×

İzmir Kamp Alanları Haritası

İzmir kamp alanları haritası

İzmir Kamp Alanları Haritası

Türkiye kamp alanları haritası Google Maps her ne kadar ülkemizdeki birçok kamp yerini gösterse de, eksik kaldığı birçok yer vardır. Eğer bir kampçıysanız ve farklı, bilinmeyen kamp yerleri arıyorsanız İzmir size unutulmaz seçenekler sunar. Bunlardan bazıları şunlardır;

  1. Kestel Barajı Kamp Yeri
  2. İkizler Camping
  3. Pissa Koyu Plajı
  4. Âşıklar Şelalesi
  5. Su Uçan Şelalesi
  6. Sazlıca Plajı
  7. Güvercin Adası
  8. Acar Kamping
  9. İngiliz Burnu
  10. Karagöl Tabiat Parkı

İzmir kamp alanları haritası arasında bahsedilebilecek çok sayıda lokasyon vardır. Peki, aralarından yalnızca birkaç tanesi olan bu seçenekler size neler sunar?

İzmir kamp alanları haritası

1.      Kestel Barajı Kamp Yeri

Kestel Barajı kamp yeri, İzmirli olmayan veya ilk kez kampçılık yapacaklar için bilinmeyen kamp alanları içerisinden biridir. Merkeze 120 kilometre uzaklıkta olup, Bergama’ya 11 kilometredir. Kampçılara sadece doğal güzellikleri değil, tarihi dokuları da sunar. Bununla beraber bir işletme yoktur. Dolayısıyla gereksinimler oldukça yakın olan Bergama’dan giderilebilir. Eğer kamp kurmadan önce bu işlemleri bitirirseniz, daha fazla verim alabilirsiniz.

Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra ateş de yakılabilir. Yaban hayatı açısından da zengin olup, ateş yakmak için odunları bölgeden kolayca toplayabilirsiniz.

2.      İkizler Camping

İzmir kamp alanları haritası arasında ikinci seçeneğiniz de İkizler Camping’tir. Eğer doğayı seviyorsanız ve sessizlik arıyorsanız, güzel seçenekler sunar. Denizi oldukça temiz olup, kumu da oldukça güzeldir. Ormanla iç içe yapısıyla sizlere güzel kamp seçenekleri sunar.

İzmir-Dikili’ye 10 kilometre olan bölge, Bademli köyüne 2 kilometredir. Denizi oldukça sığdır.

3.      Pissa Koyu Plajı

Türkiye kamp alanları haritası arasından bir diğer seçenek de Pissa Koyu plajıdır. İzmir-Dikili ilçesinde bulunur ve buraya 12 kilometre uzaktadır. Hem ücretli, hem de ücretsiz kamp yapma alanları mevcuttur. Özel işletmeler veya belediye tarafından gösterilen kamp alanlarına bakabilirsiniz. Gün batımı burada farklı güzellikte olup, denizin üzerinde büyüleyici bir manzara sunar.

Eğer herhangi bir ihtiyacınız olursa, bölgenin yakınlarındaki marketten alabilirsiniz. Denizi sıcak olup, dalgası yoktur. Üstelik oldukça sığdır. Plajı ise kumdur. Böylece size oldukça güzel bir kamp tecrübesi yaşatır.

4.      Âşıklar Şelalesi

İzmir kamp alanları haritası içerisinde Nebile Şelalesi adıyla da bilinen bölge, oldukça güzel kamp seçenekleri arasındadır. Ancak İzmir’e 130 kilometre olması nedeniyle Manisa ve Balıkesir illerine daha çok yakındır.

Eğer doğayla ve ormanla iç içe yaşamak ve şelaleyi izlemek istiyorsanız, bölge size masallardan çıkmış bir ortam sunar. Bölgede ilgilinizi çeken bir alana kamp malzemeleri bırakarak kurabilir, ardından tadını çıkarabilirsiniz. Ancak yakınlarında market yoktur. Dolayısıyla buraya geldiğinizde eksiğinizin olmaması önerilir.

Ancak yakınlarında bulunan Dikili’den ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

5.      Su Uçan Şelalesi

Ege kamp alanları içerisinde bir diğer seçeneğiniz de Su Uçan Şelalesidir. Şelalesi etkileyici güzellikte olup, yaz aylarında serinlemek için güzel seçenekler sunar. Ağaçların içerisinde olup, unutulmaz fotoğraf kareleri almanıza da imkân tanır.  Menemen’e 25 kilometre, İzmir’e 60 kilometre ve Türkmen Köyüne 15 kilometre uzaktadır.

Gerekli malzemelerinizi ve çadırlarınızı aldıktan sonra istediğiniz bir yere kampınızı kurabilir, ardından huzur dolu bu ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Bununla beraber İzmir kamp alanları haritası içerisinde bu bölgede bazı yerlerde telefon çekmeyebilir.

6.      Sazlıca Plajı

Eski Foça’ya 14 kilometre, Yeni Foça’ya 8 kilometre ve İzmir’e 76 kilometre olan Sazlıca Plajı, kampçıların odak noktaları arasındadır. Denize sıfır olması ve muhteşem doğasıyla yeni bir tecrübeye adım atmanızı sağlar. Yüzülebilecek kamp alanları içerisinde oldukça güzel bir denizi vardır. İçerisinde çok sayıda işletme de vardır.

7.      Güvercin Adası

Eğer ağaçların ve denizin buluştuğu bir yerde kamp yapmak istiyorsanız, Güvercin Adası size güzel bir seçenek sunar. Ege kamp alanları içerisinde İzmir ilinde olup, Yeni Foça’dan Eski Foça’ya giderken ulaşılır. Eğer tabelaları takip ederseniz, kolayca bulmanız mümkündür.

Ancak bölgenin yakınlarında market yoktur. Bu nedenle eksikleriniz varsa önceden tespit edip, almanız önerilir.

8.      Acar Kamping

Her ne kadar bilinmeyen kamp alanları arasında olmasa da, Acar Kamping yeşil ve mavinin mükemmel uyumunu size sunar. İzmir’e 73 kilometre, Yeni Foça’ya 13,5 kilometre, Eski Foça’ya ise 8,5 kilometredir. Serin bir deniz suyu olup, yaz aylarında güzel bir ferahlama sağlar.

9.      İngiliz Burnu

Eğer gün batımını izlemeyi seviyorsanız, İzmir kamp alanları haritası içerisinde bir diğer seçenek olan İngiliz Burnu mutlaka denenmelidir. Çadırınızı ya da karavanınızı aldıktan sonra istediğiniz bir yere kurulabilir, ardından tabiatın ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer kişisel araçla gelmemişseniz, Eski Foça veya Yeni Foça’dan toplu taşıma araçlarıyla da gelinebilir.

10. Karagöl Tabiat Parkı

Masallardan çıkmış bir izlenim uyandıran Karagöl tabiat parkı, yüzülebilecek kamp alanları içerisinde mutlaka denenmesi gereken bir bölgedir. Ateş yakmak istiyorsanız, bunun için belirlenen alanlar mevcuttur. Yamanlar dağına kurulmuş olup, İzmir’den bir saattir.

Piknik ve kamp alanları ayrı olup, dilediğiniz yere çadırınızı kurabilir, ardından huzur dolu bu ortamın tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum gönder