×

Sevgiliyle Kamp Yapılacak Yerler

Sevgiliyle kamp yapılacak yerler

Sevgiliyle Kamp Yapılacak Yerler

Sevgiliyle kamp yapılacak yerler, çiftler tarafından incelenen konu başlıkları arasında yer almaktadır. Kamp etkinliği, hemen hemen herkesin yapılacaklar listesinde bulunmakta ve fırsat oldukça da uygulanmaktadır. Çiftler de gerek özel günlerde gerekse de ufak tatil zamanlarında kamp etkinliği yapmayı tercih etmektedir. Kamp planları yapılırken başlıca incelenen konular arasında kamp alanları görülmektedir.

Çiftler, kamp yapmak istediklerinde kamp yapmaya elverişli olan alanları incelemekte ve değerlendirmektedir. Bu bağlamda tercih edecekleri iki ana kamp alanı bulunmaktadır: ücretli kamp alanları ve ücretsiz kamp alanları. Ücretsiz kamp alanları, tesis bulunmayan alanlar arasında yer alırken ücretli kamp alanları tesis, alışveriş noktaları gibi pek çok duraktan oluşabilmektedir. Ülkemizde yer alan ve çiftlerin de değerlendirdiği bazı kamp alanları şunlardır:

  • Akyaka Orman Kampı
  • Olympos Kamp Alanı
  • Bozcaada Kamp Alanı
  • Karagöl Kamp Alanı
  • Muğla Köyceğiz Gölü

Akyaka Orman Kampı – Muğla

Akyaka Orman Kampı, Muğla’da yer alan ve doğa ile iç içe olmayı sağlayan en gözde kamp alanları arasında yer almaktadır. Daha önce kamp yapmamış bireyler veya daha rahat bir kamp keyfi yaşamak isteyenlerin başlıca tercihlerinden birisidir. Bu bölgede yapılabilecek kamp türleri şunlardır:

  • Karavan kampı
  • Çadır kampı
  • Bungalov kampı

Akyaka Orman Kampı, çevresinde yer alan diğer tatil noktalarına ve şehir merkezine ortalama bir yakınlıkta yer almaktadır. Bu bölgede kamp yapmak isteyen kişiler, çevrede yer alan market, restaurant ve diğer gezilip görülecek yerleri ziyaret etme şansına sahiptir. Bunun yanı sıra bu bölgedeki fiyatlar, her sezona göre değişiklik göstermektedir. Bu fiyatlara göre tatil planlarınızı ayarlayabilirsiniz.

Olympos Kamp Alanı – Antalya

Deniz kenarları kamp alanları arasında yer alan ve her yıl binlerce yerli/yabancı misafir ağırlayan Olympos Kamp Alanı, hem doğayı hem de tarihi bir arada bulunduran kamp noktaları arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlara kadar dayanan bir tarihe sahip olması ile bilinen Olympos Kamp Alanı, kamp yapmanın yanı sıra gezilip görülecek pek çok nokta barındırmaktadır.

Olympos Kamp Alanı’nı ziyaret eden kişilerin yapabilecekleri pek çok aktivite de bulunmaktadır. Bunlar;

  • Kaya tırmanışı
  • Tekne turu
  • Deniz dalışı
  • Bisiklet turu
  • Özel turlar
  • ATV turları şeklindedir.

Buraya gelecek olan çiftlerin bilmesi gereken önemli bir detay bulunmaktadır. Olympos, antik kentler arasında yer aldığı için her bölgesinde kamp yapmak mümkün değildir. Bu nedenle belirlenen sınırlar içerisinde kamp yapma imkanı bulunmaktadır.

Sevgiliyle kamp yapılacak yerler

Bozcaada Kamp Alanı – Çanakkale

Sevgiliyle kamp yapılacak yerler arasında önerilen Bozcaada Kamp Alanı, bünyesinde pek çok kamp noktası barındırmaktadır. Çanakkale’ye bağlı olan bu kamp alanı, doğal güzellikleri ve sunduğu birbirinden farklı imkanlar kapsamında çoğu çiftin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Hem gezmek hem de kamp yapmak isteyen kişiler, bu noktayı tercih ederek şu imkanlardan yararlanabilir:

  • Müze ziyaretleri
  • Rum Mahallesi’ni görmek
  • Şarap imalathanelerini ziyaret etmek
  • Plaja gidip yüzmek
  • Manzara eşliğinde yemek yemek

Bunun yanı sıra bölge üzerinde yer alan diğer tarihi noktaları da araştırarak gidilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Hem sahil hem tarih hem de doğanın bir arada olduğu bu kamp alanı, sizi pişman etmeyecek bir deneyim sunacaktır.

Karagöl Kamp Alanı – İzmir

Karagöl Kamp Alanı, İzmir, Karşıyaka’da yer almakta ve şehir merkezine yalnızca 37 kilometre uzaklıktadır. Bu bölgede kamp yapmak isteyenlerin yanı sıra günübirlik gezi düzenleyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Piknik için gelenler, manzara fotoğrafı çekmek için gelenler bu noktayı değerlendirmektedir.

Karagöl Kamp Alanı’na ulaşımın nasıl sağlandığı da çiftler tarafından merak edilenler arasında görülmektedir Bu bölgeye şahsi araçları ile gelecek olanlar tüm yol durumunu bilmelidir. Pek çok yoldan ulaşım sağlansa da her yol, farklı araçların gidebileceği şekildedir. Dağ yolları veya daha bozuk olan yollara sıradan araçla girmeniz tavsiye edilmemektedir.

İzmir’de yer alan ve pek çok kişinin tercih ettiği Karagöl Kamp Alanı, ücretli kamp alanları arasında yer almaktadır. Bu bölgeyi tercih edecek olan kişilerden çadır başına ücret talep edilmektedir. Etrafında yararlanılabilecek tesis bulunmamaktadır ancak bölgede elektrik sağlanmaktadır. Sağlanan bu elektriklerin çadırlara erişimi bulunmamaktadır.

Muğla Köyceğiz Gölü – Muğla

Sevgiliyle kamp yapılacak yerler konusunu araştıran çoğu çift, buldukları cevap arasında Muğla Köyceğiz Gölü seçeneğini de görecektir. Sahil kenarında kamp yapma imkanı sunan bu adres, mavinin ve yeşilin birleştiği kamp alanları arasında yer almaktadır. Bu bölgede çadır kamp yapılabileceği gibi karavan ile kamp yapmak da mümkündür.

Genellikle yaz aylarının sonlarına doğru gidilmesi tavsiye edilmektedir. Akşamları serin havası ile adeta ziyaretçilerini büyülemektedir. Gündüzleri ise etrafında gezilip ziyaret edilebilecek farklı noktalar bulunmaktadır. Özellikle doğa yürüyüşünü seven çiftler, bu adreste doğa yürüyüşünün keyfini doyasıya çıkarabilmektedir. Bunun yanı sıra yine çevrede alışveriş yapabileceğiniz farklı market ve büfeler de mevcuttur. Bu noktalardan eksikliklerinizi giderebilir ve kamp keyfinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Yorum gönder