×

Beycik Bükü Nerededir? Buraya Nasıl Gidilir? Burada Kamp Yapılır Mı?

Beycik Bükü Nerededir

Beycik Bükü Nerededir? Buraya Nasıl Gidilir? Burada Kamp Yapılır Mı?

Beycik Bükü Nerededir? Buraya Nasıl Gidilir? Burada Kamp Yapılır Mı diye sorulduğunda, buranın Antalya’da bulunduğunu belirtebiliriz. Beycik Bükü’nün mis gibi, ellenmemiş ilgi çekici bir doğası bulunmaktadır. Bununla birlikte, Beycik Bükü, orman kampı açısından ilgi cazibeli ve baştan çıkarıcı yer olduğu gibi, kendine has bir alan da yaratmaktadır. Lakin, buraya ulaşım oldukça zor şartlar da içermektedir. Koy, Antalya merkeze yakın, popüler konumlardan biridir. Özellikle ilk kez kamp yapacaklar için avantajlı bir coğrafi özelliği vardır. Beycük Bükü bir kere adım atanın, yine gittiği bir alışkanlık yaratmaktadır. Yemyeşil ağaçlarla, çarşaf gibi deniziyle sizleri karşılamaktadır. Yine de, buraya kimlerle gideceğiniz, yanınıza hangi kamp malzemelerini alacağınız da önemli bir konudur. Bilgi edinmeksizin, oraya keşif için uğranmamalı, aksine temkinli gidilmelidir.

Beycik Bükü Nerededir

Beycik Bükü Nerededir?

Beycik Bükü Nerededir? Buraya Nasıl Gidilir? Burada Kamp Yapılır Mı diye sorulduğunda, öncelikli olarak buranın koordinatlarının nerelerde bulunduğu düşünülmelidir. Beycik Bükü, Antalya’nın Kemer bölgesinin Tekirova alanındadır.Tekirova’ya varmak için, Antalya merkezden araçlar kalkmaktadır.

Beycik Bükü’ne Nasıl Gidilir?

Beycik Bükü Nerededir? Buraya Nasıl Gidilir? Burada Kamp Yapılır Mı diye sorulduğunda, Antalya’ya ulaşım sağlanmaktadır. Buraya ulaşıldıktan sonra, Kemer’e geçilmesi gerekmektedir. Kemer’e geçilince, Tekirova’ya gidilmelidir. Koya ayrıca tekne vasıtasıyla da ulaşım sağlanabilmektedir. Burada, özel ve genel tekne turları da düzenlenmektedir. Buraya 4 x4 arazi tipi araçlarla girilmektedir. Beycik Bükü’ne zorlu koşullarla ulaşılsa da, varıldığında da tadından yenmeyecek rengarenk bir ahenk sizleri karşılamaktadır.

Beycik Bükü’nde Kamp Yapılır mı?

Beycik Bükü Nerededir? Buraya Nasıl Gidilir? Burada Kamp Yapılır Mı sorusunun cevabı evet olup, burası kamp severlerin de uğrak yeri olabilmektedir. Koy yakınında herhangi bir ulaşım, yerleşim alanı bulunmamaktadır. Buradaki imkanlar ve imkansızlıklar kapsamında aşağıdaki bilgiler de verilebilir:

  • Beycik Bükü etrafında kalacak yer yoktur. Bunun için, oraya karavanla, arabayla ulaşmanız ve sağlam bir çadır götürmeniz şarttır. Ama, arazi koşullarından ötürü, büyük araçlar kullanılması önerilmektedir.
  • Beycik Bükü yakınlarında yerleşim yeri bulunmadığı için, kaç gün gideceğinizi ve gereken kamp malzemelerini de iyi hesap etmeniz gereklidir. Burada vahşi yaşamın izleri görülmektedir. Kimi zaman bu vahşi hayvanların içeri doğru indiklerine de rastlanılmaktadır.
  • Beycik Bükü tuvalet, banyo, temiz su gibi imkanlar bulunmaktadır. Denizi çok temizdir. Fazla insan olmadığından ötürü, oldukça bakir bir yer şeklinde bilinmektedir.

