×

İlk Kamp – Yeni Başlayanlar İçin Bilinmesi Gerekenler

İlk kamp

İlk Kamp – Yeni Başlayanlar İçin Bilinmesi Gerekenler

İlk kamp – yeni başlayanlar için bilinmesi gerekenler mutlak suretle ilk kez çadır kuracak kişiler tarafından bilinmelidir. Zira aksi durum gereğinden fazla masraf yapmaya, kamp yerine gittikten sonra çok sayıda sorun yaşamanıza neden olur. Burada dikkat edilmesi gerekenle şöyledir;

  1. Çadır Seçimi Önemlidir
  2. Uyku Matı Seçimi Önemlidir
  3. Aydınlatmaya Dikkat Edilmelidir
  4. Kamp Ocağı Dikkatli Seçilmelidir
  5. Soğutucu Çanta Bulunmalıdır
  6. Mutfak Araç-Gereçleri Olmalıdır
  7. Giyecekler Dikkatli Seçilmelidir
  8. Yemekler Planlanmalıdır
  9. Bakım Ve Hijyene Önem Verilmelidir
  10. Kamp Yeri Önemlidir

Kamp malzemeleri de dâhil olmak üzere bunlara dikkat etmek, daha güzel bir kamp yapmanızı sağlar.

İlk kamp

1.      Çadır Seçimi Önemlidir

İlk kamp – yeni başlayanlar için bilinmesi gerekenler için dikkat edilmesi gereken ilk madde çadırdır. Burada ilk olarak çadırların farklı mevsimlere göre yapıldığıdır. Eğer kış ayında kamp yapacaksanız ve yanlışlıkla yazlık çadır alırsanız, ilk saatlerden hatanızın farkınıza varırsanız. Özellikle gece daha soğuk olacağı için tek çözümünüz bazı durumlarda geri dönmek olur.

Ayrıca fazladan öneme de önem verilmelidir. Eğer tek kişiyseniz iki kişilik almak içeride size bir özgürlük tanır. Bazı çadırlar ayağa kalmaya izin vermediği için, buna da dikkat edilmelidir.

2.      Uyku Matı Seçimi Önemlidir

Kampta yaşanan sorunlar arasında en büyük durum mattır. Birçok yeni kampçı uyku matlarını nasıl seçmesi gerektiğini bilmediği için, soğuğa karşı yeterli korumayı sağlayamaz. Burada R değeri ne kadar yüksekse, sağladığı yalıtım da o kadar yüksek olur. Dolayısıyla bu duruma ekstra önem gösterilmelidir.

Ayrıca tercih yaparken önerilen tekli kullanmadır. Zira her insanın üşüme derecesi farklıdır. İkili seçeneklerde bir kişinin daha sorunlu bir gece geçirmesi muhtemeldir.

3.      Aydınlatmaya Dikkat Edilmelidir

İlk kamp – yeni başlayanlar için bilinmesi gerekenler için ışık olmazsa olmazdır. Eğer telefonun fener özelliğini düşünüyorsanız, şarj bittiğinde büyük bir problem ortaya çıkacaktır. Ayrıca akıllı telefonlardaki fenerler, geniş bir alanı aydınlatmada yetersiz kalır.

Dolayısıyla etrafı görmenize imkân tanıyan, güçlü ve uzun saatler kullanılabilen fenerler alınmalıdır.

4.      Kamp Ocağı Dikkatli Seçilmelidir

Kamp malzemeleri listesi pdf için bir diğer unutulmaması gereken de kamp ocaklarıdır. Birçok yeni kampçı, yanlış irtifada yanlış ocak kullandığı için büyük sorunlar yaşar. Dolayısıyla ocakların her yüksekte çalışmadığı bilinmelidir.

Eğer alçak irtifa ocağı almışsanız 2,000 – 2,500 metre arasında çalışmayacağı bilinmelidir. Böylece yapmanız gereken tek şey daha düşük konumlara inmek veya kampı ilk geldiniz gün bitirmek olabilir.

5.      Soğutucu Çanta Bulunmalıdır

Eğer kampta uzun süre kalacaksanız, doğal olarak hazırladığınız yemekler bir süre sonra bozulur. Dolayısıyla güzel şekilde korunması şarttır. Ancak bu çantalardan bir tane edinirseniz, tüm sorunu çözebilirsiniz. Burada hepsinin farklı litrelere ve yalıtıma sahip olduğu bilinmelidir. Dolayısıyla almadan kaç kişi olacağınız hesaplanmalı ve buna uygun alınmalıdır. Ayrıca soğutması da size yeterli olmalıdır.

Ancak 1-2 gün kalacaksanız bunu düşünmenize gerek kalmaz.

6.      Mutfak Araç-Gereçleri Olmalıdır

Kamp malzemeleri listesi için bir diğer seçenek de mutfak araç gereçleridir. Bunlar tabak, çatal gibi küçük ancak önemi büyük seçeneklerdir. Bunlar olmazsa yemek yerken büyük bir zorluk yaşayabilirsiniz.

7.      Giyecekler Dikkatli Seçilmelidir

İlk kamp – yeni başlayanlar için bilinmesi gerekenler için en önemlilerden bir tanesi de giyeceklerdir. Zira düzgün bir tercih yapmamak üşümenize veya aşırı sıcaklamanıza neden olabilir. Güneş battıktan sonra dünyadaki sıcaklık azaldığı için, sabaha karşı hava bilindiği üzere soğuk olur. Dolayısıyla buna hazırlıklı olmak gerekir.

Bunun için önce hangi bölgeye kampa gidecekseniz, orasının hava durumuna bakılmalıdır. Kampa giderken ne giyilir de buna göre seçilir. Ancak her ihtimale karşı sıcak tutacak bazı giysileri paketlemeniz de önerilmektedir.

8.      Yemekler Planlanmalıdır

Eksiksiz kamp malzemeleri için hangi yemekleri yapacağınıza karar verirseniz, çantanıza malzemelerin hepsini doldurabilirsiniz. Eğer fazla yemek yemiyorsanız, öncelikle açık havanın iştah açıcı özelliği olduğu bilinmelidir. Dolayısıyla yetersiz besin almak aç kalmanıza neden olabilir.

9.      Bakım Ve Hijyene Önem Verilmelidir

Bakım ve hijyen her zaman önemlidir. Ancak İlk kamp – yeni başlayanlar için bilinmesi gerekenler arasında yeni kampçıların sürekli atladığı bir maddedir. Eğer sivrisinekler ve böcekler tarafından rahatsız edilmek istemiyorsanız, güneşe karşı korunmayı arzuluyorsanız gerekli bakım malzemeleri önceden temin edilmelidir.

10. Kamp Yeri Önemlidir

Kampta yaşanan sorunlar için en temel nedenlerinden bir tanesi yerle ilgilidir. Burada öncelikle çadırın düz bir zemine kurulması gerektiği bilinmelidir. Ayrıca zeminde cam veya dal gibi çadırın alt bölümüne zarar verebilecek unsurlar bulunmamalıdır.

Ayrıca su kaynağına da yakın mesafede olmalıdır. Yaklaşık 50 ve 100 metre gibi bir uzaklıkta veya yüksekte bulunmak oldukça idealdir. Zira su kaynakları bölgenin hayvan sakinleri tarafından da kullanılır ve size saldırabilirler.

Bununla benzer olarak çadır kurulan yerin yakınlarında da hayvanlar dolaşmamalıdır. Mağaralar bir canlının evi olabileceği için asla tercih edilmemelidir.

Yorum gönder