×

Salda Gölü’nde Kamp ve Saldivler Hakkında Bilgiler

Salda Gölü’nde kamp ve Saldivler hakkında bilgiler

Salda Gölü’nde Kamp ve Saldivler Hakkında Bilgiler

Salda Gölü’nde kamp ve Saldivler hakkında bilgiler; özellikle yaklaşan yaz tatili için çok güzel bir seçenek olan Salda Gölü’nde doya doya vakit geçirmek için çeşitli bilgiler sunuyor. Eşsiz güzelliğe sahip Salda Gölü yakınında unutulmaz ve eğlenceli bir kamp tatili yapmak için harika püf noktaları sunan yazımıza başlıyoruz.

Kamp tatili; özellikle son dönemlerde içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında en iyi ve güvenli tatil seçeneklerinden biri haline geldi. Doğayla iç içe olmak ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin belki tek başına belki de ailecek kamp tatili yapma fikri doğduysa; güzeller güzeli doğa manzarasıyla ülkemizin Maldivleri olarak bilinen Saldivler; harika bir seçenek. Şimdi bu eşsiz güzelliklere sahip Salda Gölü’nü tanıtalım ve burada kamp yapmak için gerekli tüm bilgileri paylaşalım:

Salda Gölü Nerededir?

Salda Gölü; Burdur ilinde yer alan ve ülkemizde göller yöresi diye bilinen bölgede bulunan; birinci derece sit alanı ilan edilen bir yerdir. Burada kamp yapmak isteyenler için baştan belirtmemiz gereken bir nokta var; o da koruma altına alınmış olan ve etrafında yapı inşasının yasaklandığı bu özel alanın kıyısında; 2019 yılı itibariyle kamp ve tatil yasağı gelmiş olmasıdır.

Bölgede bir tane otel dışında konaklama yeri mevcut değil. Aynı zamanda kamp yasağı da olunca nasıl gideceğiz, diye sorulabilir. Salda Gölü kıyısında olmasa da; geniş bir alanı kapsayan çevresinde konaklamak ve kamp yapmak mümkün. Hatta bölgede belirlenmiş kamp alanları da mevcut.

Bu yasak kararı; tam gölün bulunduğu bölge için geçerli. Böyle bir karar alınmasındaki amaç; çok özel bir bölge olan Salda Gölü’nü bilinçsiz ziyaretlerden ve potansiyel bir tahribattan koruma fikridir. Yine de dediğimiz şartlarda rahatlıkla kamp yapmak mümkündür.

Salda Gölü Hakkında

Burdur il merkezine yaklaşık 70 km mesafede bulunan göle; en yakın şekilde Yeşilova ilçesinden ulaşım sağlanıyor. Maviye ve yeşile doymak isteyen herkesin görmesi gereken Salda Gölü çevresinde kamp yapmak için bilinmesi gereken diğer ayrıntılarla devam ediyoruz.

Bölgede önceden yapılmış tek bir otel bulunduğunu söylemiştik. Bunun dışında kalan bölgede rahatlıkla kamp yapılabilir veya diğer konaklama tercihi olarak, artık oldukça yaygın bir seçenek olan bungalov evlerde kalınabilir.

Salda Gölü kamp alanı şeklinde arama yaparak; bölgede bulunan kamp yeri seçeneklerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Şimdi mavinin en güzel tonlarını barındıran Salda Gölü ziyareti hakkında önemli detaylar nelerdir, birlikte bakalım:

Salda Gölü’nde kamp ve Saldivler hakkında bilgiler

Salda Gölü Ziyareti Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Salda Gölü’nün bir kısmını oluşturan ve bir plaja sahip olan Saldivler de bölgede muhakkak görülmesi gereken bir alan. Şimdi eşsiz güzellikleriyle ve beyaz kumlarla örtülü sahiliyle Saldivler ve tüm Salda Gölü’ne yapılacak tüm gezi ve kamp planları için birkaç öneri sunacağız.

  • Öncelikle bölge; tüm doğal şartları ve özgünlüğüyle çok sevilen bir alan. Bu nedenle özellikle bazı dönemlerde tahminden fazla yoğun olabiliyor. Çok kalabalıkla muhatap olmadan doğada kafa dinlemek isteyenler için sunduğumuz öneride; özel tatiller ve hafta sonu döneminden ziyade hafta içi ve sıradan bir zaman diliminde gitme seçeneği yer alıyor.
  • Salda Gölü en iyi serbest olarak gezilebilecek bir alan. Bu bölgeyi belli tur ve paketler eşliğinde gezmekten ziyade; bireysel olarak görmekte fayda var. Bu sayede eşsiz güzelliğiyle göz alan Salda Gölü’nü ve tüm çevresini çok daha rahat olarak gezebilirsiniz.
  • Kamp yapmak ve dinlenmek için harika bir seçenek olan Saldivler ve tüm Salda Gölü; sanıldığından daha kısa sürede gezilebiliyor. Gezi bittiğinde de geriye bu muhteşem manzarada kamp ve tatil yapmak kalıyor.
  • Salda Gölü konusunda bilinmesi gereken ve önemli bir başka nokta da; gölün yaz günlerinde dahi serin olabileceği konusudur. En azından hırkalarla hazırlıklı gitmekte fayda var.
  • Son olarak siz de mavi renge âşıksanız; Saldivler plajını ve buranın suyunun duruluğunu muhakkak görmelisiniz.

Salda Gölü ve Kamp Yapmak

Kamp yapmak için muhteşem güzellikteki Salda Gölü yakınları ideal. Peki, burada ne yapılır, nereler gezilebilir diye soruyorsanız hemen açıklayalım:

Öncelikle tabii ki Salda Gölü ve çevresini kesinlikle turlamanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra; bölgenin efsane gün batımı manzarası da aklınızda olsun. Görmek isteyeceğiniz bir doğa harikası sunuyor.

Salda Gölü’nde kamp ve Saldivler hakkında bilgiler konusunda yapılması gereken bir diğer etkinlik de; Salda Gölü’nün gözbebeği Beyaz Adalar’ı görmek olacaktır. Özellikle yaz aylarında suların çekilmesiyle belirgin oluyorlar.

Salda Gölü eşsiz doğa manzarasına sahip; yemyeşil ormanların ve turkuaz denizin buluştuğu cennetten bir nokta. Kamp yapmak isteyenlerin; genelde en çok istediği doğayla baş başa olma imkânını sunan ve çok özel bir yer olması dolayısıyla koruma alanı ilan edilen bu bölgeyi görmenizi tavsiye ediyoruz.

Göl çevresinde kamp yasaklanmış olsa da; bunun doğa harikası olan bölgeyi korumak için olduğunu biliyor ve tatilcilerin kamp alanlarında rahatlıkla konaklayabileceğini hatırlatmak istiyoruz.

Yorum gönder