×

Kamp Yeri Seçimi Püf Noktaları Nelerdir 5 Güzel Kamp Önerisi Nedir?

Kamp yeri seçimi püf noktaları nelerdir  5 güzel kamp önerisi nedir

Kamp Yeri Seçimi Püf Noktaları Nelerdir 5 Güzel Kamp Önerisi Nedir?

Kamp yeri seçimi püf noktaları nelerdir  5 güzel kamp önerisi nedir diye soran birçok kamp sever, internetten araştırma yaparak, dağcılık ve doğa sporları kulübüne katılarak, kendilerini kırsal alanlara atmaktadırlar. 21. yüzyıl koşullarının her insanı giderek fazlasıyla zorladığı günümüzde, artık doğaya kaçmak büyük bir lüks sayılmaktadır. Bu sebeple, insanlar hafta sonu tatillerini bile iple çeker hale gelmişlerdir. Bu yüzden, kişiler doğa ve yürüyüş kapsamından trekkinge, çadır kurmaktan spor tesislerine değin farklı yerlerde, farklı renklerde alanlar bulmaktadırlar. Bununla birlikte, kamp yeri seçimi de, işin eğlence, macera, spor ve birliktelik kısmının en heyecanlı yerini oluşturmaktadır. Dolayısıyla, kamp dediğimiz olgu aslında geniş bir çevre, maddi bir alt yapı, büyük bir özveri ve keşif tutkusu içermektedir.

Kamp Yeri Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kamp yeri seçimi, kamp yapma eyleminin temelini oluşturan en önemli konudur. Bununla birlikte, Türkiye’de birçok kamp alanı bulunmaktadır. Bunların bir bölümü hayli kalabalık ve popülerken, bir bölümü de oldukça sessiz, sakin ve keşifedilesidir. Bu yönde, öncelikle kişilerin kendi özlerini iyi tanımaları gerekmektedir. Adrenalin hissiyatı güçlü bir insan, doğa sporlarının aktif gerçekleştirildiği, maceranın tavan yaptığı hareketli etkinliklere katılmalıdır. Buralarda rafting yapılacak yerler bulunacağı gibi, bungee jumpingin, yamaç paraşütünün de yer aldığı kamp seçenekleri değerlendirilebilmektedir.

Kamp Yeri Seçimi Püf Noktaları Nelerdir?

Kamp yeri seçimi püf noktaları nelerdir diye sorulduğunda, genellikle koylar ve göller aklımıza gelmektedir. Bunların kimisinin etrafında tesisler varken, kimisinin de etrafında bungalov tipi evler de bulunmaktadır. Bununla birlikte, bunların hiç bulunmadığı, sadece çadırla gidilip kalınacak yerler de mevcuttur. Yazlık mı, kışlık mı kamp yapılacağı kararına varıldıktan sonra, insanların kendi başlarına kalmalarındansa, güzel arkadaşlarla, aileyle, sevgilileriyle, eşleriyle dolu dolu vakit geçirecekleri alanlar inşa edilmeye başlamalıdır.

Kamp Yeri Seçimi Yaparken dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Kamp yeri seçimi yapılırken, dikkat edilecek birtakım hususlar vardır. Bu hususlar aşağıda şöyle ifade edilebilir:

  • Kamp yeri seçimi püf noktaları nelerdir sorusundaki en temel kural, lokasyonun doğru seçilmesidir. Kampa gitmeden önce, gidilecek olan bölge hakkında bilgi edinilmelidir. Bununla birlikte, daha önce gidilip keşfedilen bir yerler varsa, oralar da sizin için güvenli bölgeler olabilir.
  • Kamp yeri seçimi püf noktaları nelerdir sorusuyla birlikte, akla gelen ikinci şey, ortamın uyumudur. Nitekim, bulunduğunuz yerin şehre yakınlığı-uzaklığı, etrafta park yeri, market, sağlık ocağı vb. gibi merkezi yerlerin bulunup bulunmadı, eşlerle güvende yaşanıp yaşanmayacak kamp bölgeleri bulmak mühim hale gelmektedir.
  • Kamp yeri seçimi püf noktaları nelerdir diye sorulduğunda, gidilecek yere göre kamp malzemesi götürülmesi elzemdir. O sebeple, kamp yapılmadan önce, kamp mekanı en az 1 kere ziyaret edilmelidir. Kampın nerede yapılacağı, koordinatlar da seçilmelidir. ,
  • Kamp yeri seçimi püf noktaları hususunda hassas noktalardan biri de, etrafta banyo yapılacak, tuvalete gidilecek, yemek yenilebilecek; hiç olmadı, şehre kolayca inilecek bir alanın olup olmamasıdır. Kampa giderken bu anlamda temkinli davranmak şarttır.
  • Kamp yeri seçimi püf noktaları nelerdir  5 güzel kamp önerisi nedir

5 Güzel Kamp Önerisi Nedir?

5 güzel kamp önerisi için öncelikle tercih edilen yerler sessiz, sakin, huzurlu, aktif bile olsa klas kimselerin bulundukları yerler şeklinde ifade edilmektedir. Bu anlamda, etrafta yüzlerce koyun, yaylanın, ovanın, tatil beldesinin bulunduğu noktada, Türkiye’deki 5 güzel kamp olayı aşağıdaki mekanlarda rahatlıkla gerçekleştirilebilir:

  • Karagöl

İzmir’in merkezine en yakın kamp yerlerinin başında Karagöl gelmektedir. Burası, Yamanlar Dağı’nda bir krater gölünün etrafında bulunmaktadır.

  • Fethiye Babakamp

Fethiye’nin Karaağaç mevkiinde bir alana kurulu olan Babakamp, size özgürlüğü vaat etmektedir. Burada, yoga eğitimlerine katılmanız, doğa yürüyüşlerine girişmeniz de sizi iyi hissettirecektir.  Taş ve bungalov tipi evler mevcuttur.

Tel: 0531 911 97 09.

Adres: Karaağaç Karaağaç Sokak No:43, 48300 Fethiye

  • Azmakbaşı Camping

Azmakbaşı Camping, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı gibi aktivitelerin yapılacağı bir yerdir. Bunun ötesinde, balık tutmanızın da imkanı vardır. Bu kamp, daha çok aktivite, etkinlik, adrenalin, tutku seven insanlar için oldukça yoğun seçeneklerle tasarlanmıştır.

Tel: 05432078366 / 05326153696 / 02525291221

Websitesi: www.azmakbasicamping.com

  • Borçka Karagöl

Artvin’in en meşhur kamping durağı Borçka Karagöl olarak bilinmektedir. Burada belediyeye ait tesisler, kafeler, restoranlar da yer almaktadır. Borçka Karagöl’de çeşitli doğa aktiviteleriyle, sporla ve kimi sanatsal ve kültürel faaliyetlerle de uğraşabilirsiniz. Yeşilliğin bol olduğu ve gökyüzünün size gülümsediği bu alandan vazgeçmeniz zor olacaktır.

  • Assos

Assos Gargara Doğal Tatil Kampı, her türlü doğal güzelliği bünyesinde taşımaktadır. Burada teras keyfi yapabileceğiniz, yürüyüşlere katılabileceğiniz sessiz yerler de yer almaktadır. Assos, aynı zamanda felsefe ve düşünce etkinliklerinin de aktif şekilde münazara edildiği, kültür kamplarının da düzenlendiği bir yer şeklinde bilinmektedir.

Tel: 02867525857 / 05322232120

Adres: Arıklı Köyü Altı Mevki 17980

Websitesi: www.gargarakamp.com

Yorum gönder