Beycik Bükü’ne Nasıl Gidilir?

Beycik Bükü Nasıl Gidilir sorusunun cevabını verecek olursak, buranın arazi koşullarının sertliği göze çarpmaktadır. O anlamda, Beycik Bükü, arazi araçlarının, büyük araçların ve sağlam lastikli araçların girebileceği oldukça içe kapalı bir yer şeklinde bilinmektedir.

Beycik Bükü’nün Özellikleri Nelerdir?

Beycik Bükü Nerededir? Buraya Nasıl Gidilir? Burada Kamp Yapılır Mı sorusunun cevabına istinaden, aşağıdaki özellikleri sayabilmemiz mümkündür. Bu özellikleri değerlendirdiğinizde, gittiğiniz bölgenin de farkına varmanızın imkanı vardır:

  • Beycik Bükü gece için önlem almanız gerekmektedir. Bunun için, ışıklandırma sisteminizin bulunması, yanınızda fener olması gereklidir. Nitekim, burası doğal yaşamın izlerinin görüldüğü, hayvanların cirit attığı, etrafı izole bir konumdadır.
  • Beycik Bükü gece yatmadan önce çöplerinizi toplamanız gereklidir. Nitekim, bu koya vahşi hayvanlar indiklerinden ötürü, bu çöplerin de kokularını alabilmektedirler. Buradaki güvenlik önlemlerini almanız elzemdir.

Beycik Bükü Denizi Hakkında Neler Söylenilmektedir?

Beycik Bükü Nerededir? Buraya Nasıl Gidilir? Burada Kamp Yapılır Mı diye sorulduğunda, bu koyun denizi hakkında da araştırmalar yapılmaktadır. Bu yönde, koyun deniziyle ilgili çeşitli öneriler de öne sürülmektedir. Buna göre denizle ilgili çeşitli bilgiler verilmektedir. Beycik Bükü’nün denizi  oldukça mavi şeklinde bilinmektedir. Bununla beraber, deniz upuzundur, düzdür ve çarşaf gibidir. Bükün etrafı da oksijenle dolup taşan güzelliklere gebedir. Berrak olan bu su deniz suyu sıcaklığı düşünüldüğünde, biraz daha soğuk bulunmaktadır. Bununla birlikte, Beycik Bükü de tipik Akdeniz bölgesi özelliklerini içermektedir.

Beycik Bükü Etrafında Konaklama Konusunda İmkan Var Mıdır?

Beycik Bükü etrafında herhangi bir konaklama bölgesi yoktur. Bu yüzden de, herhangi bungalov ev imkanı falan da bulunmamaktadır.  O yüzden, kamp yapılacak bir toplu alan da yer almamaktadır. Buraya gittiğinizde, maddi imkanlarınızın biraz üst düzey olması tercih edilmelidir. Çünkü, büyük bir arabayla, arazi cipiyle çetin bir yolculuk şarttır. Ayrıca, karavan gibi sağlam fırsatlarınız da varsa, daha isabetli olacaktır. Bununla birlikte, kendi çadırınızı da götürmeniz gerekmektedir. Çadırlarınızla birlikte, ayrıca yanınıza lazım olacak kamp malzemelerinden de bolca almanız gereklidir. Beycik Bükü’ne giderken ehemmiyeti elden bırakmamanız önemlidir. Hem huzur veren bir yer hem de vahşi doğanın izlerini taşıyan bir alandır.

Beycik Bükü Etrafında Hangi Etkinlikler Yapılabilir?

Beycik Bükü Dağ yolundan yürüyüş, spor, esneme etkinliklerinin ve trekkingin yapılmasının fırsatı bulunmaktadır. Bununla birlikte, Beycik Bükü’nde ıssız koylar da vardır. Burası kafanızı dinlemeniz ve arkadaş gruplarıyla macera yaşamanız adına paha biçilmezdir.

Yorum gönder