×

Mersin Kamp Alanları

Mersin kamp alanları

Mersin Kamp Alanları

Mersin kamp alanları, bu bölgede yaşayan ve farklı bölgelerden gelecek olan kişilerin merak ettiği ve incelediği konu başlıkları arasında yer almaktadır. Türkiye’nin tatil bölgeleri arasında bulunan Mersin, pek çok güzelliğinin yanı sıra kamp yapma imkanı da tanımaktadır. Bünyesinde yer alan farklı kamp alanları ile her yıl pek çok kişinin ziyaret ettiği bu şehir, başlıca araştırılan şehirler arasındadır.

Mersin’i kamp rotası olarak belirleyen ancak bu bölgedeki kamp alanları hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler, Mersin kamp alanları hakkında inceleme yapmaktadır. Bu kısa inceleme sonucunda ulaşılan bölgeler arasında;

  • Talat Göktepe Orman Kampı
  • Akçakıl Kamping
  • Pullu Camping
  • Atakent Belediyesi Kapızlı Kamp Alanı
  • Boğsak Camping
  • Akkum Gençlik Kampı yer almaktadır.

Talat Göktepe Orman Kampı

Talat Göktepe Orman Kampı, oldukça geniş bir alanda bulunmakta ve aynı zamanda Erdemli’nin en büyük çamlık alanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Burada tatil yapmayı düşünen ve tatillerine kamp yapma etkinliğini de dahil eden kişiler, mavi ve denizin buluştuğu bu noktayı değerlendirebilmektedir.

Bu kamp alanında yararlanılabilecek küçük bir tesis bulunmaktadır. WC, duş, buzdolabı ve elektrik gibi temel ihtiyaçlar bu şekilde giderilebilmektedir. Tüm ihtiyaçlar ücretsiz olarak hizmete sunulurken, buzdolabı belli bir ücret karşılığında kiralanmaktadır. Bununla birlikte bölge üzerinde soğuk çay da bulunmaktadır. Yazın Talat Göktepe Orman Kampı’nı ziyaret edenler, bu çayı serinlemek için kullanabilmektedir.

Akçakıl Camping

Çadır kampından ziyade bungalov tarzındaki evlerde kamp yapmayı düşünenler Akçakıl Camping kamp alanını listelerine ekleyebilir. Küçük bir kamp alanı olarak karşınıza çıkacak olan bu bölge, aileler için hizmet vermektedir. Özellikle kalabalık aile ile burayı ziyaret eden kişiler, bu bölgede yer alan imkanlardan yararlanabilmektedir. Akçakıl Camping’in özellikleri, şu şekilde sıralanabilir:

  • Karavan ile kamp yapmak mümkündür.
  • İsteğe bağlı olarak çadır kampı yapılabilir.
  • Günübirlik ziyaretler için uygundur.
  • Plajı beyaz çakıl taşları ile kaplıdır.
  • Her bungalov ev için şemsiye ve şezlong temin edilmektedir.

Bu özelliklere sahip bir kamp alanı arıyorsanız Akçakıl Camping tam da aradığınız kamp alanı olarak karşınıza çıkacaktır. Temiz havası ve suyu ile benzersiz bir kamp keyfi yaşamanız mümkündür.

Pullu Camping

Mersin kamp alanları arasında yer alan ve her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Pullu Camping, uzun yıllardan beri hizmet vermekte olan kamp alanları arasında yer almaktadır. Yaklaşık 35 yıldır hem yerli hem de yabancı turistleri bünyesinde barındıran bu kamp alanı, daha verimli hizmet verebilmek adına kendisini yenilemiştir.

Hem sessiz olması hem de eşsiz bir manzaraya sahip olması ile bilinen Pullu Camping, çadır kampı yapmaktan hoşlanan bireylerin tercih edebileceği kamp alanlarından birisidir. Özellikle yaz aylarında gidilmesi tavsiye edilmektedir. Ormanlık alan içerisinde yer alan bu kamp alanının çoğu bölgesi ücretsiz kamp alanı olarak nitelendirilmektedir.

Mersin kamp alanları

Atakent Belediyesi Kapızlı Kamp Alanı

Atakent Belediyesi Kapızlı Kamp Alanı, şehir merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Silifke’nin Kapızlı bölgesi üzerinde bulunan bu kamp alanı, Mersin ve civarında kamp yapmayı düşünen kişilerin değerlendirebileceği noktalar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda tesis içerisinde bulunan Atakent Belediyesi Kapızlı Kamp Alanı, ziyaretçilerine şu imkanları sunmaktadır:

  • Ücretsiz duş, tuvalet ve elektrik imkanı
  • Voleybol, tenis, basketbol gibi sporlar için uygun sahalar
  • Deniz aktiviteleri
  • Halk oyunları
  • Çadır etrafında düzenlenen etkinlikler

Aynı zamanda 500 kişilik misafir kapasitesine sahip olan bu kamp alanı, pek çok farklı kültürdeki insanların tanışmasına ve birlikte etkinlikler düzenlemesine de imkan tanımaktadır.

Boğsak Camping

Boğsak Camping, Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan kamp alanlarından birisidir. Özellikle ailesi ile birlikte kamp yapmayı düşünen kişiler bu kamp alanından yararlanabilmektedir. Hem sahil kenarı hem de doğa ile iç içe olan bu kamp alanı, bünyesinde yer alan çeşitli imkanlar ile misafirlerine hizmet vermeye devam etmektedir.

Boğsak kamp alanı hakkında fiyat bilgisi de sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. Bu bölge üzerinde tatil yapacak olan kamp tutkunları, kamp alanına ayıracakları bütçeden ziyade etkinlikler için ayırabilecekleri bütçeye göz atmalıdır. Çünkü bölge üzerinde pek çok aktivite seçeneği bulunmakta ve hemen hemen hepsi belli bir ücrete sahip olmaktadır.

Akkum Gençlik Kampı

Genellikle 13-17 yaş grubundaki gençler için hizmet vermekte olan Akkum Gençlik Kampı, belirli bir tema üzerine hizmet vermektedir. Bu kamp alanının sahip olduğu temalar; dostluk, paylaşım, saygı ve sevgi olarak bilinmektedir. Mersin’in Silifke ilçesine bağlı olarak hizmet vermekte olan Narlıkuyu Belediyesi kapsamında düzenlenen bu kamp alanı, belirli bir tesis bünyesinde hizmet vermektedir.

Tesis içerisinde birbirinden farklı aktivite için imkan tanınmıştır. Örneğin,

  • Voleybol, teniz ve basketbol için uygun sahalar
  • El sanatları için ayrılan alanlar
  • Yüzme imkanı tanıyan bölgeler bulunmaktadır.

Aynı zamanda bu bölgedeki konaklama imkanı 40 ev ve her biri 4 kişilik şeklinde belirlenmiştir. Arkadaşlarınız ile bu kamp alanını değerlendirebilirsiniz.

Yorum gönder