×

Kamp Yapmanız İçin 20 Önemli Sebep

Kamp Yapmanız İçin 20 Önemli Sebep 

Kamp Yapmanız İçin 20 Önemli Sebep

Kamp Yapmanız İçin 20 Önemli Sebep Gün geçtikçe daha fazla kişinin ilgi duyduğu ve deneyimlemek istediği kampçılık, ilkbaharın gelmesiyle birlikte daha revaçta. Doğaseverlerin doğa ile iç içe olabildiği yeni anılar kazandıran bu güzel etkinlik için bazı önemli sebepler mevcut. Kamp yapacaklara tavsiyeler şöyle sıralanabilir;

Doğa ile İç İçe Olmak

Kamp ve doğa birbirinden ayrılmaz ikili. Doğa ile iç içe olmak bedensel ve ruhsal sağlık için çok önemlidir.

Teknolojiden Uzak Durmak

Teknolojiden uzak durmak anı yaşamak ve daha huzurlu olabilmek için önemli bir faktördür.

Minimalist Yaşamak

Normal yaşantımızda kullandığımız gereksiz tüm araç gereçlerden kurtulup sadece ihtiyaca yönelik malzemelerle daha basit ve sade bir zaman geçiririz.

Manzaraların Tadını Çıkarmak

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber kalkıp gün doğumunu ya da güneşin batışını hatta gece açık havada daha belli olan yıldızları izlemek paha biçilmezdir.

Kamptaki Yemek Kültürü

Kampta yapılan yemeklerin tadı ayrı güzel olur. Kamptaki yemek kültürü daha kıymetlidir.

Hesaplı Olması

Kamp yapmak tatil seçenekleri arasındaki en ekonomik olan tatildir. Otelde bir gece geçirmek için verilecek para ile kamp malzemeleri satın alabilir ve yıllarca kullanabilirsiniz. Bu yüzden kamp aktivitesi oldukça tercih edilen aktiviteler arasındadır.

Şehir Hayatından Uzaklaşmak

Şehir hayatından uzaklaşmak ve doğada huzurlu vakit geçirmek kampçılığın en iyi yanlarından birisidir. Yıl boyu eve tıkılıp kalmış insanların birkaç günlüğüne de olsa doğada vakit geçirmesi inanılmaz sağlıklı olacaktır.

Sevgiliyle Kamp Yapmak

Sevgiliyle kamp yapmak deneyimlenmesi gereken bambaşka bir şeydir. Artık rutine binmiş ilişkilerin kamp yapmayı tecrübe edinmesi hem bağları daha da sıkılaştırır hem de çok güzel anılar bırakabilir. Günlük yaşamda telefonlarımızın esiri olan çiftler, kamp yaparak bunlardan uzaklaşır ve daha kaliteli zaman geçirirler.

Daha Sağlıklı Olmak

Şehir hayatından uzaklaşmak hem fiziksel hem de ruhsal olarak oldukça sağlıklıdır. Yapılan doğa yürüyüşleri ile bedeni harekete geçirirken, teknolojiden uzaklaşıp sadece doğa ile huzurlu vakit geçirmek de akıl sağlı için çok önemlidir. Sinir ve stresi üzerimizden uzaklaştırmaya yardımcı olur. Kampçılığı hobi olarak yapanlar

  • Sinir ve stresten uzaklaşır.
  • Toprakla içli dışlı olmak negatif yükleri üzerinizden atar.
  • Yemyeşil bir orman size daha fazla huzur verir.
  • Daha temiz bir hava solunur.

Kaliteli Vakit Geçirmek

Eş dost ve aile ile geçirilen vakit paha biçilmez olur. Teknolojik aletlerden uzaklaşmak ve anı yaşamak bizi sevdiklerimizle yakınlaştırır. Daha kaliteli vakit geçirmemizi sağlar. Birbirimiz ile daha yakından ile ilgileniriz.

