×

Kamp Ateşi İs Kokusu – Kıyafetlerinizden Nasıl Çıkarabilirsiniz?

Kamp ateşi is kokusu

Kamp Ateşi İs Kokusu – Kıyafetlerinizden Nasıl Çıkarabilirsiniz?

Kamp ateşi is kokusu, kamp etkinliği anında veya sonrasında yaşanmakta ve istenmeyen durumlar arasında yer almaktadır. Kamp yapan kişiler, bulundukları koşul gereği doğal yollarla ısınmayı tercih etmektedir. Aynı zamanda yemek yapmak ve diğer farklı ihtiyaçları karşılamak için kamp alanında ateş yakmak, yaygın olarak yapılan eylemler arasında yer almaktadır.

Kampta ateş yakmak, her ne kadar samimi ve hoş bir ortam oluştursa da sonrasında kıyafetlere sinen kötü is kokusu olarak iz bırakmaktadır. Bu koku hem sizi hem de çevrenizdekileri fazlasıyla rahatsız edecektir. Bu durum ile karşılaşan pek çok kişi, kamp ateşi is kokusunu kıyafetlerden nasıl çıkarabilirim sorusuna yanıt aramaktadır.

İs Kokusunu Kıyafetlerden Çıkarma Yöntemleri

İs kokusunu kıyafetlerden çıkarma yöntemleri, bu durumu yaşayan kişilerin araştırdığı konulardan birisidir. Bu başlık kapsamında sunulan önerilerden yararlanılarak kıyafetlere sinen kötü is kokusundan kolaylıkla kurtulmak mümkündür. Bu öneriler şu şekilde sıralanabilir:

  • Suya karbonat eklemek
  • Limon ve limon tuzundan yararlanmak
  • Beyaz sirke ve buhar
  • Votka ile temizlemek
  • Havalandırmak

Yukarıda yer alan öneriler, kıyafetlere sinen is kokusunu ortadan kaldırmak için sunulan yöntemler arasında yer almaktadır. Bu yöntemlerin uygulanması halinde yaşanan bu kötü durum kısa sürece çözülmüş olacaktır.

Suya Karbonat Eklemek

Kıyafete sinen is kokusu nasıl gider sorusuna yanıt arayan kişiler için ilk sırada önerilen yöntemler arasında suya karbonat ekleme yöntemi yer almaktadır. Kıyafetlerinizi yıkamak için hazırladığınız suya karbonat ekleyerek is kokusunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve uygulamanız gereken adımlar aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

  • Yarım çay fincanı kadar karbonat
  • Çamaşır makinesi
  • Deterjan

Öncelikle kıyafetlerinizi çamaşır makinesine koyun ve ardından ön yıkama programı bulunan normal bir yıkama programıyla kıyafetlerinizi yıkamaya bırakın. Ardından ön yıkama aşaması bittikten sonra makinenin deterjan kısmını açın ve belirtilen miktardaki karbonatı ekleyin. Yıkama bittikten sonra kıyafetlerinizi güneş gören ve hava alabilen bir ortamda kurumaya bırakın.

Kamp ateşi is kokusu

Limon ve Limon Tuzundan Yararlanmak

Kamp aktivitesi sonrası yaşanan ve çoğu kişinin aklında yer edinen kamp ateşi is kokusu nasıl giderilir sorusuna yanıt olarak limon ve limon tuzu yöntemi sunulmaktadır. Şüphesiz her kamp alanında mutlaka ateş yakılmakta ve ihtiyaca göre yararlanılmaktadır. Ancak ateş nedeniyle çıkan is, kıyafete sinmekte ve kötü bir koku bırakmaktadır. Bu kokudan kurtulmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • Sprey başlıklı bir şişe
  • Limon veya limon tuzu
  • Bir miktar sıcak su

1 limon suyuna 8 fincan sıcak su olacak şekilde karışımı hazırlamanız gerekmektedir. Limon tuzu tercih edecek kişiler, sıcak suda limon tuzunu eriterek işe başlamalıdır. Ardından hazırladığınız karışımı sprey başlıklı şişe içerisine koyun. Daha sonra is kokusuna maruz kalmış kıyafetlerinizin üzerine bu karışımı eşit bir şekilde sıkın ve güneş gören bir alanda kurumaya bırakın. Ortalama 3-4 saat içerisinde kokunun tamamen gitmiş olduğunu göreceksiniz.

Beyaz Sirke ve Buhar

Kamp ateşi is kokusu, kıyafet üzerine sinerek insanların rahatsız olmalarına neden olmaktadır. Kamp aktivitesi sonunda eve geldiğinizde kıyafetinize sinen is kokusunu fark etmeniz oldukça muhtemeldir. Bu rahatsız edici kokudan bir an önce kurtulmak için uygulayabileceğiniz beyaz sirke ve buhar yöntemi, her ne kadar zahmetli gibi görünse de, oldukça olumlu sonuç verecektir. Bu yöntem için ihtiyacınız olacak malzemeler;

  • Kaynar su
  • 4 fincan beyaz sirke
  • Leğen veya küvet
  • Askı veya askılık

Küvet veya leğen üzerine yerleştirdiğiniz askı üzerine kıyafetlerinizi asmanız gerekmektedir. Daha sonra küveti ya da leğeni kaynar su ile olabildiğince çok doldurun. Böylece oluşacak buhar, kıyafetlerinize daha kolay ulaşacaktır. Ardından kaynar su içerisine beyaz sirkeyi ekleyin ve buharın kıyafetleriniz tarafından emilmesini bekleyin. Nemli olan kıyafetleri güneş gören bir alanda kurumaya bırakın.

Votka İle Temizleme

Kamp ateşi isinin kokusunu nasıl giderebilirim diye düşünen pek çok kişi bulunmaktadır. Kamp esnasında kıyafete sinen is kokusunu votka yardımıyla rahatlıkla giderebilirsiniz. Bu yöntem için size lazım olacak malzemeler şunlardır:

  • Sprey başlı şişe
  • Votka
  • Kaynar su

Birebir oranda olacak şekilde şişe içerisine votka ve kaynar suyu ekleyin. Daha sonra bu iki malzemeyi iyice karıştırın. İs kokusu içerisinde olan kıyafetlerinizin üzerine bu karışımı eşit bir şekilde sıkarak güneş altında açık havada kurumaya bırakın. Böylece is kokusunun tamamen ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

Havalandırma

Kamp etkinliği sonrasında kıyafete sinen is kokusunu giderme yöntemleri arasında, havalandırma seçeneği de yer almaktadır. Bu yöntem, diğer uygulamalara göre daha fazla tercih edilmektedir. Öncelikle is kokusuna maruz kalan kıyafetlerinizi açık havada birkaç saat havalandırmaya bırakmanız gerekmektedir. Bu işlem sonucunda açık havada kalan kıyafetleriniz is kokusundan uzaklaşmış olacaktır. Ancak istediğiniz sonucu alamadığınız durumlarda da kıyafetlerinizi çamaşır makinesine yıkayarak daha temiz kokmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum gönder