×

Kış Kampı İçin Kamp Yeri Önerileri

kış kampı için kamp yeri önerileri

Kış Kampı İçin Kamp Yeri Önerileri

Kamp yapmanın her mevsim ayrı bir yeri ve zevki vardır. Eğer yeni ve beyaz tecrübeler yaşamak istiyorsanız, kış kampları mutlaka denemiz gereken seçenekler arasındadır.

Türkiye kamp alanları bakımından oldukça fazla seçeneğe sahiptir. Dolayısıyla uzman bir kampçı da olsanız daha keşfetmediğiniz çok sayıda yer vardır. Bu bağamda yeni ve tecrübeli kampçılar için kış kampı için kamp yeri önerileri arasında şunlar vardır;

  1. Erciyes Dağı
  2. Ilgaz Dağı
  3. Aladağlar
  4. Kapadokya
  5. Davraz Dağı
  6. Bozdağ
  7. Murat Dağı
  8. Kızlar Sivrisi
  9. Kaz Dağları
  10. Uludağ
  11. Saklıkent
  12. Işık dağı

Peki, bu yerler nereleri?

kış kampı için kamp yeri önerileri

1.      Erciyes Dağı

Erciyes dağı kış kampı için kamp yeri önerileri için ilk maddedir. Kayseri içerisinde yer alıp, 3917 metre gibi bir yüksekliğe sahiptir. Aynı zamanda çobanini olarak da bilinmekte olup, yaz aylarında da muhteşem bir kamp seçeneğidir.

Eğer Erciyes Kayak Merkezinden 4-5 saat gibi bir mesafeyi yürürseniz, büyüleyici bir kamp alanına ulaşabilirsiniz. Şayet bu size korkutucu bir mesafe gibi geliyorsa, telesiyej kullanıp son yerde inerseniz, 1 saat yürüyerek de varabilirsiniz.

2.      Ilgaz Dağı

Kışın dağda kamp masalsı bir sonuç almanızı sağlar. Eğer nereye gideceğinizden emin değilseniz, bir seçeneğiniz de Ilgaz dağıdır. Kastamonu içerisinde yer almasıyla aynı zamanda Karadeniz kamp tavsiyeleri içerisinde bulunur.

Bu dağ Batı Karadeniz’in en yüksek dağı olma özelliğindedir. Zira Büyük Hacet Zirvesi, 2587 metre yüksekliğe sahiptir. Dolayısıyla ülkemizin birçok bölgesinden kampçıları kendisine çeker. Bunun nedenlerinden biri de kış geldiğinde 6 ay karlı olmasıdır. Böylece beyazla kaplanmış bir ormanda, yeni tecrübelere yelken açabilirsiniz.

3.      Aladağlar

Kış kampı için kamp yeri önerileri için bir diğer madde de Aladağlar olmaktadır. Niğde ilimizin sınırları içerisinde yer almakta olup, dağın en yüksek zirvesi 3767 metredir. Eğer nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız önce Çamardı ilçesine gelmeli, ardından da ister Demirkazık, isterseniz de Çukurbağ köyünde inmelisiniz.

Sonrasında ise kolay bir şekilde kamp yoluna koyulabilir, anında kurularak güzel bir tatil yapabilirsiniz.

4.      Kapadokya

Eğer peri bacaları manzaralı kamp yerleri arıyorsanız, Kapadokya ilk sıranızda yer almalıdır. Tarihi ve doğal güzellikleriyle bölge hem yaz, hem de kış aylarında yerli yabancı demeden birçok turist çeker. Kampınızı kurduğunuz yerden gökyüzündeki rengârenk balonları izleyebilir, güneşin bölgede nasıl battığını keşfedebilirsiniz.

5.      Davraz Dağı

Kış kampı için kamp yeri önerileri için bir diğer seçeneğiniz de Davraz dağıdır. Isparta ilimizin sınırlarında yer almakta olup, 2637 metre yüksekliğe sahiptir. Üstelik il merkezine geldiğinizde, 25 dakika gibi bir süre sonra kayak merkezine gelmeniz mümkündür.

Ardından telesiyej veya yaya yolu kullanarak kamp alanına varabilirsiniz. Bununla beraber bölge askeri amaca da sahiptir. Dolayısıyla gitmeden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden izin alınmalıdır.

6.      Bozdağ

Kışın kamp yapılacak sıcak yerler dendiğinde aklımıza Bozdağ gelir. Zira İzmir ili sınırlarında yer alır. Eğer daha önce duymamışsanız Ödemiş ilçesinin, Bozdağ köyü sınırlarındadır. 2159 metre yükseklikte bulunur.

Şayet kardan vazgeçmek istemiyorsanız ancak çok soğuk olmamasını da talep ediyorsanız, Bozdağ mutlaka değerlendirilmelidir.

7.      Murat Dağı

Yeşilliklerin içinde beyaz bir ortamı ve yıldızları izlemek istiyorsanız, Murat dağı seçeneklerinizden biridir. Kışın dağda kamp yapmak istiyorsanız, bu merkez Kütahya ilinin, Gediz ilçesi sınırlarında yer alır.  Burada Sarıçiçek yaylası kamp için oldukça güzel bir mekândır.

Dağın en yüksek noktası 2312 metredir. Ayrıca yakınlarında sıcak termal su kaplıcaları vardır ve değerlendirmeniz de mümkündür. Gediz ilçesine geldiğinizde tabelalara bakarsanız, oldukça kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

8.      Kızlar Sivrisi

Kış kampı için kamp yeri önerileri için bir diğer lokasyon da Kızlar Sivrisidir. Antalya ilinin, Elmalı ilçesi içerisinde olup yüksekliği 3070 metredir. Senenin 5 ayı karla kaplı olup, oldukça güzel bir seçenek sunar.

Eğer kışın kamp yapılacak sıcak yerler listesine bakıyorsanız, değerlendirebileceğiniz seçenekler arasındadır.

9.      Kaz Dağları

Her ne kadar Antalya ve İzmir gibi çok sıcak olmasa da, kışın kamp yapılacak sıcak yerler için bir diğer seçenek de Kaz dağlarıdır. En yüksek yeri 1774 metredir ve Çanakkale-Balıkesir içerisinde yer alır. Ağaçların arasında bir tatil yapmak, sessizce gününüzü tamamlamak istiyorsanız oldukça güzel bir seçenektir.

10. Uludağ

Kamp yerleri için değerlendirebileceğiniz bir diğer seçenek de Uludağ’dır. Bursa ili sınırlarında olup, 2543 metre yüksekliğe sahiptir. Bölgede kamp yapılabilecek birçok alan olup, hepsi de size farklı ve yeni tecrübeler yaşamanızı sağlar.

11. Saklıkent

Kış kampı için kamp yeri önerileri için bir diğer seçenek de Saklıkent’tir. Yine Antalya içerisinde yer almakta olup, en yüksek zirvesi 2500 metredir. Eğer Saklıkent Kayak Merkezine gelir ve tabelaları takip ederseniz, 1,5 saat içerisinde varabilirsiniz.

12. Işık dağı

Kışın dağda kamp yapmak istiyorsanız değerlendirebileceğiniz bir diğer seçenek de Işık dağıdır. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi içerlerinde yer almaktadır. Ağaçlık alanlarıyla değerlendirmeniz gereken seçeneklerden bir tanesidir.

Yorum gönder