Uyku Düzeni

Kamp yaparak uyku düzenini yerine getirebilirsiniz. Kamp kurmak için harcanan efor kampçıyı oldukça yorar. Bu her ne kadar tatlı bir yorgunluk olsa da fiziksel olarak daha rahat uykuya geçmenizi sağlar. Erken saatte uyur ve gün ışığıyla beraber kalkarsınız. Üstelik etrafın sessiz ve huzurlu oluşunun üstüne eklenen temiz havayla deliksiz bir uyku çekilir.

Terapi Etkisi

Teknolojiden uzaklaşmak bile başlı başına terapi etkisi yaratacaktır. Daha huzurlu ve stresten uzaklaşmış olursunuz

Benliği Keşfetme

Kamp esnasında neyi yapıp neye yapamadığınızı, nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınızı daha iyi anlarsınız. Bu yüzden kişiye kendini tanıma fırsatı doğar.

Kamp Yapmanız İçin 20 Önemli Sebep 

Özgüven Artışı

Kamp yapmak özgüven artışı sağlar. Kişiye kendi ayaklarının üzerinde durabilme gücü verir. Böylece kişi daha bağımsız ve özgür hisseder. Turla gidilen tatilde tüm aktiviteler tur rehberine bağlıdır. Tur rehberi, grup ile hareket etmeyi, belli saatlerde belli programlara uymayı tembih eder. Bunun aksine kamp yaparken her şey kampçıya bağlıdır. Dilediğiniz zaman dilediğiniz şeyi yapma özgürlüğü sizin elinizdedir.

Spor Yapmak

Kamp yaparken insan sürekli hareket halindedir. Kamp ateşi için odun toplarken, doğada keşif yaparken sürekli hareket ederiz. Haliyle doğal olarak spor yapmış oluruz.

Yeni Dostlar Edinmek

Özellikle kamp alanı içinde bir topluluk ile kamp yapılıyorsa, kişinin yeni arkadaş edinmesi oldukça kolay olabilir. Yürüyüş yaparken ya da yemek için eksik olan bir şey çıktığında bunu etraftaki kampçıdan istemek bir konuşma başlangıcı hatta arkadaşlık için atılan bir adım olabilir.

Yeni Yerler Bulmak

Çadır kurulacak alan kişinin isteğine göre şekillenebilir. Bu bir sahil kenarı, dağ başı, göl kenarı ya da ormanlık bir alan olabilir. Kısaca nerede kamp kurulursa kurulursun o çevreyi keşfetmek, yeni yerler görüp öğrenmek paha biçilemezdir.

Hayatta Kalabilme Özelliğini Geliştirmek

Kampa gitmeden önce araştırma yapmak kampçıyı daha bilinçli kılacağı için acil durumlarda ne yapılmasını gerektiğini öğrenmek doğada hayatta kalabilmeyi sağlar.

Doğayı Daha İyi Anlamak

Doğa ile iç içe olmak çoğu insan için mutluluk kaynağıdır. Kampçılık yaparak doğayı daha iyi anlamaya başlarız. Kamp hayatı vahşi yaşama ve doğaya daha yakın olmamızı sağlar. Günlük hayatımızda karşılaşmadığımız seslerin, kokuların ve görmediğimiz bitkilerin nasıl bir şey olduğunu hakkında fikir sahibi oluruz. Güzel anılar biriktirmek, geriye dönüp bakıldığında o güzel ve mutlu anılar tekrar canlanır.

Kampta Yapılacak Eğlenceli Şeyler

Kamp yerini festivale yakın bir kurmak. Kamp yapılacak çevrenin yakınlarında bir festival varsa ona yakın bir seçip, uygun bir yere kamp kurabilirsiniz. Böylelikle festivale katılır ve bitiminde direkt çadırınıza ulaşabilirsiniz. Bunlar dışında kampta yapılacak eğlenceli şeyler farklı örneklerle listelenebilir. Bunlar;

  • Kamp ateşi eşliğinde sohbet etmek
  • Gün doğumu eşliğinde yürüyüş yapmak
  • Kamp alanına getirilen oyunlarla oynamak gibi şeyler olabilir.

Yorum gönder