×

Kırklareli Kamp Alanları Ve Karavan Alanları

Kırklareli kamp alanları ve karavan alanları

Kırklareli Kamp Alanları Ve Karavan Alanları

Kırklareli kamp alanları ve karavan alanları, tatil planları yapan ve aynı zamanda tatilleri için doğa temasını tercih edenlerin başlıca inceleyebilecekleri alanlar arasında yer almaktadır. Kalabalık ve gürültüden uzak tatil tercih edecek olanlar için hazırlanan bu tatil bölgeleri, doğa ile iç içe olması sayesinde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Ülkemizde pek çok şehirde kamp ve karavan alanları oldukça yaygındır. Kırklareli de bu alanları bünyesinde barındıran şehirler arasında yer almaktadır. Kamp tutkunları ve doğa içerisinde tatil yapmaktan hoşlanan bireyler, Kırklareli kamp ve karavan alanları kapsamında bulunan bölgeleri inceleyebilirler. Bu şehirde yer alan bazı kamp ve karavan alanları şunlardır:

  • Karapınar Şelalesi Kamp Alanı
  • Balaban Kamp Alanı
  • Panayır İskelesi Koyu Kamp Alanı
  • Kurudere Mesire ve Kamp Alanı
  • Beğendik Koyu Kamp Alanı
  • Akören Göleti Kamp Alanı

Balaban Kamp Alanı

Balaban kamp alanı, şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta yer alan ve Demirköy ilçesinde bulunan kamp alanıdır. Bu bölgede yaşamakta olan insanlar bu kamp alanını piknik ve mesire alanı olarak da değerlendirmektedir. Şehir merkezinden gelecek olanlar için özel ulaşım imkanı da mevcuttur.

Balaban kamp alanında yapılacak aktiviteler şu şekildedir:

  • Doğa yürüyüşleri
  • Bölgede yer alan dere kenarında piknik yapmak
  • Kamp yapma imkanı
  • Taze balık temin etme imkanı

Bunun yanı sıra Balaban kamp alanı tesis içerisinde olmadığı için bölgeye mutlaka hazırlıklı gidilmesi gerekmektedir. Tatilciler kamp çadırı ve yiyecek/içecek gibi ihtiyaçlarını yanlarında getirmelidir.

Beğendik Koyu Kamp Alanı

Beğendik Koyu kamp alanı, Türkiye’nin en batısında bulunan Beğendik Köyü’ne bağlıdır. Bulunduğu konum üzerinde bir tarafı Bulgaristan diğer tarafı ise Karadeniz ile çevrilidir. Diğer kamp alanları gibi tanınan veya sık sık tercih edilen noktalar arasında yer almasa da bölge üzerinde yaşayan kişiler, bu alanı fazlasıyla tercih etmektedir.

Çoğu kişi tarafından keşfedilmemiş olan bu kamp alanı, oldukça temiz bir çevreye sahiptir. Kamp yapmaya veya günübirlik gezilere elverişli olması sayesinde bu bölgeyi tanıyan insanlar tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Manzarası ve çevresinin hoş olması nedeniyle de fotoğraf çekmekten hoşlanan kişiler için büyüleyici kareler de bulunmaktadır.

Kırklareli kamp alanları ve karavan alanları

Akören Göleti Kamp Alanı

Kırklareli şehir merkezine yalnızca 12 km uzaklıkta bulunan Akören Göleti kamp alanı, Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezinden gelecek olan ziyaretçiler için özel araçlar ile ulaşım imkanı sağlanmaktadır. Oldukça temiz bir bölge olması sebebiyle kamp yapmaya ve diğer doğa aktivitelerine elverişli olmaktadır.

Akören Göleti kamp alanı çevresinde yapılabilecek aktiviteler ise aşağıda sırası ile listelenmiştir.

  • Kamp yapma imkanı
  • Karavan ile tatil yapma imkanı
  • Doğa yürüyüşleri
  • Piknik yapma imkanı
  • Günübirlik düzenlenen geziler

Akören Göleti kamp alanı, hafta sonları genellikle piknik yapmak isteyen kişileri ağırlamaktadır. Bu nedenle de oldukça kalabalık olmaktadır. Kamp için gelecek olan kişiler ise daha sessiz ve daha az kalabalık olan hafta içi zamanlarında bölgeyi ziyaret edebilmektedir.

Karapınar Şelalesi Kamp Alanı

Piknik ve kamp aktiviteleri için oldukça müsait bir bölge olan Karapınar Şelalesi kamp alanı, Kırklareli şehir merkezine 25 km uzaklıkta olması ile bilinmektedir. Bu bölgeyi ziyaret etmek isteyenler için özel araçlar ile ulaşım imkanı da bulunmaktadır.

Doğa ile iç içe olan ve bu tema üzerine tatil yapmayı düşünen kişiler, Karapınar Şelalesi kamp alanını tercihleri arasında eklemektedir. Özellikle ilkbahar aylarında şelale çevresinin renk renk çiçek açması ve yeşillenmesi ile birlikte ortaya güzel manzaralar çıkmaktadır.

Panayır İskelesi Koyu Kamp Alanı

Sahil kenarı kamp alanları arasında yer alan Panayır İskelesi Koyu kamp alanı, Kırklareli şehir merkezine 88 km uzaklıkta bulunmaktadır. Eşsiz güzelliği ve doğa manzaraları ile ziyaretçilerini adeta büyüleyen bu kamp alanına ulaşmak isteyenler, özel ulaşım imkanından yararlanabilmektedir.

Panayır İskelesi Koyu kamp alanı, Karadeniz manzarasına ev sahipliği yapmakla birlikte daha pek çok hoş manzarayı da bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yoğun ziyaretçi akınının yaşanmasının temel sebebi budur. Hem mavi hem de yeşilin buluştuğu bu kamp alanında pek çok aktivite yapılabilmektedir.

  • Doğa yürüyüşleri
  • Fotoğraf çekimleri
  • Piknik yapmak

Kurudere Mesire ve Kamp Alanı

Kurudere mesire ve kamp alanı, hem kamp yapmak isteyen hem de piknik yapmak isteyen kişilerin başlıca tercih edebileceği noktalar arasında yer almaktadır. İlçe veya şehir merkezi üzerinden gelecek ziyaretçiler için özel araçlar ve minibüsler ile ulaşım imkanı da bulunmaktadır.

Yaz aylarında kurak bir bölge olmasına karşın bahar aylarında oldukça canlı olan bu kamp alanı, hafta sonu kaçamakları için doğru adresler arasında görülmektedir. Kamp yapmak isteyen kişilerin yanı sıra piknik alanı olarak da kullanılabilen Kurudere mesire ve kamp alanı, ziyaretçilerine hoş manzaralar da sunmaktadır. Aynı zamanda bölgeye fotoğraf çekmek için gelen kişiler, oluşabilecek güzel manzaralardan yararlanarak hoş kareler oluşturabilmektedir.

Yorum gönder