×

İstanbul Kamp Alanları Haritası

İstanbul kamp alanları haritası

İstanbul Kamp Alanları Haritası

Oldukça yoğun ve hareketli bir kent olan İstanbul, her insan için oldukça yorucudur. Eğer bu koşuşturmadan birkaç gün bile olsa uzaklaşmak istiyorsanız, kamp alanları size oldukça güzel bir seçenek sunar.

Her ne kadar İstanbullular burada kamp alanlarını bilmiyor olsa da, İstanbul kamp alanları haritası bakımından oldukça zengindir. Bunlardan bazıları,

  1. Seferoğulları Camping
  2. Hacılı Şelalesi
  3. Sahil Kamp
  4. Ağva Green Park
  5. Ağva Kilimli Koyu
  6. Polonezköy
  7. Kumköy Kilyos
  8. Semizkum Mocamp
  9. Riva Elmas Burnu Plajı
  10. Kaptanın Mezarı

Gibidir. Peki, buralar size hangi imkânları sunar?

İstanbul kamp alanları haritası

1.      Seferoğulları Camping

Google Maps kamp alanları İstanbul içerisinde birçok sorgu gösterir. Bunlardan bir tanesi de Seferoğulları Camping olur. Şile içerisinde yer almakta olup, uzun yıllardan beri birçok İstanbullu tarafından tercih edilir.

Güvenli bir bölge olup, şehrin merkezinden bir miktar uzaktır. Eğer İstanbul’dan uzaklaşmak istiyorsanız, size güzel dakikalar yaşamanızı sağlar. Bir aile işletmesi olup, çadır kiralama yapılabilir. Eğer kendi çadırınız varsa da kullanmanız mümkündür. İstanbul kamp alanları haritası arasında özellikle yaz aylarında tercih edilir.

2.      Hacılı Şelalesi

İstanbul bilinmeyen kamp alanları arasında olan Hacılı şelalesi, farklı aktiviteler yapabileceğiniz ve doğayla iç içe olan bir mekândır. Ücretsiz olup şelalesi ile yaz aylarında serinlemenize imkân verir. Eğer ilk seferiniz ise endişe etmeden vakit geçirebilirsiniz.

Yüzme haricinde trekking yapmanız da mümkündür. Bununla beraber işletmeye ait değildir.  Bölgenin yakınlarında bir market de yoktur. Dolayısıyla gitmek istiyorsanız tüm malzemeleri önceden temin etmeniz, ardından da kontrol etmeniz önerilir. Aksi halde en yakın markete kadar gitmek yorucu olabilir.

3.      Sahil Kamp

Türkiye kamp alanları listesi içerisinde bir diğeri de Sahil Kamptır. Merkeze oldukça yakın olup, herhangi bir ihtiyacınız olduğunda buradan karşılanabilir. Bununla beraber içerisinde market ve restoran gibi hizmetler de bulunur. Karavan veya çadırınız varsa kolay bir şekilde kullanma imkânınız da vardır.

İstanbul kamp alanları haritası arasında tercihlerinizden biri olan Sahil Kamp, aynı zamanda size karavan ve çadır kiralama hizmetleri de sunar. Eğer kendinize ait yoksa hemen edinebilirsiniz. Ulaşımı kolay olup, deniz kenarındadır. Böylece yaz aylarında içerisine girerek serinleme imkânınız da vardır.

4.      Ağva Green Park

3,000 metre plajı ile Ağva Green Park yazın serinleyebileceğiniz özellikte bir kamp alanıdır. Bir aile işletmesi olup,  İstanbullular arasında bir ilgi odağıdır. Güvenli bir yer olup otoparkı da vardır. Çadır malzemelerinizi de alarak kısa sürede gidebilir, hafta sonunu farklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

5.      Ağva Kilimli Koyu

Bilinmeyen kamp alanları içerisinde bir diğer seçenek de Ağva Kilimli Koyudur. Büyüleyici bir deniz manzarası olan bölge, size yeni tecrübeler yaşama fırsatı sunar. Üstelik orman ile deniz tam bir kesişme noktası olabilir. Bu sayede dileyenler orman içerisinde bir keşfe de çıkabilir. Sessiz ve sakin bir ortam istiyorsanız, sizin için mükemmeldir. Ayrıca trekking yapılabilecek parkuru da vardır.

6.      Polonezköy

İstanbul kamp alanları haritası içerisinde Polonezköy, Beykoz içerisinde bulunur. İstanbul halkı arasında oldukça sevilmekte olup gerek hafta sonlarında, gerekse baharlarda kullanılır. Araçlarla kolay olarak gidilmekte olup, içerisinde marketler de yer alır. Ormanın içerisinde oldukça güzel bir dokusu vardır. İsteyenler ATV turu gibi farklı aktivitelere de katılabilir.

7.      Kumköy Kilyos

Sarıyer’de bulunan Kumköy Kilyos, hafta sonlarında birçok İstanbullunun kaçtığı yerler arasındadır. Merkeze yakın olup, ulaşım açısından sorunsuzdur. Yaz aylarında sıcaklamışsanız denize girerek yüzebilir, güzel deneyimler kazabilirsiniz.

8.      Semizkum Mocamp

Silivri civarında bulunan Semizkum Mocamp, içerisinde zengin konaklama seçeneklerine sahiptir. Bungalov, karavan ve çadır gibi farklı opsiyonları vardır. Eğer gelirken bir şey almayı unutmuşsanız, içerisinde marketler de vardır.

Sessiz yapısıyla ön plana çıkan Semizkum’da kendi çadırınızı da kullanma imkânınız vardır. Sahil kenarında olup, isteyenlerin yüzme şansı da bulunur.

9.      Riva Elmas Burnu Plajı

Eğer bahar ve yaz aylarının sıcak havasından bunalmışsanız ve hem kamp yapmak, hem de denize girmek istiyorsanız Riva Elmas burnu plajı size eşsiz seçenekler sunar. İstanbul kamp alanları haritası içerisinde doğası ve denizi bakımından büyüleyicidir. Eğer daha önce duymamışsanız, Beykoz ilçesinde bulunur.

İçerisinde işletmeler de mevcut olup, onlar aracılığıyla gıda ve su gibi market gereksinimlerinizi yapabilirsiniz. Yeşillik bir çevrede olup bölgeyi gezebilir, yeni keşifler yapabilirsiniz.

10. Kaptanın Mezarı

İstanbul bilinmeyen kamp yerleri arasında bir diğer seçenek de Kaptanın Mezarıdır. Riva sınırlarında olup, sessiz ve sakindir. Dolayısıyla kentten bir nebze dahi olsa uzaklaşmak isteyenler için kaçınılmaz bir fırsattır. Kamp ateşi güvenlik önlemlerinin de alınmasıyla beraber, sorun olmadan yakılabilir. Eğer herhangi bir ihtiyacınız olursa ilçe merkezine yakın olup, buradan karşılanabilir.

Araç üstü çadır ya da normal çadırlarınızı alarak, doğa, deniz ve gökyüzünün eşsiz birleşmesini izleyebilirsiniz.

Yorum gönder