu da bilinmelidir. Bu konuda bazı maddeler şöyledir;

  1. Aracın üzerinde yer alması alacağı rüzgârın da fazla olacağını gösterir. Bu durumda çadır kurulduktan sonra rüzgâr kaynaklı sesler de artar.
  2. Araç hareket ederken çadırdan ses gelebilir. Ek olarak aerodinamiği hafif bozabilir.
  3. Araçla hareket etmek gerekirse toplanmanız şarttır. Marketlik ihtiyaç dolayısıyla kamp kurulmadan önce halledilmeli ve bir şey unutulmadığından emin olunmalıdır.
  4. Fiyatları normal çadırlardan daha pahalıdır.

Peki, bunlar nasıl alınabilir?

Araç Üstü Çadırlar Nasıl Alınır?

Sahibinden panomarin araç üstü çadır e-ticaret sitelerinden kolaylıkla alınabilir. Ancak öncesinde aracınıza uygun olup, olmadığı bilinmelidir.

Araç üstü çadır çeşitleri fark etmeden bu sabittir. Dolayısıyla aracınızın yetkili servisine giderseniz konu üzerine detaylı bilgi alabilir, aracınız için ne kadar uygun olduğunu görebilirsiniz. Eğer herhangi bir sorun yoksa gerekli montaj işlemleri sonrasında çadırı elde edebilirsiniz.

Örneğin araç üstü çadır – gittigidiyor gibi sitelerde kolaylıkla bulunabilir Hem sıfır, hem de ikinci el seçenekler vardır. Bunlardan sıfır olanların fiyatlarının, daha yüksek olduğundan bahsedilebilir. Ancak 2. el araç üstü çadır sahibinden daha düşük bulunabilir.

Ancak almadan önce kullanıcı yorumlarının büyük önemi vardır. Zira daha önce araç ütü çadır almış kullanıcılar, Youtube dâhil bazı videolarda, farklı sitelerde ürün üzerine görüşlerini paylaşır. Bunları okumak ürün hakkındaki deneyimlerini görmenizi sağlar.

Yorum gönder