×

Boğsak Kamp Alanları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Boğsak kamp alanları hakkında bilmeniz gereken her şey

Boğsak Kamp Alanları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Boğsak kamp alanları hakkında bilmeniz gereken her şey; bugünkü yazımızın konusunu oluşturuyor. Çünkü Boğsak; eşsiz doğası ve gezilecek bölgeleri ile kamp kurmak için de ideal. Boğsak; tarihi, doğal güzellikleri ve kendine has birbirinden güzel yemekleriyle ünlü şehrimiz Mersin’in, Silifke ilçesinde yer alır.

Özelliklerde son dönemlerde gelişen pandemi şartları dolayısıyla; çoğumuz evlerde bulunmak durumundayız ve tatil için alternatif bir plan yapmayı amaçlıyoruz. Bu noktada muhteşem bir tatil fikri olan kamp kültürü; hem doğayla iç içe hem de kalabalıklardan uzak ve sakin bir tatil yapmayı sağlayacak bir yöntemdir.

Kamp yapmak; belli hazırlıklar yapıldıktan sonra oldukça rahat ve eğlenceli bir tatil yolu olmakla beraber; gidilen bölgeyi çok daha özgürce gezmeye ve dolaşmaya olanak tanır. Ailecek yapılacak tatiller için de ideal bir gezi ve eğlence programı sağlayan kamp tatilinde gidilecek bölge de çok önemlidir.

Boğsak; kamp yapmak için pek çok imkân barındıran ve muhteşem güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan bir bölge. Şimdi Boğsak kamp alanları hakkında bilmeniz gereken her şey ve tüm ayrıntıları anlatmaya başlayalım:

Boğsak kamp alanları hakkında bilmeniz gereken her şey

Boğsak Bölgesindeki En Güzel Kamp Alanları

Boğsak; tarihi ve doğal güzelliklerin buluşma noktası olan eşsiz bir bölge. Bu bölgeyi gezmek ve burada rahatça kalmak isteyenler için; öncelikle Boğsak’taki en rahat ve ulaşılır konumdaki konaklama alanlarını derledik. Bu seçeneklere birlikte bakalım:

  • Kişisel çadır ve karavanlar ile kamp alanında konaklamak
  • Bölgedeki birbirinden güzel bungalov evlerde kalmak
  • Boğsak Kamping tesisinde konaklamak
  • Sahilde yine çadır ve karavan ile kalmak

Boğsak’ta bunların yanı sıra konaklama imkânları da mevcut. Ancak bölgede çok sevilen ve doğayla iç içe olmayı sağlayan kamp kültürü giderek yaygınlaştığı için; bu özelliklere sahip olan alanlar daha çok dikkat çekiyor ve araştırılıyor.

Kişisel donanımı olamayan ya da imkânları geniş ve daha rahat bir şekilde kamp yapmak isteyenler Boğsak koyu camping gibi tesislerde kalabilir ve tüm imkânlardan yararlanırken; aynı zamanda da kamp kültürüyle denizle yan yana olabilir.

Boğsak Bölgesinde Ücretsiz Kamp İmkânı

Boğsak; Mersin’in muhteşem güzelliklerini bünyesinde taşıyan ve denize nazır bir konumda yer alan bir bölge. Kamp yapmak için ücretsiz alan olarak en ideal yer sahil oluyor. Muhteşem bir denize sahip olan Boğsak sahilinde kamp yaparken; ücretsiz duştan faydalanmak mümkün. Tuvalet ve market gibi ihtiyaçlar çevredeki yerlerden karşılanabiliyor.

Boğsak’ta Kalırken Muhakkak Görülmesi Gereken Yerler

Boğsak; Mersin’in doğal güzellikleriyle beraber tarihi dokusunu da çok iyi yansıtıyor. Çok özel tarihi ve doğal alanlara ev sahipliği yapan Boğsak bölgesine gitmişken; aşağıda yer alan güzel yerleri de ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Şimdi bu güzel alanlara birlikte bakalım. Boğsak kamp alanları hakkında bilmeniz gereken her şey yazımıza bu eşsiz mekânlarla devam ediyoruz.

  • Astım Mağarası

Adından da belli olduğu gibi hastalara şifa dertlere deva olarak görülen ve sağlık turizmi için de yoğun olarak tercih edilen bir mağara. Aynı zamanda mağara içerisinde yer alan doğal oluşumlar; fotoğraf sanatıyla uğraşanların da oldukça ilgisini çekiyor. Boğsak bölgesine gelmişken burayı da görmelisiniz. Diğer adı Dilek mağarası olarak geçen mekân; Cennet ve Cehennem mağaralarının yakınında yer alıyor.

  • Adam Kayalar

Şeytan Deresi Kanyonu’nda yer alan Adam Kayalar bölgesine gitmek biraz zor olsa da; eşsiz ve farklı yapısıyla gördüğünüze değecek bir güzellik burası. Büyük insan figürleri dağlara oyulmuş vaziyette yer alıyor ve bölgeye daha da güzellik katıyor.

Boğsak kamp alanları hakkında bilmeniz gereken her şey konulu yazımızda; görmeden dönmemeniz gereken bir başka yerle devam edelim:

  • Silifke Kalesi

Silifke Kalesi de; pek çok yerde olduğu gibi, oldukça yüksek bir bölgeye inşa edilmiş ve çok eski bir yapı. Mekân içinde ilk yapıldığı dönemin izlerini taşıyan pek çok orijinal kalıntıyı görmek mümkün. Bir diğer güzel yapıyla devam edelim:

  • Aya Tekla Yeraltı Kilisesi

Bu tarihi mekân; Hristiyan inancı için önemli yerlerden biridir ve görülmeye değer, güzel bir yapıdır. Bir kısmı hasar görse de; genel olarak sağlamdır ve ziyarete açıktır.

Boğsak Kamp Alanlarına Gidiş

Boğsak kamp alanlarına ulaşmak zor değil. Mersin merkeze biraz mesafesi olsa da; gün içinde yarım saatte bir toplu taşıma hizmeti sağlanmakta. 110 km gibi bir mesafe; Boğsak bölgesinin tarifsiz güzellikleri eşliğinde hemen bitecektir.

Boğsak; Mersin’de yer alan ve çok kişi tarafından da bilinmeyen doğa harikası bir bölge. Kamp yapmak için muhteşem bir tercih olan Boğsak’ta hem rahat ve konforlu hem de doğanın içinde unutulmaz bir tatil yapmak mümkün.

Boğsak kamp alanları hakkında bilmeniz gereken her şey yazımızda bölgenin bu eşsiz güzelliklerine dair pratik kamp yapılabilecek ve görülmesi gereken yerleri sunmayı amaçladık. Mersin’in güzelliklerle dolu bölgesi Boğsak’ta tatil yapma fikri; doğayla iç içe olmak isteyenler için iyi bir fikir.

Yorum gönder