×

Doğada Lüks Kamp (Glamping) Yapmanın 18 Yolu

Doğada lüks kamp

Doğada Lüks Kamp (Glamping) Yapmanın 18 Yolu

Doğada lüks kamp (glamping) yapmanın 18 yolu birçok kişi tarafından araştırılır. Eğer sıradan bir kamp yerine göz alıcı ışıltılar istiyorsanız, şu maddelere dikkat etmeniz gerekir;

  1. Aydınlatmayı önem verin
  2. Aksesuarı seçin
  3. Zemini kontrol edin
  4. Saklama sepeti alın
  5. Şişme yatak edinin
  6. Kırlent yastıklar alın
  7. Nevresimler, kamp yorganları alın
  8. Masa örtüsü alın
  9. İçki içecekseniz kadehler alın
  10. Vazolar edinin
  11. Peçeteliklere karar verin
  12. Yemek pişirin
  13. Fener yapın
  14. Ortamı aydınlatın
  15. Sert bir bavul alın
  16. Mobilyalar götürün
  17. Sığınak oluşturun
  18. Ateş çemberi yapın

Bunlara geçmeden önce glamping maliyeti için yüksek olduğunu da belirtmek gerekir. Eğer bu konuda sorununuz yoksa dikkat etmeniz gerekenler şöyledir;

Doğada lüks kamp

1.      Aydınlatmayı önem verin

Doğada lüks kamp (glamping) yapmanın 18 yolu için ilk dikkat etmeniz gereken madde aydınlatmadır. Eğer çadırın içini aydınlatmak için sıcak renkleri seçerseniz, daha büyüleyici bir ortam elde edebilirsiniz. İstiyorsanız aydınlatma zincirleri de alarak, çadırınızı süsleyebilirsiniz. Elektrik kaynağı yoksa bile şarj edilebilir veya güneş enerjili seçeneklere yönelebilirsiniz.

2.      Aksesuarı seçin

Lüks çadır için bir diğer dikkat etmeniz gereken de aksesuardır. Arzunuza göre küçük ama muhteşem detaylar, çadırın içini ve dışını daha iyi gösterebilir. Böylece farklı bir renk getirebilir, büyüleyici sonuçlar alabilirsiniz.

3.      Zemini kontrol edin

Burada bahsettiğimiz zemin çadırı kurduktan sonra içerisindeki zemindir. Eğer buraya halı gibi sererseniz muhteşem bir görüntü elde edebilirsiniz. Bununla sınırlı olmadan ek bir yalıtım sağlayabilir, ortamı daha da sıcak yapabilirsiniz.

4.      Saklama sepeti alın

Doğada lüks kamp (glamping) yapmanın 18 yolu için saklama sepeti de önemlidir. Böylece yiyeceklerinizi özel bir yerde saklayabilir, daha lüks bir ortam oluşturabilirsiniz.

5.      Şişme yatak edinin

Glamping ne demek lüks kamp anlamına gelir. Bunun için bir diğer seçenek de şişme yataktır. Eğer matları kullanıyorsanız, şişme yataklar hem ortama yeni bir hava verebilir, hem de uyku kalitenizi kısa sürede iyileştirebilir.

6.      Kırlent yastıklar alın

Glamping Kırklareli dâhil her yerde yapılabilir. Zira burada sadece kampınızı ne kadar lüks hale getirdiğiniz önemlidir. Bunun için kırlent yastıklar alırsanız, gece daha mutlu şekilde uyuyabilir, bir ev ortamı oluşturabilirsiniz.

7.      Nevresimler, kamp yorganları alın

Doğada lüks kamp (glamping) yapmanın 18 yolu için nevresim ve kamp yorganı olmazsa olmazdır. Böylece çadıra normal bir yatak odası havası verebilir, uyurken de büyük bir konfor elde edebilirsiniz.

8.      Masa örtüsü alın

Glamping kamp uzun zamandır gittiğiniz bir yerde bile size yeni bir tecrübe sunar. Bunu sağlamanın yollarından bir diğeri de masa örtüsüdür. Böylece ortama yeni bir estetik katabilir, renkli sonuçlar elde edebilirsiniz.

9.      İçki içecekseniz kadehler alın

Eğer alkol almayı düşünüyorsanız, normal bardaklar yerine şık kadehler lüks kamp için büyük bir gereksinimdir. Bunları kurdeleler ile süsleyerek daha farklı sonuçları da deneyebilirsiniz.

10. Vazolar edinin

Gerek lüks bir kamp, gerekse ev ortamı için en gerekli şey vazolardır. Böylece içine renkli çiçekler koyabilir, kendinizi daha da şımartabilirsiniz. Bölgede küçük bir tur atarsanız, birbirinden renkli çiçekler bulabilirsiniz. Tabi türünün tek örneği ise dokunmamak gerek.

11. Peçeteliklere karar verin

Doğada lüks kamp (glamping) yapmanın 18 yolu için bir diğer seçenek de peçeteliktir. Birbirinden farklı tasarımda peçeteliklerden birine karar vererek, lüks ve sıcak bir ortam oluşturabilirsiniz. Eğer kendinize ait peçetelik fikirleri varsa da değerlendirmeniz mümkündür.

12. Yemek pişirin

Glamping İstanbul da dâhil olmak üzere unutulmaması gereken en önemli şey yemektir. Eğer hazır yiyecekleri düşünüyorsanız, kendiniz kamp ateşinde pişirmek daha lüks olmanızı sağlar. Böylece kendi yemeğinizi yapabilirsiniz. Tabi ateşe dikkat etmeniz ve bir ocak bulundurmanız da gerekir. Ayrıca ocağınız da bulunduğunuz irtifa ile uyumlu olmalı.

13. Fener yapın

Işığı geçirecek fenerler yaparsanız, ortamı rengârenk yapabilirsiniz. Böylece daha ışıltılı bir ortama hemen kavuşabilirsiniz. Burada oldukça farklı tasarımlar vardır. Bunlardan birini tercih edebilir veya kendi stilinizi oluşturabilirsiniz.

14. Ortamı aydınlatın

Doğada lüks kamp (glamping) yapmanın 18 yolu için bir diğer seçenek de aydınlatmadır. Birbirinden farklı ışıkları kullanarak etkileyici sonuçlar alabilirsiniz. Burada sıcak renkler daha güzel bir kamp yapmanızı sağlar.

15. Sert bir bavul alın

Eğer masanız yoksa veya uğraşmak istemiyorsanız, sert bir bavul da onun yerine kullanılabilir. Üzerine bir masa örtüsü de sererek, mükemmel bir sonuca kavuşabilirsiniz. Tabi bavulun üzerine koyulan her şeyi sorunsuzca taşıması gerekli.

16. Mobilyalar götürün

Eğer sandalye tarzı küçük mobilyalar götürürseniz, gözle görülür bir lüks kamp kolayca elde edebilirsiniz.  Arzunuza göre masa farklı mobilyaları da tercih edebilirsiniz.

17. Sığınak oluşturun

Eğer uygun bir muşamba alırsanız rüzgâra karşı çadırınızı sarabilirsiniz. Bu sayede yağmur ve kar gibi durumlara karşı da önlem alabilirsiniz.

18. Ateş çemberi yapın

Doğada lüks kamp (glamping) yapmanın 18 yolu içerisinden bir diğer seçenek de ateş çemberidir. Böylece ateşi uzun süre izleyebilirsiniz. Tabi kontrol altında tutmanız gerekli.

Yorum gönder