×

İzmir Kamp Alanları Ve Karavan Alanları

İzmir kamp alanları ve karavan alanları

İzmir Kamp Alanları Ve Karavan Alanları

İzmir, Türkiye’nin en çok sevilen tatil merkezlerinden bir tanesidir. Özellikle yaz aylarında turistlerin akın ettiği İzmir, konaklama ve eğlence açısından oldukça pahalıdır. Hal böyle olunca pek çok insan İzmir kamp alanları konusu üzerine araştırmalar yapmakta ve keyifli bir tatil deneyimini daha uygun fiyata yaşamayı tercih etmektedir.

İzmir, kamp ve karavan alanları açısından oldukça zengindir. Turizm için İzmir’i ziyaret edenler pek bilmese de sayısız çamlık bölge kampçıların gözde merkezleri haline gelmiştir. İzmir, ülkemizde her şehir gibi ücretli ve ücretsiz kamp alanlarına sahiptir. Ücretli kamp alanları tesisleştirilmiştir. Bu nedenle su, elektrik, duş, internet gibi hizmetler sağlanmaktadır. İzmir ücretsiz kamp alanları ise çoğunlukla herhangi bir ek hizmet sunulmadan kullanılabilmektedir. Ücretsiz kamp ve karavan alanlarında genellikle duş, elektrik, su gibi ek ayrıcalıklar bulunmamaktadır.

İzmir kamp alanları ve karavan alanları oldukça çeşitlidir. Her birey İzmir bölgesinde kendine uygun kamp alanı bulabilmektedir. İzmir’de en çok tercih edilen ve diğer alanlara göre daha fazla tercih edilen kamp alanlarından bazıları aşağıdaki başlıklarda belirtilmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Kent Ormanı

İzmir kamp alanları denilince akla ilk gelen alanlardan bir tanesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Kent Ormanı olmaktadır. Oldukça büyük bir kamp alanı olan İnciraltı, belediyeye bağlı olarak hizmet vermektedir. İnciraltı, İzmir’in ücretsiz kamp ve karavan alanlarından bir tanesidir. Bu bölgeye girebilmek için herhangi bir bedel ödemenize gerek bulunmamakla birlikte, otopark için de ücret talep edilmemektedir.

İnciraltı karavan parkı olarak da bilinen kent ormanı, karavan ve çadır sevenlerin ilk adresi olmaktadır. Zira büyük olduğu için ihtiyaçlar kolay bir şekilde karşılanmakta ve ücretsiz olmasından dolayı uygun fiyatlı bir tatil deneyimi yaşanabilmektedir.

İzmir kamp alanları ve karavan alanları

Gümüldür Hipocamp

Gümüldür kamp alanları arasında yer alan Gümüldür Hipocamp, kampa gitmek isteyen ancak kampın zorluklarından uzak durmak isteyen bireyler için ideal olmaktadır. Hipocamp, tam bir aile tesisidir. Giriş ücretlidir ancak bu ücrete pek çok hizmet dâhil olmaktadır. Bu demek oluyor ki, Gümüldür Hipocamp giriş ücreti dışında ek bir ücret ödemenize gerek yoktur. Bu alan ile ilgili bilinmesi gerekenler aşağıda belirtilmektedir.

  • Gümüldür Hipocamp alanında ağaçların sayısı yüksektir. Bu sayede oturacak, çadır kuracak, karavanı park edecek gölge alanlar rahatlıkla bulunabilmektedir.
  • Gümüldür Hipocamp 2020 giriş ücreti 50 TL olmaktadır.
  • Tesisin içerisinde lavabo, tuvalet, duş hizmeti mevcuttur.
  • Tesisin içerisinde düzenli temizlik yapılmaktadır.
  • Gümüldür Hipocamp bölgesinde yemek yapabileceğiniz gibi gidebileceğiniz restoran ve kafeler bulunmaktadır.
  • Bu alanın sahili ödüle layık görülmüştür.

Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl Tabiat Parkı, İzmir kamp ve karavan alanları arasında gözde seçeneklerden bir tanesidir. Oldukça geniş bir alana yayılan tabiat parkı, kalabalıktan uzak tatil yamak isteyenler için idealdir. Üstelik karavanlara giriş izni verilmekte ve yolları düz olduğu için karavanlı insanlar zorluk çekmemektedir. Karagöl Tabiat Parkı ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Karagöl Tabiat Parkı içerisinde telefonlar çekmemektedir.
  • Duş, tuvalet gibi hizmetler park içerisinde verilmektedir.
  • Çocuklu aileler için uygun alanlar bulunmakta ve oyun alanları çocuklara hizmet vermektedir.
  • Karagöl Tabiat Parkı manzarası oldukça güzeldir.
  • Bu parka giriş için karavan ücreti ödenmektedir.
  • Bölgenin bazı yerlerinde ateş yakmak yasaktır.

Berksoy Hotel Camping

Berksoy Hotel Camping, İzmir’in en sevilen tesisleri arasında yer almaktadır. Hem otel hem de kamp kurarak konaklayabileceğiniz Berksoy Hotel Camping sunduğu imkânlar ile de ön plana çıkmaktadır. Köklü bir işletme olmasının yanı sıra evcil hayvanı olan ziyaretçileri de kabul etmektedir. Berksoy Hotel Camping ile ilgili bilinmesi gerekenler aşağıda belirtilmektedir.

  • Berksoy Hotel Camping ücretli bir tesistir.
  • Tesisin içerisinde havuz, bar, internet kafe, etkinlik alanları, spor salonu ve kafeterya bulunmaktadır.
  • Kamp yaparak sessiz bir tatil geçirmek ancak lükse de doymak isteyen bireyler için idealdir.
  • Bu alanda kamp kurmayı tercih eden bireyler de, kamp ücreti dışında ek bedel ödemeden diğer hizmetlerden faydalanabilmektedir.

Nazarköy Kamp Alanı

İzmir kamp alanları ve karavan alanları arasında yer alan Nazarköy kamp alanı, kendi içerisinde iki farklı grupta incelenmektedir. Nazarköy camping olan bölüm ücretlidir. Ancak Nazarköy alanında ücret ödemeden kamp yapmak isteyen bireyler, ücretli alan dışındaki tüm alanları kullanabilirsiniz. Nazarköy kamp alanı hakkında bilinmesi gereken detaylar şu şekildedir:

  • Nazarköy kamp alanının ücretli bölgesinde uygun fiyatlı restoran bulunmakta ve geceleri pek çok etkinlik yapılmaktadır.
  • Genel olarak kişiler kendi yemeklerini yapabilmektedir. Ateş yakma yasağı bulunmamaktadır.
  • Nazarköy alanında hediyelik eşya dükkânları vardır.
  • Nazarköy tesis değil bir köydür. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı köy merkezinden de giderebilirsiniz.

İzmir kamp alanları konusunda araştırma yapan bireyler, yukarıda belirttiğimiz alan ve tesisler dışında da pek çok seçeneğe sahiptir. İzmir’de kamp yapmaya gitmeden önce kamp alanınızı seçmeli ve bu alanda verilen hizmetler doğrultusunda hazırlığınızı yapmalısınız.

Yorum gönder