×

Glamping Nedir? Nasıl Yapılır?

Glamping nedir

Glamping Nedir? Nasıl Yapılır?

Glamping nedir sorusu son dönemlerde en çok aratılan ve merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Kelime anlamı olarak da merak edilen glamping, kamp hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin başlıca incelediği konulardan birisidir. Son günlerde oldukça trend olan bu kamp etkinliği, doğa ile lüksün bir arada olduğu kamp etkinliği olarak ön plana çıkmaktadır.

İngilizcede cazibeli anlamına gelen “glamour” kelimesi ile camping birleştirilmiş ve ortaya glamping çıkmıştır. Bu etkinlik, diğer çadırlı kamplara benzememekle beraber, doğadan uzak kalmak istemeyen ve aynı zamanda lükse de düşkün olan kişilerin tercihleri arasında yer almaktadır. Glampingin ne olduğunu öğrenen bireyler, bu aktivitenin nasıl yapıldığını da araştırmalarına eklemektedir.

Glamping Nasıl Yapılır?

Glaminp nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan pek çok birey bulunmaktadır. Hem doğayla iç içe olmak hem de konfordan taviz vermemek adına merak edilen bu aktivite, kamp yapmanın yeni versiyonu olarak tanımlanabilmektedir. Glamping yapmak için ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalar, diğer kamp ekipmanlarından biraz daha farklıdır. Örneğin;

  • Küçük çadır yerine daha geniş ve büyük çadırlar tercih edilmektedir.
  • Çadırların içerisinde konforlu eşyalar bulunmaktadır.
  • Kamp alanında barbekü, yamaç paraşütü gibi birbirinden farklı aktivitelere yer verilmektedir.
  • Çadır kurulumu diğer çadırlara göre daha uzun sürmektedir.
  • İçerisinde şişme yatak, masa, sandalye gibi eşyalar kullanılabilmektedir.

Sıradan kamp kültürünün oldukça uzağında kalan glamping, lüks kamp olarak tanımlanmakta ve buna göre planlanmaktadır. Aynı zamanda bu ekipmanları temin etmekte zorlanan kişiler, glamping aktivitesine elverişli olan bölgeleri araştırarak burada yer alan hazır çadırları değerlendirebilmektedir.

Glamping nedir

Glamping Çadır Modelleri

Glamping çadır modelleri, sıradan kamp çadırlarından oldukça farklıdır. Klasik kamp çadırları, daha minimal boylarda ve daha kolay kuruluma sahiptir. Ancak glamping çadırları daha zor kuruluma sahiptir ve büyüklük konusunda klasik kamp çadırlarına göre çok daha geniş boyutlara sahiptir.

Glamping çadır modelleri, sahip oldukları şekil kapsamında genellikle; Kızılderili çadırları, otağ çadırları ve göçebe çadırlarına benzetilmektedir. Oldukça büyük olan bu çadırların ağırlıkları 15 kilograma kadar çıkabilmektedir. Aynı zamanda glamping çadırı içerisinde 8 kişi aynı anda bulunabilmekte ve hatta ayakta yürümek de mümkün olabilmektedir.

Glamping Çadırlarını Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Glamping çadır satın al konusu kapsamına merak edilenler arasında dikkat edilmesi gerekenler de yer almaktadır. Klasik kamp anlayışının oldukça uzağında bulunan ancak genele bakıldığında kamp hissi uyandıran glamping için tercih edilebilecek çadırlar, diğer çadırlardan oldukça farklıdır. Bu nedenle glamping çadır seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar, aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

  • Glamping çadırı almadan önce büyüklüğüne ve ağırlığına bakmanız gerekmektedir. Her çadır aynı boyutta ve ağırlıkta değildir.
  • Glamping çadırları, 4 mevsim kullanıma uygun şekilde satışa sunulmaktadır. Ancak bazı çadırlar 3 mevsim için uygundur. Bu nedenle satın alacağınız çadır özelliklerini kontrol etmelisiniz.
  • Glamping çadır fiyatlarını genellikle kumaş türü belirlemektedir. Tercih edeceğiniz çadırın kumaşı kaliteli olmalı ve aynı zamanda ısı yalıtımını başarılı bir şekilde gerçekleştirmelidir.
  • Piyasada yer alan ve güvenilir çadır markalarını tercih etmeniz tavsiye edilenler arasında yer almaktadır.

Glamping ile Normal Kamp Arasındaki Fark Nedir?

Glamping ile normal kamp arasındaki fark oldukça fazladır. Hemen hemen herkesin aşina olduğu kamp anlayışı, glamping için geçerli değildir. Glamping için tercih edilen ekipmanlar, eşyalar ve hatta kamp alanları dahi farklılık göstermektedir. Bu iki etkinlik arasındaki farkı merak eden kişiler, aşağıda yer alan açıklamaları okuyarak gerekli bilgileri edinebilirler.

  • Normal kamp için belirlenen kamp alanları oldukça fazladır. Ancak glamping için belirlenen kamp alanları sayılıdır ve çoğu ücretli alanlardır.
  • Normal kamp çadırları, uyumak için kullanılmaktadır. Glamping çadırları ise daha fazla yaşam alanı sunmaktadır.
  • Klasik kamp çadırları maksimum 3 kilogram ağırlında ölçülürken bu rakam glamping çadırları için 15 kilogram olarak belirlenmiştir.
  • Sıradan kamp çadırları daha az konforludur. Ancak lüksten ve konfordan yana bir kamp keyfi yaşamak istiyorsanız glamping çadırlarını tercih edebilirsiniz.
  • Sıradan kamp alanlarına ulaşım imkanları daha fazla iken glamping için tercih edilen alanlara ulaşım oldukça zordur. Bu nedenle şahsi aracınız ile ulaşım sağlamanız tavsiye edilmektedir.

Glamping Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Glamping hakkında bilinmesi gerekenler oldukça fazladır ve pek çok kişinin ne dikkatini çekmektedir. Kamp konusuna sıcak bakan ancak konforuna düşkün olan insanlar, glamping yapmaktan yana olmaktadır. Glamping, sıradan kamp etkinliklerine göre daha lüks ve daha konforlu bir şekilde karşınıza çıkacaktır.

Ülkemizde bu imkanı sağlayan bölgeler oldukça sayılıdır. Genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde glamping alanları bulunmakta ve hizmet vermektedir. Kurulum ve ekipman sıkıntısı çekenler için de bu alanlarda hazır glamping çadırları bulunmaktadır. Fiyat konusunda diğer kamp etkinliğine göre daha pahalı olan glamping, fiyat performans açısından değerlendirildiğinde performansının yüksek olduğu görülmektedir. Rahatlığın ve doğanın bir arada olmasını istiyorsanız glamping tercih edebilirsiniz.

Yorum gönder