×

Muğla Kamp Alanları Haritası

Muğla kamp alanları haritası

Muğla Kamp Alanları Haritası

Eski çağlarda Karia adıyla bilinen Muğla ve civarı, oldukça eski bir yerleşime sahiptir. Eğer bir kampçıysanız ve Türkiye içerisindeki fırsatları araştırıyorsanız, bir seçenek de burasıdır.

Muğla kamp alanları haritası bakımından zengin bir yapıya sahiptir. Doğa ve denize iç içe yapısı olan bu yerlerden bazıları şöyledir;

  1. Kamp Lotus Dalyan Kamp Alanı
  2. Yeşil Vadi Doğa Park Kamp Alanı
  3. Katrancı Koyu Kamp Alanı
  4. Fullmoon Camping
  5. George House Faralya
  6. Kabak Valley Camp
  7. Camp Caretta Kamp Alanı
  8. The Camp Bodrum Kamp Alanı
  9. Çubucak Orman Kampı
  10. Azmakbaşı Camping

Tüm bu kamp alanları size değişik tecrübelere adım atmanızı sağlar.

 

1.      Kamp Lotus Dalyan Kamp Alanı

Kamp alanları arasında tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri Kamp Lotus’tur. Eğer ilk kampınızsa ve heyecanlıysanız, burada farklı kişiler de olduğu için oldukça güvenlidir. Ağaçların ortasında kuşlarla dolu bir yer olup, doğayla iç içe yapısı vardır. Deniz haricinde yakınlarında bir deresi de olup, meraklılar giderek doğa fotoğrafları alabilir.

Yüzmek isteyenler için ayrıca kampta bir havuz da vardır. Dolayısıyla sıcaklamışsanız buraya atlayarak serinleyebilirsiniz.

2.      Yeşil Vadi Doğa Park Kamp Alanı

Yeşil Vadi doğa park kamp alanı, Muğla kamp alanları haritası içerisinde Fethiye’de kalır. Oldukça özel bir yapısı olup, çadırınızı da beraberinize alıp güzel bir tatil değerlendirmesi yapmanıza imkân tanır.

Eğer yolculuk esnasında bir şey unutmuşsanız da endişelenmenize gerek yoktur. Zira burada market ve restoranlar da bulunur.

3.      Katrancı Koyu Kamp Alanı

Kamp alanları içerisinde Katrancı Koyu kamp alanı, mutlaka gitmeniz gereken yerler arasındadır. Eğer daha önce gitmemişseniz, Muğla ve Fethiye karayolu üzerindedir. Tabelaları takip ederseniz, kısa sürede bulabilirsiniz. Eğer Fethiye’yi dolaşmayı da istiyorsanız, buraya 15 kilometre uzaktadır.

Eğer çadırınızı veya araba üstü çadırınızı alırsanız, güzel bir yer bularak hemen kurulabilir, güzel bir tatil yapabilirsiniz. Bölgede iki ayrı koy olup, denize girme fırsatını da sizlerle paylaşır. Böylece hem yürüyüş yapabilir, hem de yorgunluğu atabilmek için denize girebilirsiniz.

4.      Fullmoon Camping

Muğla kamp alanları haritası içerisinde bir diğer seçenek de Fethiye içerisinde bulunan Fullmoon Camping’tir. Eğer farklı aktiviteler de istiyorsanız spor salonu, bilardosu ve havuzu vardır. Eğer doğada yürümekten sıkılmış ve normal spora dönmek istiyorsanız hemen girebilirsiniz. Oyun oynamayı istiyorsanız da bilardosu sizin için hazırdır.

Kendi çadırınızı kurma imkânı olmakla beraber, burada konaklama seçeneği de vardır. Bu noktada çift kişilik ve aile odaları, ahşap kulübeleri bulunur. Hepsi güzel bir dağ ve deniz manzarasına sahip olup, eşsiz fotoğraflar yakalamanıza imkân tanır.

5.      George House Faralya

Bilinmeyen kamp yerleri içerisinde ülkemizde birçok kampçı George House Faralya’yı tanımaz. Faralya bir köy olup, Fethiye ilçesine bağlıdır. Buraya olan uzaklığı 22 kilometredir. Ayrıca hava yoluyla gelmek istiyorsanız, buraya da 75 kilometredir.

Eğer Ölüdeniz’e hiç gitmemişseniz, buraya olan uzaklığı 12 kilometredir. Dolayısıyla hemen giderek yüzebilir, yazın bunaltıcı havasından kurtulabilirsiniz. Kelebekler vadisinin 300 metre yüksekliğinde bulunur. Doğanın ortasında oldukça huzurlu bir yerdir. Ayrıca bölgede şelaleler de yer alır.

6.      Kabak Valley Camp

Muğla kamp alanları haritası için bir diğer seçenek de Kabak Valley Camp olur. Fethiye içerisinde bulunur ve birçok yabancı turistin de uğrak noktası arasındadır. Konumu bakımından içerisinde bulunduğu koya hâkimdir. Trekking ve yoga gibi sporlar mevcut olup,  güzel bir mutfağı vardır.

7.      Camp Caretta Kamp Alanı

Camp Caretta Küçük Kargı tabiat parkı ile sınıra sahiptir. Portakal ağaçları ile oldukça ilgi çekici olup, doğayla birleşerek kamp yapmanızı sağlar. Kamp malzemelerinizi ve çadırlarınızı alarak güzel bir ağaçlığa kurulabilir, ardından tatilinizin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Burası başka kişiler tarafından da tercih edildiği için, endişelenmeden kamp yapabilirsiniz. Özellikle ilk kampınızsa güzel bir deneyim sunar.

8.      The Camp Bodrum Kamp Alanı

The Camp Bodrum Muğla kamp alanları arasında Milas havaalanına 55 kilometredir. Dolayısıyla aracınızla değil de uçakla geliyorsanız, inmeniz ardından çok kısa sürede bölgeye gelebilir, çadırınızı da kurarak doğanın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

9.      Çubucak Orman Kampı

Hem denizin, hem de ormanın tadını çıkarmak ve eğlenmek istiyorsanız Çubucak orman kampı size güzel bir fırsat sunar. Muğla kamp alanları haritası içerisinde oldukça dikkat çekici doğaya sahiptir. Ayrıca içerisinde basketbol ile voleybol sahaları, oyun alanları, restoranlar da vardır. Yakın civardan taze sebze-meyve alabileceğiniz yerleri de bulmanız mümkündür.

Çadırınızı istediğiniz yere kurduktan hemen sonra dalgasız ve sakin olan denizine girerek, vakit geçirmeye başlayabilirsiniz.

10. Azmakbaşı Camping

Eğer tarih meraklısıysanız, Azmakbaşı Camping Karia ve Keramos antik kentlerinin yakınındadır. Bir göl kenarında olup doğal ve tarihi imkânları size sunar.  Güvenli bir kamp yeri olup ister arabanızın üstündeki çadırla, ister normal çadırla gidebilirsiniz.

Yorum gönder